Picture

JD8600

Indlæg: 24

PB

Starthjælp søges

Hej.

Er efter en tur i berlin med besøg til LOXX http://www.loxx-berlin.de/ blevet int. i at starte min gamle hobby med modeltog op igen, jeg kan dog se der er sket meget på fronten siden jeg havde det fremme sidst for snart 20 år siden hvor det kun var analogt.

Efter at have surfet rundt på diverse hjemmesider om modeltog er jeg blevet lidt klogere men der er stadig mange spørgsmål som jeg ikke finder svar på og prøver derfor her.

Er indstillet på at starte i det små med et startsæt, men arbejde mod Marklin CS så både toge og skiftespor kan styres.

Q1:

Jeg har kik på Marklin startsæt 29475 eller 29476 - men kan ikke lige lure om det er AC eller DC - og hvad man skal man egentlig satse på ?

Q2:

Fra tidligere har jeg en Marklin 3067 MY1147 som jeg gerne vil have bygget om så den kan bruges på startpakken - den trænger til en total renovering med ny motor og styring - findes der er ombygningssæt til denne ?

Håber der er nogen i forummet som vil hjælpe mig lidt på vej iht. ovenstående og eventuelle flere spørgsmpl som der måtte dukke op.

Mvh Jan

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bibihest

Indlæg: 1.300

PB  Hjemmeside

"JD8600" skrev:
Q1:Jeg har kik på Marklin startsæt 29475 eller 29476 - men kan ikke lige lure om det er AC eller DC - og hvad man skal man egentlig satse på ?Q2:Fra tidligere har jeg en Marklin 3067 MY1147 som jeg gerne vil have bygget om så den kan bruges på startpakken - den trænger til en total renovering med ny motor og styring - findes der er ombygningssæt til denne ?Håber der er nogen i forummet som vil hjælpe mig lidt på vej iht. ovenstående og eventuelle flere spørgsmpl som der måtte dukke op.Mvh Jan

A1:

Hvis det er Märklin, er det AC Smile Også kaldet 3skinne med midterleder. Hvis du vil have 2skinne, altså uden midterleder, er det fx Trix du skal kigge efter.

Uden at skulle starte den helt store diskussion, så vil jeg anbefale dig at starte med 2skinne frem for Märklins 3skinne. Det er i hvert fald hvad min erfaring siger mig Smile Og nu har jeg selv haft Märklin hele livet, men ville aldrig gå til dem igen.

A2:

Der findes ombygningssæt til de fleste Märklin loks, så hvis du ender med Märklin, er der gode chancer for der er et sæt der passer til dit.

__________________

ledprint.dk
http://ledprint.dk
Modstandsberegner
Salg af print og elektronik til modelbanen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Kresten

Indlæg: 1.040

PB

Bibihest's indlæg kalder jo på et mod-indlæg:

Hold du bare fast ved Märklin. Det er vi mange, der har gjort - på trods af at vi også erkender, at vi er bundet til Märklin som skinne-leverandør. Og på trods af, at Märklin gør mange ting "på sin egen måde", er Märklin også først med mange ting - som så kan ende som vildspor eller industristandard. Til gengæld er der Gudskelov mange andre leverandører, som begynder at levere udstyr med slæbesko, som vi 3-skinne-folk osse kan bruge. Og ofte i kvalitet, der overgår Märklins egen. Har selv hang til Roco's lokomotiver...

Citat:
Hvis det er Märklin, er det AC Også kaldet 3skinne med midterleder. Hvis du vil have 2skinne, altså uden midterleder, er det fx Trix du skal kigge efter. Uden at skulle starte den helt store diskussion, så vil jeg anbefale dig at starte med 2skinne frem for Märklins 3skinne. Det er i hvert fald hvad min erfaring siger mig Og nu har jeg selv haft Märklin hele livet, men ville aldrig gå til dem igen.
Som jeg har forstået der, er "AC/DC-diskussionen" udgået. I dag er det - ihvertfald på de digitale anlæg, som du går efter - altid jævnstrøm (DC), som sendes ud i skinnerne. Eneste forskel er, om du vil optage strømmen gennem en slæbesko og sende den retur via hjulene, eller du vil optage strømmen gennem det ene hjul og sende retur via det andet. Dette sidste forhold giver så nogle udfordringer, når du bygger et anlæg, hvor venstre skinne pludselig bliver til højre. Men - påstår 2-skinne-folket - det er let at leve med og under alle omstændigheder bedre end den grimme midterleder, som vi andre lever med. Men udvalget er - for 2-skinne-folket - unægteligt noget større: Flere leverandører, flere skinnetyper, flere... ja, det hele. Med deraf - er det mit indtryk - følgende lavere priser.
Citat:
Fra tidligere har jeg en Marklin 3067 MY1147 som jeg gerne vil have bygget om så den kan bruges på startpakken - den trænger til en total renovering med ny motor og styring - findes der er ombygningssæt til denne ?

