Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

Tandhjul med resin print

 

Billede

 

Min Heljan Triangel havde besluttet sig for at tilbringe resten af sine dage i vitrinen. Et tandhjul var flækket og nabotandhjulet havde i den anledning mistet en tand. Da jeg skulle have ny resin til min printer, opdagede jeg en resin med ABS egenskaber - den måtte jeg naturligvis prøve. Det færdige print viste sig at være meget tæt på ABS i hårdhed/blødhed. Samtidig vidste jeg, at Tinkercad havde en "tandhjulsmaskine", hvor man blot skulle indsætte modul, antal tænder og tandensvinkel, så beregner den selv resten.

Jeg har så forsøgt at printe to nye tandhjul til Trianglen - og det er lykkedes. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor længe de vil holde - men måske der en dag kommer en resin med nylon egenskaber.

Fotoet viser printet på støtterne, så orienteringen af printet kan ses. Bagsiden af tandhjulet er naturligvis ikke plant, men det kan meget let ordnes med 800 korn sandpapir på en plan flade. Når det ser ud som om det lille tandhjul ikke er rundt, skyldes det, at fotoet er taget med min mobil og dens dårlige optik.

Hilsen Gert

Like 4 kan lide
Top

Picture

jw

Indlæg: 29

PB

Hej Gert

Hvilken ABS lignende resin har du brugt og til hvilken printer ?

Jeg fandt aldrig selv tiden til at lede efter en ABS resin til min Wanhao D8.

Tænkte man måske kunne printer sveller til de mere specielle sporskifter ...

Hilsen

John

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

Jeg har en Anycubric Photon printer, som er meget lig din D8. Den ABS-lignende resin, jeg har brugt, er MiniQ ABS Like resin fra Fepshop.com.

Jeg har set på nettet, at Reprap.me i Korsør også har en ABS lignende resin fra primacreator.

Umiddelbart vil jeg tro, at den er egnet til at fremstille sveller, da den har en relativ høj brudstyrke. Det er også grunden til, at jeg har forsøgt mig med tandhjul.

Hilsen Gert

Like 0 kan lide
Top

Picture

jw

Indlæg: 29

PB

PrimeCreator har jeg overset, så den vil jeg kigge nærmere på.

Tak for info, Gert

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.