Picture

Litra-H

Indlæg: 116

PB

Originale FRICHS fabriks plader ...

Hej allesammen her inde på Sporskiftet...

Dette indlæg er ikke for hverken at sælge eller købe noget og jeg beklager dybt hvis indlægget hermed er sat i forkert gruppe.

Indlægget har dog med køb/salg at gøre ... hør bare.

Indlægget er for at fortælle en sand historie om en netop overstået oplevelse jeg har haft på QXL. Er du hurtig kan du få samme oplevelse...

På QXL er der i disse dage bl.a. to auktioner hvor der sælges efter sigende originale FRICHS plader fra hhv. MH 387 og S 740.

Billederne viser efter min mening helt klart at der er tale om kopi plader, men sælger holder på at de er originale med sætningen: ''HAR VÆRET MONTERET PÅ DSB's DAMPLOKOMOTIV LITRA S 740''

Det kan ikke udelukkes at pladen rent faktisk har været monteret på netop dette lokomotiv, men ikke som original fabriksplade. Det er muligt at sælger selv har været oppe under dugen i Rungsted og haft netop denne plade monteret på maskinen der står deroppe.

Den originale fabriksplade har langt større huller for skruerne til montering på cylinderen ... ikke de små ærte huller der er i den plade sælger viser med foto på auktionen. Der ud over er en original fabriksplade til en S maskine lavet i bronze, ikke i det materiale som billedet afslører.

For at sikre mig at der var tale om originale plader fra FRICHS bad jeg sælger om at angive vægten på pladen.

Her er mit spørgsmål til sælger: ''Hejsa ... da der er en del kopier af netop disse plader i omløb bl.a. ved åbent hus arrangementer ved DSB Museumstogi Randers hvor de sælges for omkring 200,-, vil jeg gerne have oplyst vægten på netop denne plade du har tilsalg her. På forhånd tak, Litra-H''

Og her er sælgers svar, der ankom pr. e-mail gennem QXL og ikke er vist på auktionen: ''jeg kan berolige dig med, at denne her ikke er købt på nogetjernbanemuseum el. lign. jeg skal veje den og angive den nøjagtige vægt.''

Jeg har endnu ikke modtaget information om vægten på pladen der er til salg på QXL og jeg kan ikke længere stille et opfølgnings spørgsmål.

Sælger har nemlig valgt at blackliste mig... måske for at undgå yderligere 'frække' afslørende spørgsmål. Jeg tvivler herefter på om jeg nogensinde får vægten at vide på pladen til salg i auktionen.

Her er link til auktionen: http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/byggepla...

Jeg skal ikke her sige noget om sælgers reelle hensigter med auktionen, da dette ikke er mig bekendt. Dog vil jeg offentlig gøre denne historie for at andre kan drage deres egne konklusioner.

Og med hensyn til at du kan nå den samme oplevelse som jeg. Det kan du da der i skrivende stund stadig er 4 dage tilbage af auktionen, så det er bare at logge ind og spørge ind til vægten. Det resulterer åbenbart i en blacklisting...

Med venlig hilsen

Litra-H

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

Vestjyden

Selvstændig

Indlæg: 131

PB

Jeg har også oplevet at blive snydt på Qxl. Det var en DSB lyntogs plakat som var til salg som antik. Den viste sig at være et genoptryk fra 1985! Jeg ville have handlen til at gå retur men det var sælger ligeglad med.

Jeg har indtryk af at nogle sælgere gør tingene bedre end de er.

__________________

Mvh

C K


Like 0 kan lide
Top

Picture

Thomas Jespersen

Indlæg: 398

PB

De originale fabriksplader var lavet af messing. Det der ligner aluminium. Men lad os nu sige at det er den originale plade fra S 740. Burde sælger så ikke køre til Rungsted og aflevere den til Nordsjællands Veterantog? DSB har mig bekendt aldrig givet tilladelse til at folk kunne pille fabriksplader af lokomotiverne, så derfor må det være en hælervare...

Thomas

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Det er desværre ulempen ved at købe på nettet. Der er fuldstændig skrupelløse sælgere der kun tænker på penge, og bare venter på en eller anden falder i fælden.