Ja, du kan sagtens finde ombygningssæt. Spørgsmålet er, om du skal bruge Märklins eget (dyre) sæt, eller du skal gå ned hos din lokale forhandler og diskutere med ham, hvad der ellers findes af muligheder. Jeg er (æld-)gammel Märklin-fan og har ombygget (digitaliseret) en del gamle lokomotiver med fint resultat. Men jeg har aldrig brugt Märklins egne ombygningssæt - bortset fra en enkelt magnet, hvor ESU's ikke passede.

Sluttelig kan jeg ikke nægte, at jeg også ser frem til den dag, hvor Märklin for alvor bekender sig til "Open Systems" - i dette tilfælde DCC (men i går kom DCC-opdateringen til Märklins nye CS2, så måske er vi tæt på...).

__________________

Kresten

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Kresten" skrev:
Som jeg har forstået der, er "AC/DC-diskussionen" udgået. I dag er det - ihvertfald på de digitale anlæg, som du går efter - altid jævnstrøm (DC), som sendes ud i skinnerne.

Nej, det er vekselspænding det hele, ellers bliver det noget svært at overføre data.....

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"JD8600" skrev:
Q1:Jeg har kik på Marklin startsæt 29475 eller 29476 - men kan ikke lige lure om det er AC eller DC - og hvad man skal man egentlig satse på ?
Märklin er altid til 3-skinne drift. I "gamle dage" var det AC, hvor alle andre lavede DC. I dag er det maget anderledes. Märklin laver DC udstyr under navnet Trix og alle andre laver rullende materiel der (mere eller mindre godt) kan køre på "AC skinner".Det er nu du skal tage beslutningen om du vil køre 2-skinne, eller 3-skinne. Du skal ihvertfald ikke begynde at blande detSkal jeg give dig et godt råd, er det at starte med 2-skinne drift. Alene ud fra prisen på skinner til 3-skinne drift, hvor det kun er Märklin der producerer skinner og så sandeligt ved, hvad det skal koste.Vælger man det flotte og billige K-skinnesystem fra Märklin koster 90 cm spor ca 90 kr. Vælger man eksempelvis PIKOs 2 skinne system koster samme længde under 30 kr (Priser fra Danmark).Märklins C-skinne er alletiders legetøjsskinne som kan samles og adskille si en uendelighed uden at miste sine kontaktpunkter, hvorimod PIKO skinnen er til fastmontering på en plade/anlæg.
"JD8600" skrev:
Q2:Fra tidligere har jeg en Marklin 3067 MY1147 som jeg gerne vil have bygget om så den kan bruges på startpakken - den trænger til en total renovering med ny motor og styring - findes der er ombygningssæt til denne ?

Selvfølgelig.

Men vælger du 2 skinne drift kan det være lige meget. De penge du sparer på bare et mindre anlæg, er nok til at købe eksempelvis en Roco My, der er flottere, kører bedre og larmer mindre - det kommer din gamle Märklin My dog ikke ud at køre af.......

Gå ud i det danske land og find en forhandler der vil sælge dig et Roco startsæt med en My, eller MZ til riemlige penge - og indeholdende en digital styreenhed.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD8600

Indlæg: 24

PB

Hmm synes ellers lige det var blevet så let, havde ikke lige regnet med at valget at satse på Marklin blev udfordret da den virker robust - dvs lokomotiver i metal osv. Er dette også gældende for Trix, Roco og Pico, og hvordan er byggekvaliteten generelt ?

Mht. skinne-valg havde jeg nu ikke tænkt så langt - kun at det ikke skulle være marklin metal skinnerne fra dengang da de larmer og at loksound så ville være forgæves.

