Picture

a62213

Indlæg: 382

PB

Rense skinner i hvad?

Hejsa,

Jeg er løbet lidt ind i et problem. Jeg er godt igang med min bane og har fået lavet det første modul. JEg ville så prøvekøre det, og toget kom ikke ud af vejen. Toget blev sat på et helt nyt spor fra æsken, og her kørte det fint.

Jeg har en gammel slibesten, købt i en modeltogs forretning, men det hjælper ikke at slibe på skinnerne. Har prøvet noget af konens dyre renseting, det virker heller ikke.

Kan jeg på nogen måde havde ødelagt skinnernes evne til at lede strøm? Det er peco Code 55 skinner jeg har.

__________________

Dans epoke 3
Tillig spor system
Tortoise switch motorer
Ecos
Fast anlæg med mulighed for tilkobling af moduler under planlægning

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

"a62213" skrev:
Kan jeg på nogen måde havde ødelagt skinnernes evne til at lede strøm? Det er peco Code 55 skinner jeg har.

Det har jeg aldrig hørt om at man kan, dog har jeg hørt, at hvis man maler sine skinner rustbrune og glemmer at lave en blank overflade, så kan det selvfølgelig ske. Wink Men det lyder ikke til at være dit problem, hvis du har slebet overfladen.

Har du kontrolleret alle dine lodninger i de strømførende kabler? Det kan selvfølgelig også være loket, der ikke virker. Wink

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

a62213

Indlæg: 382

PB

sporet er ikke malet, og toget fungere fint på helt nye spor fra æsken, så toget fungere fint. Det er det der undrer mig...

__________________

Dans epoke 3
Tillig spor system
Tortoise switch motorer
Ecos
Fast anlæg med mulighed for tilkobling af moduler under planlægning

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"a62213" skrev:
JEg ville så prøvekøre det, og toget kom ikke ud af vejen. Toget blev sat på et helt nyt spor fra æsken, og her kørte det fint.Jeg har en gammel slibesten, købt i en modeltogs forretning, men det hjælper ikke at slibe på skinnerne. Har prøvet noget af konens dyre renseting, det virker heller ikke.Kan jeg på nogen måde havde ødelagt skinnernes evne til at lede strøm? Det er peco Code 55 skinner jeg har.

Altså er der ingen strøm til lokomotivet. Du kan ikke ødelægge ledningsevnen, højest overfladen.

En slibesten skal dog kunne rette op på en dårlig overflade.

Tjek forbindelser mellem transformer og skinner. Sæt lokomotivet på skinnerne, lige hvor du har loddet ledningerne på, så skal det køre, ellers er dine kabler/lodninger for dårlige.

Kør så med lokomotivet, der hvor det stopper er fejlen (hint: lasker).

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bo S.

Indlæg: 197

PB  Hjemmeside

Hvis du bruger en almindelig skinnerenser som den Roco laver er dette fuldt tilstrækkeligt til at rense med. Dette gælder også hvis der er lim eller maling på skinnerne. Bare de er blanke. Det tyder mest som om der er en manglende forbindelse. Det kan være et sted sporene ikke er samlet ordentligt. Prøv evt. at måle om der er strøm eller sætte strømmen til et skinnestykke kort fra lokomotivet. Hvis det kører er det fordi der er en løs forbindelse.

Mvh. Bo S.

__________________

http://danskmodeltog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Bo S." skrev:
Hvis det kører er det fordi der er en løs forbindelse.

Hvis det ikke gør, er det fordi der er en kortslutning........

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.