Jeg har også undret mig over pladen til S 740, det kan da i så fald ikke være gået helt lovligt for sig, hvis det skulle vise sig at den er ægte. Men det tyder det så på at den ikke er. Desværre er QXl ikke altid lige gode til at være opmærksomme på sådanne ting.

Han har i øvrigt flere lignende ting til salg.

Mon ikke der også er nogen fra NSVT (korrekt; NSJV) der kigger med derinde?

Et andet "røverkøb" derinde, er i øvrigt et Märklin startsæt til 1500 kr. med M-skinner hos en anden sælger. "Snøren" er lagt ud for 3. eller 4. gang nu.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Skovsøekspressen" skrev:
Desværre er QXl ikke altid lige gode til at være opmærksomme på sådanne ting.

Så gør dem opmærksom på det.

Enten er det en kopi, ellers er det en hælervare.

Manden der (forsøger på at) sælge den, har for øvrigt et ret forskruet forhold til, hvad ting er værd. Derfor glæder jeg mig til august, hvor "solgt eller gratis" forsvinder fra QXL.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

märklintossen

Indlæg: 184

PB

"moppe" skrev:
Derfor glæder jeg mig til august, hvor "solgt eller gratis" forsvinder fra QXL.

Det gør jeg også, for det er da ved at være lidt belastende med alverdens ragelse til at fylde op på siderne, ligesom der efterhånden er rigtig mange auktioner med urealistiske startpriser...

__________________

Hilsen

Søren
3-Skinne Digital, Epoke lll-IV, Dansk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Purellum

Indlæg: 507

PB

Cool

Sælger har tilsyneladende ændret teksten, nu hedder det:

BYGGEPLADE 'A/S FRICHS - 1928 AARHUS No 86'.

TYPE NR. SOM DSB's DAMPLOKOMOTIV LITRA S 740.

MÅL: 37,5 x 18,7 CM

SUPER FLOT OG SJÆLDEN.

Per.

P.S: Sådan ser en FRICHS-plade ud: http://www.majhost.com/gallery/purellum/Signs/frichssign.jpg Laughing out loud

Cool

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.910

PB

"Litra-H" skrev:
På QXL er der i disse dage bl.a. to auktioner hvor der sælges efter sigende originale FRICHS plader fra hhv. MH 387 og S 740.Billederne viser efter min mening helt klart at der er tale om kopi plader, men sælger holder på at de er originale med sætningen: ''HAR VÆRET MONTERET PÅ DSB's DAMPLOKOMOTIV LITRA S 740''

Godt, du var obs på den. Jeg så også for et par år siden, at der var en, som forsøgte at sælge fabrikspladerne fra MY 1101 på QXL. Det fik mig til at kontakte Jernbanemuseet. De tog så fat i Museumstog, der så bekræftede, at de ægte plader var i sikker forvaring hos dem. Noget lignende bør man nok også gøre en anden gang, hvis det er fra veteranmateriel.

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.022

PB  Blog  Hjemmeside

"Skovsøekspressen" skrev:
Mon ikke der også er nogen fra NSVT der kigger med derinde?

Joh, såmænd - selvom vi normalt hedder NSJV - så må jeg jo erkende, at jeg sidder i bestyrelsen for bemeldte foretagende. Cool

Men S 740 har været handlet mange gange, før den endte hos os - den har været malet som østtysk lokomotiv og deltaget i James Bond filmen "Octopussy" - og undervejs er fabrikspladerne forsvundet. Det bliver nok svært at bevise, om de har været stjålet, eller er taget af lokomotivet af andre årsager. S 740 har bl.a. også kørt i England, og der har man vist ikke helt så meget respekt for dansk materiel - jvf. f.eks. dette billede af en TCG-vogn (!) - så vidt jeg husker, var S 740 samme sted som denne vogn.

Og så vil rygterne vide, at en vis fanatisk samler har scoret de originale plader...

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ty2 406

Frederikssund

Indlæg: 131

PB

Hej.

Jeg tilslutter mig hele koret der mener at denne S-maskine byggeplade er en kopi.

Min påstand bygges på, at Frichs bygge plade til damplokomotiverne plejer at være af messing og bund malingen plejer at være sort (det er første gang jeg ser en Frichs plade med rød bund farve). På motorlokomotiver mener jeg det er forkromet støbejernsplader der er blevet benyttet, som ikke havde en bund farve.