Jeg kan godt se fordelen i at kunne vælge mellem flere producenter ved at bruge DC -både prisen og udvalget må jo være bedre.

Er det korrekt forstået at DC drift er DCC og AC drift er motorola ? eller har jeg misforstået noget ?

Skulle der være nogle gode hjemmesider omkring DC vs. AC drift er jeg int. og også links på eventuelle sider omkring at bygge nogle af de elektriske enheder selv - dekoder mv. er velkomne.

Jan

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Marklin er generelt motorola drift, dvs at køber man et nyt marklin lokomotiv, er det udstyret med en motorola/MFX dekoder.

Tager man et trix, roco osv. lokomotiv beregnet til to skinnet drift, er dekoderen dcc.

køber du der i mod et lokomotiv af et alm. to skinnet mærket, men bygget til 3 skinnet drift, vil dekoderen næsten altid være mutiprodukol, dvs. dekoderen selv finder ud af, om du kører med motorola eller dcc systemet.

man kan også på de fleste digitale centraler nu om dage, kører med både dcc og motorola dekoder på sammen anlæg, så diskutionen om dcc kontra motorola, har ikke så meget på sig nu om dage Wink

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

"JD8600" skrev:
Er dette også gældende for Trix, Roco og Pico, og hvordan er byggekvaliteten generelt ?
Generelt er kvaliteten god! Märklin har jo bevist at deres kram holder i ... mange år. MEN hvis man (som jeg) har startet med et par brugte Märklin lokomotiver og så prøver en ny Roco maskine.. der er ingen sammenligning. Et nyt loko kører langsomt og jævnt og lydløst hvor en gammel Märklin (eller andre) kører støjende og kan ikke køre langsomt nok. Men hvis nostalgien i det gamle Märklin kram spiller ind så er snakken jo en anden Wink
"JD8600" skrev:
Er det korrekt forstået at DC drift er DCC og AC drift er motorola ? eller har jeg misforstået noget ?
Ja..atså det er ikke så enkelt. Hvis du helt glemmer "AC" og "DC" bliver dit liv en del nemmere :DMan har først og fremmest "3-skinne" og "2-skinne" og til begge systemer kan man snakke om "Analog" og "Digital". Glem "Analog" alt er digitalt nu.Så du skal vælge mellem "2-skinne-digital" eller "3-skinne-digital"DCC og Motorola er to digitale standarder som begge kan fungere med enten 2-eller 3-skinne. Derudover er der Märklins egen standard MFX.
"JD8600" skrev:
Skulle der være nogle gode hjemmesider omkring DC vs. AC drift er jeg int. og også links på eventuelle sider omkring at bygge nogle af de elektriske enheder selv - dekoder mv. er velkomne.Jan

Ja, denne side er faktisk ret god Smile bare læs løs i digital sektionen, dine spørgsmål har været oppe mange gange, for det er ved gud ikke nemt at hitte rede i dette her.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

"JD8600" skrev:
Fra tidligere har jeg en Marklin 3067 MY1147 som jeg gerne vil have bygget om så den kan bruges på startpakken - den trænger til en total renovering med ny motor og styring - findes der er ombygningssæt til denne ?

Jeg tillader mig at anbefale denne af mine sider:

http://www.digitaltog.dk/digitale_Ombygninger.htm

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"JD8600" skrev:
Hmm synes ellers lige det var blevet så let, havde ikke lige regnet med at valget at satse på Marklin blev udfordret da den virker robust - dvs lokomotiver i metal osv. Er dette også gældende for Trix, Roco og Pico, og hvordan er byggekvaliteten generelt ?Ja, mange bliver forblændet af metalchassis. Det var dengang. De detaljer den kræsne modeltogsmand (M/K) kræver i dag kan man slet ikke lave i metal. Derfor er næsten alle overdel i dag af plastic, hvor detaljer kan støbes langt finere.Så vil man have rubust legetøjstog skal man kigge efter ældre modeller med metalchassis - vil man have flotte modeltog er overdelen af plast (og det gælder også Märklins tog i dag).Byggekvaliteten i dag er høj. Selv de billige PIKO lokomotiver er langt over, hvad man fik af billige tog for 20 år siden.
"JD8600" skrev:
Jeg kan godt se fordelen i at kunne vælge mellem flere producenter ved at bruge DC -både prisen og udvalget må jo være bedre. Er det korrekt forstået at DC drift er DCC og AC drift er motorola ? eller har jeg misforstået noget ? Skulle der være nogle gode hjemmesider omkring DC vs. AC drift er jeg int. og også links på eventuelle sider omkring at bygge nogle af de elektriske enheder selv - dekoder mv. er velkomne.

