Picture

mr-data

Indlæg: 788

PB  Blog

Y-togenes farve

Jeg står foran at skulle male et større antal lokomotiver, personvogne, og ligeledes et antal y-tog.

I den forbindelse har jeg brug for farvekoderne for den "normale" orange-røde farve på lynetterne, og ligeledes den grå farve på skørter og hvide tagfarve på samme tog.

Hvis i ikke kan skaffe farvekoderne, så vil jeg værdsætte en opskrift på hvilke farver (og i hvilket forhold) jeg skal blande.

For at eleminere al tvivl, vil jeg lige gøre det klart, at farverne jeg søger er de samme som bl.a. Lollandsbanen og andre sjællandske baner har anvendt.

På forhånd tak for hjælpen.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Villumsen

klejnsmed

Indlæg: 17

PB

Hej

Jeg ved fra Odderbanen at de bruger RAL2002 som rød farve. Farven kan købes i Bauhaus på spray.

Mvh.

Søren Villumsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

Hej

har netop idag fra Odderbanens værkmester, en flink fyr, fået følgende

Blodorange RAL 2002

Grå RAL 7031

Hvid RAL 9002

---------------------

Øvrige informationer jeg fik med som bonus.

De er jo lev. med hvid tag,som efterfgl. er malet grå på de fleste vogne . indvendig var sæderne den gråbrune som de gamle DSB vognes 2kl. kupeer.

Væggene er denne brunlige laminat som vi stadig har i de fleste vogne.

----------------------

jeg har så kigget omkring hos Vallejo, (Modelair farver) og deres farvekort rummer desværre kun den Orange røde, så hvis det er dem du vil anvende, bliver det nærmeste:

orange 71003

Grå - 71046 + lak 71060

her har jeg valgt en med lille blå undertone, da jeg nok smudser til alligevel tror jeg ikke det bliver helt skidt (kun beskidt hehe)

Hvid - igen ligger den ikke i Model Air, men jeg vælger at bruge 71001 og så måske dryppe en kvart dråbe af noget andet i.

og så slutte det hele med et eller to lag klarlak - skal afprøves inden jeg bruger det på modellen.

stafferinger til V-et på fronten var ikke i den kasse jeg fik fra Kim på århusmessen, så det bliver et klæbeark til maskering regner jeg med.

I øvrigt bygger jeg på basis af en roco sporvogn, og har fået den lokale smed til at klippe nogle strimler messing i 30,5 mm bredde, så jeg kan "nøjes med at tilpasse længde og ender. Super kammerat at have.

I øvrigt ligger der på Vallejo's hjemmeside en oversætningstabel mellem gængse farvekoder, som nogle måske kan have glæde af

http://www.acrylicosvallejo.com/

mvh

Michael

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ty2 406

Frederikssund

Indlæg: 128

PB  Hjemmeside

Hej.

Nu skal man passe på med bare at benytte RAL-systemet. Det er et gammelt system, som tyskerne har brugt fra før anden verdenskrig. Men her i Danmark er det er forholdsvis nyt. Det har måske været brugt i 20-25år.

DSB og div privatbaner har haft deres egne farvekoder. Det er først i sidste 20-25 år at banerne er begyndt at bruge RAL-systemet. Man skal huske på at Danmark er et lille land, og det er alt for dyrt og besværligt at opretholde sit eget system på et verdensmarked.

I epokerne I-II-III-og IV var det banernes egne farvekoder der blev benyttet. Så det skal ikke afholde en fra at bruge RAL-systemet. Det vigtigste er jo at det pågældende stykke materiel ligner det det udgiver sig for at være.

__________________

Venlig Hilsen.

Peter Wiese.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Horsecreek

Lokomotivfører

Indlæg: 1.484

PB  Blog  Hjemmeside

Derefter er der også balladen med hvordan man husker en farve så ud. lige som hvor dan den ser ud på billeder. For uanset hvordan man vender det så vil billeder og erindringer falme med tiden, lige som hvordan var mængden af snavs og lys den gang.

__________________

Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ty2 406

Frederikssund

Indlæg: 128

PB  Hjemmeside

Hej.

Jeg ved ikke hvor meget ballade der bliver. Det er min overbevisning at det er yderst vigtigt at have foto dokumentation. Uanset om billederne er falmet eller ej. Der skal være nogle farveforskelle på modellerne, ellers kommer de til at virke som et glansbillede. Virkeligheden er jo noget mere nuanceret. Sol og vejrlig, har stor indflydelse op hvordan farver kommer til at se ud med tiden. Så der skal være et farvespil i modellerne, hvis det skal se optisk korekt ud. En sidste lille, men ikke ubetydelig ting. Vi mennesker opfatter farver forskeligt. Så hvad den ene siger er korrekt, er ikke nødvendigvis hvad en anden opfatter korrekt. Det er jo nok mere her balladen opstår.

__________________

Venlig Hilsen.

Peter Wiese.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.