Den plade der til salg, ser ud til at være af Aluminium og er gennemgående for pæn til at være orginal. Hvis pladen har siddet på S740 burde den både være noget mere slidt, en smule beskidt og der må simpelhen være skaller i malingen. Det er 82 år siden lokomotivet blev bygget og 34 år siden det blev udrangeret.

Yderligere ringer alarmklokkerne hos mig. Når Litra-H efter en forspørelse hos sælger bliver blacklistet. Sælger kan ikke have rent mel i posen. Hvis man vil have en orginal Frichs byggeplade, er det ikke denne der skal købes. Prisen sælger vil have for pladen er også for dyr. Sådan som jeg kender markede må denne plade koste mellem 100-250,-Dkr. Har foråret selv købt en kopiplade i aliminium, den er ganskevist fra lokomotivfabrikken O&K, denne plade kostet 25,-Eur. Kopipladerne fra jernbanemuseet husker jeg som om de koster ca.500,-Dkr og så er de endda i messing.

__________________

Venlig Hilsen.

Peter Wiese.

Like 0 kan lide
Top

Picture

MR

Frederiksberg

Indlæg: 10

PB

Tak til alle for bemærkninger og for, at man på dette forum holder check på ting som dette.

Der forsvinder ganske mange ting, som kan vække undren. Jeg har ikke haft mulighed for at checke fabrikspladen, men sikkert og vist er det, at pladen maglede, da lokomotivet havnede i England hos den daværende ejer. Han fik lavet en kopi fra S736, dog tilrettet S740's data.

Bedste gæt er, at pladen "forsvandt" fra maskinen, da den holdt i remisen i Gedser.

Vi vil i Nordsjællands Veterantog naturligvis interessere os rigtig meget for dette forhold, herunder rette spørgsmål til sælger.

Venligst

Michael Randrup

Bestyrelsesformand, advokat

Fonden til drift af Nordsjællands Veterantog

__________________

 Venlig hilsen Michael Randrup

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.910

PB

Ikke desto mindre, er der sørme en, der har budt på pladen nu - åbenbart ikke en, der læser med herinde Sad

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

MR

Frederiksberg

Indlæg: 10

PB

og jeg kan konstatere, at mit spørgsmål til sælger ikke bringes på siden. Hvorfor ved jeg ikke, men jeg er da lidt forundret over, at det ikke står der. Det burde klart have afholdt andre fra at byde.

Jeg har fået følgende svar fra sælger:

Jamen, jeres veterantogs-bane skal da være så velkommen til at købe pladen. Det ville da være den bedste handel, såfremt det gamle lok kunne få ''sin'' plade igen. Imidlertid har jeg modtaget så mange ''spørgsmål'' af mistænkeliggørende karakter, hvad angår beskaffenheden og anskaffelsen af pladen, at jeg er mest indstillet på at stoppe auktionen. Pladen er oprindeligt købt i Tyskland af min far og vi har aldrig forestillet os andet, end at den var den originale.

Er der nogen her, der ved hvem sælger er?

vh Michael Randrup

__________________

 Venlig hilsen Michael Randrup

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Sælger kunne godt være en der tidl. hed "Teafortwo", fremgangsmåden og hjemkommunen er nemlig den samme......(men kan naturligivs også tage fejl)

Men det er rent fup hvis det er aluminium, og er den ægte, som han påstår så er der noget endnu mere muggent ved det......

Hvis køber evt. senere klager til sælger over sit køb, kan han være bombesikker på at få en sang fra de varme lande...

Samme sælger har andre lignende skilte til salg, og her kan man også begynde at undre sig over hvor de stammer fra...

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.022

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Michael.

"MR" skrev:
og jeg kan konstatere, at mit spørgsmål til sælger ikke bringes på siden. Hvorfor ved jeg ikke, men jeg er da lidt forundret over, at det ikke står der. Det burde klart have afholdt andre fra at byde.

Jamen, det er da bare QXL, der opfører sig, som de plejer: De er i den grad sælgers serviceorgan, at alt, der kan spolere en handel, bliver slettet.