Selvbyg kan praktisk taget ikke betale sig.

En lokomotivdekoder i dag koster lige i omegnen af 200 kr. Iden du har fået ætset print, hjemkøbt processor og drivertransistorer og loddet tingene sammen er du næsten oppe på den pris......

Sporsikftedekodere osv kan købes i byggesæt, her er der lidt penge at spare, men igen gør det selv fra bunden - den tid er overstået.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Kresten

Indlæg: 1.040

PB

Citat:
Selvbyg kan praktisk taget ikke betale sig.

Er det nu osse heeeeelt rigtigt ? Jeg er ganske vist let at imponere, men på dette ærede medlems hjemmeside: http://www.kamstrupvej.dk/tog/ er f.eks. en anvisning på et hjemmebygget bremsemodul til en helt anden pris end Märklin's eget, som koster omkring 500 kr.

Så for sådan nogen som dig og andre, som har forstand på de dele, ser der da ud til at være en del at spare på nogle områder...

__________________

Kresten

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

"Kresten" skrev:
f.eks. en anvisning på et hjemmebygget bremsemodul til en helt anden pris end Märklin's eget, som koster omkring 500 kr.

Det er rigtigt. Der er nogle undtagelser, hvor Märklins bremsemodul er et rigtig godt eksempel. Opbygningen er enormt simpel, og Märklins filosofi må vel nærmest have været: "Dem får vi vist ikke solgt mange af, så lad os score kassen på de få, der bliver solgt".

Og Jan: Vi er stadig nogle, der kan finde på at bygge noget styreelektronik selv. Ikke nødvendigvis fordi det kan betale sig, men fordi det er sjovt. Her er min version af et bremsemodul, når tingene bliver trukket helt ud i ekstremerne:

http://www.ejberg.dk/trains/signalbrake/

Mit næste projekt (som jeg går og udruger oppe i mit hoved for tiden) bliver nok noget dekoder/styring til Faller Car System.

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Kresten" skrev:
Er det nu osse heeeeelt rigtigt ? Jeg er ganske vist let at imponere, men på dette ærede medlems hjemmeside: http://www.kamstrupvej.dk/tog/ er f.eks. en anvisning på et hjemmebygget bremsemodul til en helt anden pris end Märklin's eget, som koster omkring 500 kr.Så for sådan nogen som dig og andre, som har forstand på de dele, ser der da ud til at være en del at spare på nogle områder...

Nu er det vidst ikke kun der, der står noget om Märklin bremsemoduler.....

http://home6.inet.tele.dk/moppe/mmstop.html

De ting jeg talte om var dekodere, hvor det ikke rigtigt betaler sig. Det er vel kun folk der absolut vil tages ved røven der køber Märklins styrebokse?

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 1 kan lide
Top

Picture

Kresten

Indlæg: 1.040

PB

Bevares - men kunne du så ikke få ham, der har kreeret den flotte tegning på din hjemmeside til at bruge en anden font, så det ikke ligner et sørøver-skattekort ?

Tja - tages i røven ? Det kommer ihvertfald en på, hvem der gør det. Det gode ved Märklin er, at det virker. Bagsiden er så prisen.

Men så er det jo så dejligt, at elektronik-nørder og andet godtfolk som dig selv, stiller deres viden til rådighed her på dette forum. Osse sæl' om vi andre er lidt sløve til at lære..._ Smile

__________________

Kresten

Like 0 kan lide
Top

Picture

DVG

HTX Ballerup

Indlæg: 72

PB  Hjemmeside

"moppe" skrev:
"JD8600" skrev:
Hmm synes ellers lige det var blevet så let, havde ikke lige regnet med at valget at satse på Marklin blev udfordret da den virker robust - dvs lokomotiver i metal osv. Er dette også gældende for Trix, Roco og Pico, og hvordan er byggekvaliteten generelt ?
Ja, mange bliver forblændet af metalchassis. Det var dengang. De detaljer den kræsne modeltogsmand (M/K) kræver i dag kan man slet ikke lave i metal. Derfor er næsten alle overdel i dag af plastic, hvor detaljer kan støbes langt finere.Så vil man have rubust legetøjstog skal man kigge efter ældre modeller med metalchassis - vil man have flotte modeltog er overdelen af plast (og det gælder også Märklins tog i dag).
Det kan godt være jeg bare er forblændet men jeg syntes ny at en metal overdel giver en ekstra finish og eksempelvis syntes jeg at mine Märklin 189 og Taurus'er er flottere end Roco's og der er i øvrigt intet i vejen deres kører egenskaber eller detaljere.

