Picture

pamm

Indlæg: 118

PB

Patinering med airbrusch

Hej allesammen!

Er der mon nogle der kan give mig et par gode råd, til hvordan man patinere med en

airbrusch? jeg har forsøgt mig med pulver samt, maling fortyndet med vand, men resultatet var ikke helt som forventet, men er der nogle af jer som kender en person som kender til teknikken?

på forhånd tak for et godt forum.

vh Pamm

Citat:

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

Hej Pamm.

Nu har jeg ikke personligt prøvet at patinere med en airbrush. Jeg vil dog tillade mig, at kloge mig alligevel Wink for jeg har prøvet andre maleteknikker.

Hvis jeg skulle patinere med airbrush:

En af de ting, som jeg vil gøre, er at kombinere de forskellige teknikker. Jeg ville benytte airbrushen som grunder, og til lakering af vognen med matlak. Det giver dig den fordel, at du ikke skal bøvle med Nochs "mælkelak", hvor du risikerer fingeraftryk og penselsstrøg. Jeg vil ikke undvære pulveret, da det kan give nogle fede rust-effekter og "møgbeskidt"-effekter, som jeg ikke kan opnå alene med airbrush.

Hvorvidt airbrushen er god til stænk og sprøjt, det ved jeg faktisk ikke, her benytter jeg en pensel vædet i maling, og så stryger jeg penslen med en finger, så malingen sprøjter op på modellen. Det ser godt ud, men PAS PÅ, her gælder reglen om "less is more" virkelig. Øv dig grundigt på papir først, da du kan udrette uoprettelig skade på modellen.

Venlig hilsen

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.128

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Pamm.

"pamm" skrev:
Er der mon nogle der kan give mig et par gode råd, til hvordan man patinere med en airbrusch?

Tjoh, det kræver en hel del øvelse og et godt øje - og så en masse billeder. Laughing out loud Både af teknikken og af originalerne.

Der findes imidlertid nogle fine bøger om emnet, som jeg kun kan anbefale - de fortæller langt mere, end man kan få med i en tråd som denne:

Martyn Welch: The Art of Weathering - Engelsk

Horst Meier: Farbe, Pinsel, Airbrush - Tysk

Horst Meier: Lackieren, Altern, Beschriften - Tysk

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

pamm

Indlæg: 118

PB

"Lars Skjærlund" skrev:
Da' Pamm.
"pamm" skrev:
Er der mon nogle der kan give mig et par gode råd, til hvordan man patinere med en airbrusch?
Tjoh, det kræver en hel del øvelse og et godt øje - og så en masse billeder. Laughing out loud Både af teknikken og af originalerne.Der findes imidlertid nogle fine bøger om emnet, som jeg kun kan anbefale - de fortæller langt mere, end man kan få med i en tråd som denne:Martyn Welch: The Art of Weathering - EngelskHorst Meier: Farbe, Pinsel, Airbrush - TyskHorst Meier: Lackieren, Altern, Beschriften - Tysk
Tak for oplysningerne Lars, det er oplagt en julegave

til far, det er jo et meget spændende emne at beskæftige sig med syntes jeg,to ting bliver jo aldrig ens vel? havde man bare den evne, man ved jo hvordan det skal se ud,man skal "bare" have tankerne fra hovedet via armen ud i airbruschen, og så klistret på modellen, ak ja der er nok ikke ret mange der mestre den teknik, det er jo også sin sag og tage et lok og en airbrusch, fortryelsen er jo kort.

men tak for det Lars, og god Søndag

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.