Jeg har selv engang givet en sælger en negativ karakter, den fik han slettet, og da jeg klagede til QXL, fik jeg at vide, at jeg var en løgner. Evil

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 898

PB

Sælgeren "vintagetog" har tilføjet nedenstående på sine annoncetekster:

Ny information er tilføjet d. 17/7/2010 22:27 :GRUNDET MANGE SÆRDELES UNDERLØDIGE OG INJURIERENDE KOMMENTARER OMKRING BYGGEPLADENS ANSKAFFELSE OG BESKAFFENHED, SKAL JEG GØRE OPMÆRKSOM PÅ, AT LIGNENDE KOMMENTARER FREMOVER VIL BLIVE OPFATTET SOM ANSLAG MOD MIN HÆDERLIGHED OG JURIDISKE FORHOLDSREGLER RETTET MOD OPHAVSMANDEN VIL BLIVE TAGET.

Fik helt lyst til at at skrive og spørge om "byggepladen er original eller en kopi" - det er vel tilladt uden at "lave anslag mod sælgers hæderlighed" og uden at kunne risikiere dennes "juridiske forholdregler" mod undertegnede?

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk elitesoldat ]

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Techek" skrev:
Ny information er tilføjet d. 17/7/2010 22:27 :GRUNDET MANGE SÆRDELES UNDERLØDIGE OG INJURIERENDE KOMMENTARER OMKRING BYGGEPLADENS ANSKAFFELSE OG BESKAFFENHED, SKAL JEG GØRE OPMÆRKSOM PÅ, AT LIGNENDE KOMMENTARER FREMOVER VIL BLIVE OPFATTET SOM ANSLAG MOD MIN HÆDERLIGHED OG JURIDISKE FORHOLDSREGLER RETTET MOD OPHAVSMANDEN VIL BLIVE TAGET.

Sjovt som visse personer har det med at skrive hele teksten med store bogstaver.

Det er åbenbart mere brugt, når man hedder Carsten og bor i Odense.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.910

PB

Folk er åbenbart interesserede - Der er nu 2 bud...

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.022

PB  Blog  Hjemmeside

"Skott" skrev:
Folk er åbenbart interesserede - Der er nu 2 bud...

Men bemærk lige, hvem der har afgivet bud nr. to. Wink

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"Techek" skrev:
Sælgeren "vintagetog" har tilføjet nedenstående på sine annoncetekster:Ny information er tilføjet d. 17/7/2010 22:27 :GRUNDET MANGE SÆRDELES UNDERLØDIGE OG INJURIERENDE KOMMENTARER OMKRING BYGGEPLADENS ANSKAFFELSE OG BESKAFFENHED, SKAL JEG GØRE OPMÆRKSOM PÅ, AT LIGNENDE KOMMENTARER FREMOVER VIL BLIVE OPFATTET SOM ANSLAG MOD MIN HÆDERLIGHED OG JURIDISKE FORHOLDSREGLER RETTET MOD OPHAVSMANDEN VIL BLIVE TAGET.Fik helt lyst til at at skrive og spørge om "byggepladen er original eller en kopi" - det er vel tilladt uden at "lave anslag mod sælgers hæderlighed" og uden at kunne risikiere dennes "juridiske forholdregler" mod undertegnede?

Ja og kikker i på den han har på her :

NR 812

http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/byggepla...

der er en fotomontage lige før hans auktion, der siger sælger af Foto billedet, at bygge pladen og teksten siger at den sidder på en frichs lok i Randers byggeplade nr 812

se her:

http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/foto-af-...

Hilsen

Jimmy

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.068

PB  Blog

Tjaa ... hvis der er to identiske byggeplader til salg samtidigt ... og der kun burde eksistere EN, så er der jo mulighed for at anmelde auktionen til QXL som kopivare ... eller melde den som vildledende tekst.