Men det er naturligvis bare min holdning og jeg er glad for at kører 3-skinne lige meget om mange 2-skinne folk kalder det legetøjstog, det er hvad man slev gør det til og intet andet Wink

__________________

Mvh Lasse

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Kresten" skrev:
Bevares - men kunne du så ikke få ham, der har kreeret den flotte tegning på din hjemmeside til at bruge en anden font, så det ikke ligner et sørøver-skattekort ?
Det kan jeg love dig for at han ikke vil.... Smile
"Kresten" skrev:
Tja - tages i røven ? Det kommer ihvertfald en på, hvem der gør det. Det gode ved Märklin er, at det virker. Bagsiden er så prisen.

Det sjove ved andres løsninger er at de også bare virker - men til den halve pris og uden bøvlet (se bare det der emd mfx og CS/MS, hvor man skal melde frem og tilbage - det er da for viderekommende).

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"DVG" skrev:
Men det er naturligvis bare min holdning og jeg er glad for at kører 3-skinne lige meget om mange 2-skinne folk kalder det legetøjstog, det er hvad man slev gør det til og intet andet

Fuldstændigt korrekt.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

Hm tja. Forblændet lyder måske så negativt igen. "Forelsket" er måske et bedre ord Wink

Jeg vil lige pege på et forma som f.eks. HAG som laver lokomotiver i en meget høj kvalitet - med metal overdel - som bestemt ikke fejler noget visuelt! Prisen er så også derefter.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD8600

Indlæg: 24

PB

Tak for de gode indlæg - En lille opdatering fra min side...har efter de indlæg der er kommet kikket mere på mulighederne og har nok valgt at "skifte spor" Smile - til 2 skinne DC. Muligheden for at kunne vælge mellem Pico/Roco/ Trix mfl. både mht. toge og skinner tiltaler mig.

Der er dog dukket lidt nye spørgsmål op:

Jeg kan se der findes et stort antal dekodere fra forskellige fabrikanter og med forskellige functionaliteter - lyd, bremse mv. Selvom jeg har lidt indsigt i elektronik og da godt kunne være fristet til at selv bygge dekoderne selv, vil jeg nok få mest ud at købe tog med dekoder eller få monteret en Loksound dekoder i de toge som ikke er forberedt. Jeg er dog nysgerrig om der findes et bygselv projekt på nettet lignende loksound med mfx funktionalitet ? for 900kkr,-....det kan man sku få meget elektronik for.

Ligeledes er jeg int i at vide om der findes gode bygselv projekter, diagrammer e.lign, til at styre skiftespor som virker med eCos ?

Jeg har mødt forskellige projektor på nettet hvor mange dog er 5-10 år gamle og jeg derfor ikke ved om de stadig er anvendelige.

Mvh.Jan

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"JD8600" skrev:
Tak for de gode indlæg - En lille opdatering fra min side...har efter de indlæg der er kommet kikket mere på mulighederne og har nok valgt at "skifte spor" Smile - til 2 skinne DC. Muligheden for at kunne vælge mellem Pico/Roco/ Trix mfl. både mht. toge og skinner tiltaler mig.
Om du vælger 2 eller 3 skinne drift er ligemeget med hensyn til udvalget af det rullende materiel. Skinnerne er deriomod ikke.
"JD8600" skrev:
Jeg kan se der findes et stort antal dekodere fra forskellige fabrikanter og med forskellige functionaliteter - lyd, bremse mv. Selvom jeg har lidt indsigt i elektronik og da godt kunne være fristet til at selv bygge dekoderne selv, vil jeg nok få mest ud at købe tog med dekoder eller få monteret en Loksound dekoder i de toge som ikke er forberedt.
Du kan montere dekodere i alt, Det kræver blot mere eller mindre ombygning. PÅ min private hjemmeside er der et par af de ombygninger jeg har lavet.
"JD8600" skrev:
Jeg er dog nysgerrig om der findes et bygselv projekt på nettet lignende loksound med mfx funktionalitet ? for 900kkr,-....det kan man sku få meget elektronik for.
Tjah, en kraftig processor, med 16Mbit lager og evnen til at programmere lyde ned i den der kommer i rigtig rækkefølge og hastighed. Du skal nok producere en 30-60 stykker inden det kan betale sig - med mindre at dine føreste 1000-1500 udviklingstimer er gratis.
"JD8600" skrev:
Ligeledes er jeg int i at vide om der findes gode bygselv projekter, diagrammer e.lign, til at styre skiftespor som virker med eCos ? Jeg har mødt forskellige projektor på nettet hvor mange dog er 5-10 år gamle og jeg derfor ikke ved om de stadig er anvendelige.

