Hej
Da jeg står for og skal til at opbygge min bane har jeg et par spørgsmål og gerne vil forberede banen til at køre via pc, således at jeg ikke skal til og bryde den op senere. Jeg kører 3-skinne, k-skinner, digital med en mobilstation, på sigt en cs eller ecos.
1: Hvad er den optimale længde på et sporafsnit.
2. Er det ligegyldig hvilken minus der isoleres, eller skal det være i den samme "skinnestreng"
3: hvad med bremsemoduler / signaler
... der kommer nok flere spørgsmål
Lennert
Far kører tog, bygger og hygger.....
Hvad gør Bill Gates når bilen strejker??......Lukker alle vinduer og genstarter!!!
killerp
Fotograf
Indlæg: 2.238
Jeg syntes du skulle kigge lidt rundt på min side, der finder du nok svar på mange af dine spørgsmål, blot tryk på mit logo billed
Peter
Gavflaben fra Falster
(Falsterbanen)
lgh
Skiltemager/Grafiker
Indlæg: 120
Takker Killerp, har kigget på din og andres sider, og suger al den viden til mig som jeg kan finde og ikke mindst rumme.
Lennert
Far kører tog, bygger og hygger.....
Hvad gør Bill Gates når bilen strejker??......Lukker alle vinduer og genstarter!!!
Leonard
Kerteminde
Indlæg: 858
Det kommer meget anpå hvor sporafsnittet er og hvordan programmet, der skal styre togdriften er indrettet, samt hvor realistisk det skal være.
Jeg bruger Traincontroller fra RailRoad&Co. Skal et tog standse realistisk på et bestemt punkt (ved en perron eller før et signal) så skal der 2 indikatorer til. Jeg bruger sporafsnit som indikatorer, så for at det skal være optimalt skal jeg have 3 sporafsnit:
1. sporafsnit: En strækning som kan have en vilkårlig længde, som mest gives af hvad der er til den side.
2. sporafsnit: Bremsestrækning, som skal have en strækning, der er lang nok til at alle tog, kan nå en jævn og realistisk nedbremsning fra den højeste tilladte hastighed til fuldt stop.
3. sporafsnit: Stoppunktet, som bare skal være langt nok til at et tog kan standse helt op, hvis det kommer lidt for hurtigt dertil.
Traincontroller kan så også arbejde med virtuelle indikatorer, da det ved hvor hurtigt de enkelte tog kører, hvorlange de er og hvor hurtigt de standser. Det giver en frihed til at flytte en kontakt eller oprette en ny, uden at skulle til at skære i skinnerne og ændre på elektronikken.
Derudover skal blokke være lange nok til at kunne rumme de længste tog. En blok kan bestå af flere indikatorer og sporafsnit, men der kan kun være et tog i hver blok på samme tid. Virtuelle indikatorer er ikke gode til at afgrænse en blok med.
Et perronspor, hvor der kan komme tog i begge retninger kan på mit anlæg se ca. således ud:
20 cm spor - 160 cm - 20 cm
Et tog begynder at bremse når det rammer punktet mellem de første 20cm og 160cm stykket og standser helt når det rammer punktet mellem 160cm og 20cm. Alle 3 afsnit er med i samme blok, så der er plads til et tog på 180cm i længden.
Da det ikke ser realistisk ud, at et lyntog kommer med 140 km/t ind på en station og først begynder opbremsningen der har jeg før stationen en blok, hvor højeste hastighed er begrænset til 70 km/t.
Jo, jo, der er meget at tage hensyn til og det er en god ide at begynde med at læse manualerne for de programmer, der er i overvejelse. Derefter skal der samles erfaringer på den hårde måde ved at afprøve tingene i praksis.
Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale.
Leonard
5300 Kerteminde