Der findes masser af dekodere i byg selv og i samlesæt derude. Et sted at søge inspiration kunne være:

http://www.opendcc.de/elektronik/intro/intro.html

Men tro mig, det kan knapt betale sig.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

"moppe" skrev:
Der findes masser af dekodere i byg selv og i samlesæt derude. Et sted at søge inspiration kunne være:http://www.opendcc.de/elektronik/intro/intro.htmlMen tro mig, det kan knapt betale sig.

Det har du givetvis ret i, men det er min erfaring, at der er ret mange i denne hobby, som vil gå laaaaangt for at spare en 10'er eller blot har glæden ved selv at have lavet!

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

Hejsa!

Nu er jeg en af dem der godt kan lide at lave ting selv - men at hjemmebygge dekodere - det synes jeg ikke er værd at bruge sin selvbyggertid på. Jeg havde da tanken, da jeg begyndte at lege med digitaldrift, men der er da nogle meget mere spændende ting at kaste sig over som selvbygger. Elektronikenheder, der kan noget man ikke kan købe f. eks. - eller rullende materiel der ikke produceres kommercielt. Lav det enten som total selvbyg eller ombyg.

Generelt finder jeg det ikke umagen vejr at lave parallelproduktion til de etablerede fabrikanter. I de fleste tilfælde kan man heller ikke spare penge ved det.

Det er den konklusion jeg er kommet frem til.

Go' fornøjelse og glæd dig over noget selvgjort!

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

Al hobby drejer sig vel om at bruge tid på den. Som sådan er selvbyg af elektronik vel en fin ting at foretage sig - hvis man interesserer sig for den slags. Men ja, vær opmærksom på at det ikke økonomisk kan betale sig. Men glæden ved at have lavet tingene selv, ja den kan vi andre jo ikke vurdere Smile

Hvis du er interesseret i selvbyg af elektronik TROR jeg, uden at vide en pind om det, at der er mest at finde til DCC protokollen?

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD8600

Indlæg: 24

PB

Open DCC spændende ud - tror dog jeg er kommet til at jeg vil købe et Trix start sæt - kan godt li den mobile station trix/marklin laver - det må så være første skridt. som der kan bygges videre på.

Formoder der findes overgangsskinner mellem C og K skinner når det kommer til at handle om landskabsbygning senere ? - og k skinner i meter måler er jo til at betale.

Mvh.

Jan

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"JD8600" skrev:
Open DCC spændende ud - tror dog jeg er kommet til at jeg vil købe et Trix start sæt - kan godt li den mobile station trix/marklin laver - det må så være første skridt. som der kan bygges videre på.Formoder der findes overgangsskinner mellem C og K skinner når det kommer til at handle om landskabsbygning senere ? - og k skinner i meter måler er jo til at betale.

Hvis du køber Trix skal du ikke købe K-skinner, men PIKO's.

Ellers ja - der findes overgansskinner.

Vær også opmærksom på at MS er svær at "bygge videre på" og at den ikke kan styre sporskiftere som eksempelvis Rocos kan.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD8600

Indlæg: 24

PB

Hej Igen.

Så fik jeg købt startsættet og kom igang - og der gik jo ikke længe før "mere vil have mere" meldte sig. Smile

Har købt et Roco sæt med Geoline skinner, hertil skiftesporene roco 61140/61141. Disse skulle jo gerne gøres elektriske så de kan styres med Multimaus - hvad skal der til før dette kan lade sig gøre - gerne en løsning som kan udbygges og evt. genbruges når der skiftes til skinner uden balast for permanent baneanlæg ?

/Jan

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Hej Jan

En mulighed er at købe at købe Rocos egen sporskiftedekoder 61196. Den klare eet sporskifte og koster ca. kr. 165. Eller findes der Roco 10775 Weichendecoder som kan klare 8 sporskiftere og koster kr. 450 (Stik medfølger, men ledningerne skal du selv samle) og så skal du selvfølge have et sporskifte relæ Roco 61195. Pris ca. kr. 133. Så er du i luften.

Løsningen er nok ret Geolinesk, men dekoderen skulle jo nok kunne genbruges.

Ellers brug Geoline i det skjulte (Som DennisTR og undertegnede) i stedet for at kassere dem. Kønne er de ikke, men nemme at have med at gøre og derfor fine i de skjulte områder.

Roco_Weichendecoder_10775

Roco_Universalweichenantrieb_61195

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD8600

Indlæg: 24

PB

Hej Igen.

Har lige et par spørgsmål som jeg håber at kunne få hjælp til.

Er startet med Roco digital hvilket jeg er glad for. Har også fået et Trix Digital BR146 maskine fra DB. Vil jeg umiddelbart kunne lade Trix maskinen køre på Roco anlægget med Multimaus uden at skulle skifte dekoder ?

Som tidligere anbefaldet vil jeg udbygge mit anlæg med Roco Geoline og s bruge dem til skjult banegård når den dag kommer at skulle bygge et permanent anlæg med K-skinner - Hvilke K-skinner kan anbefales som er i god kvalitet i forhold til prisen samt kan bruges til drejeskive som den fra Heljan - Tillig - Piko ?

Fortsat god jul til alle.

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"JD8600" skrev:
Er startet med Roco digital hvilket jeg er glad for. Har også fået et Trix Digital BR146 maskine fra DB. Vil jeg umiddelbart kunne lade Trix maskinen køre på Roco anlægget med Multimaus uden at skulle skifte dekoder ?
Ja, sagtens.
"JD8600" skrev:
Som tidligere anbefaldet vil jeg udbygge mit anlæg med Roco Geoline og s bruge dem til skjult banegård når den dag kommer at skulle bygge et permanent anlæg med K-skinner - Hvilke K-skinner kan anbefales som er i god kvalitet i forhold til prisen samt kan bruges til drejeskive som den fra Heljan - Tillig - Piko ?

K-skinner er Märklins skinnetype uden ballast. Dem kan du ikke rigtigt bruge til noget.

Hvilke skinner du vælger at bruge i 2 skinnedrift uden ballast er i høj grad et spørgsmål om temprament.

Tillig er flotte skinner med en del udvalg. PIKO er simpel sporgeometri og mulighed for at køre med ældre tog med "grove" hjul. Roco 8ikek geoline) har et stort udvalg af sporskiftere osv.

Alle passer med Heljans (eller Epokemodellers superflotte for den sags skyld) drejeskive - og selvfølgelig med Roco eller Fleischmanns drejeskiver.....

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD8600

Indlæg: 24

PB

Tak for det hurtige svar - mht. "K-skinner" har jeg altid betragtet det som skinner uden belast - marklin eller ej, men kan godt se problematikken i at gøre det.

Jeg må vist hellere en tur til forhandleren og kikke på forskellene men det er jo en længere tur nu Trinbrættet er lukket. I første omgang står den dog på køb af geoline skinner.

/Jan

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Hej Jan

Kig evt. på Occams side om skinnetyper. Den er super og giver en god oversigt. http://www.mj-blog.dk/2008/11/sporsystemer/ og tilhørende tråd: http://www.sporskiftet.dk/node/2191

Dog mangler Occam stadig lige at opdatere oplysningerne fra Dampfmeisteren Wink

"Dampfmeisteren" skrev:
Tak for den uovertruftne oversigt over sporsystemer.Tillig Elite (code 83) er også et populært mærke, som du måske kan opdatere oversigten med. I skrivende stund koster 890 mm fleksskinne 33,5 kr hos Perron 4, dvs 37,6 kr/m.En alm. skinne på 228 mm koster 12 kr, dvs. 52,6 kr/m.

Men nu er de priser jo heller ikke længere helt up-to-date. :roll:

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.