Jeg har selv fået lukket auktioner, som anvendte billeder som jeg havde ophavsret på. Det holdt hårdt første gang, men sidst gik det tjept, så lidt fokus har QXL da fået på misbrug.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"jimmyoldtimer" skrev:
Ja og kikker i på den han har på her :NR 812http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/byggeplade-frichs-1963-aarhus-nr-812-/v/an613217420/der er en fotomontage lige før hans auktion, der siger sælger af billedet at bygge pladen og teksten siger at den sidder på en frichs lok i randers byggeplade nr 812se her:http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/foto-af-frichsplade-1963-aarhus-nr-812/v/an613476744/

Det er eddermanme friskt gjort.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Ak ja ak ja. Det er ligesom inde i kategorien med Teknobiler. Der er nogen gange fuldstændig skrupelløse sælgere der raskt væk sælger opmalede biler som originale. Og det kan være meget svært at se, specielt på en internetauktion. Men der er en meget stor prisforskel......

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 116

PB

"jimmyoldtimer" skrev:
Ja og kikker i på den han har på her :NR 812http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/byggeplade-frichs-1963-aarhus-nr-812-/v/an613217420/der er en fotomontage lige før hans auktion, der siger sælger af Foto billedet, at bygge pladen og teksten siger at den sidder på en frichs lok i Randers byggeplade nr 812se her:http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/foto-af-frichsplade-1963-aarhus-nr-812/v/an613476744/HilsenJimmy

Det er godt set, Jimmy, men læg lige mærke til at det KUN er billeder af pladerne der sælges og ikke de faktiske plader.

Som jeg ser det er denne auktion lagt op for at kunne give eventuelle købere af VINTAGETOG's plader et sammenlignings grundlag mellem kopi pladerne og de originale plader.

På billedet af kopi pladerne er der endda en prislap der klar fortæller hvad en sådan som udgangspunkt skal koste. Hvad man så kan prutte den ned til er noget helt andet.

Og det med MH 346 i Randers ... den originale FRICHS bygge plade nr. 812 sidder på denne maskine, fejlagtigt men ikke desdomindre sidder den der... og der bliver den forhåbenligt siddende.

Venligst,

Litra-H

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

Jimmy Skrev

der er en fotomontage lige før hans auktion, der siger sælger af Foto billedet, at bygge pladen og teksten siger at den sidder på en frichs lok i Randers byggeplade nr 812

Jimmy[/quote]

Litra H skrev:

Det er godt set, Jimmy, men læg lige mærke til at det KUN er billeder af pladerne der sælges og ikke de faktiske plader.

Og det med MH 346 i Randers ... den originale FRICHS bygge plade nr. 812 sidder på denne maskine, fejlagtigt men ikke desdomindre sidder den der... og der bliver den forhåbenligt siddende.

Venligst,

Litra-H[/quote]

Hej det var også det jeg mente ,at det var et foto af pladen han ville sælge ,det der var af interresse var at den sidder i Randers,så må den anden "Fysiske Plade" være en Kopi

Hilsen

Jimmy

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

disavelo

Herning

Indlæg: 319

PB

Jeg håber da at MR får S-pladen. Har har åbenbart den relevante faglige baggrund for at forfølge sagen i retssystemet.

Søren

__________________

Venlige hilsner
Søren

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"disavelo" skrev:
Jeg håber da at MR får S-pladen. Har har åbenbart den relevante faglige baggrund for at forfølge sagen i retssystemet.Søren

Ja det må vi da håbe,der er mange plattenslagere som forsøger, at prakke os noget på - Laughing out loud

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

T-41

Pølsemand

Indlæg: 67

PB  Hjemmeside

Ja og kikker i på den han har på her :

NR 812

http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/byggepla...

der er en fotomontage lige før hans auktion, der siger sælger af Foto billedet, at bygge pladen og teksten siger at den sidder på en frichs lok i Randers byggeplade nr 812

se her:

http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/foto-af-...

Hilsen

Jimmy

Hej med jer.

Hvis i ser godt på de billeder der på de link Jimmy har sat på. Kan det med al tydelighed ses at dette er KOPIER!!! Hullerene er ikke store nok til at være orginale plader. Har selv et par stykker både fra NoHAB Og Frichs.

Sådan en snyder, han skulle spyttes på....

Med venlig hilsen

Bjarke

PS Jeg har fået mine helt legalt.

__________________

Det er fedt at være nittetæller, og være stolt af det.

Like 0 kan lide
Top

Picture

T-41

Pølsemand

Indlæg: 67

PB  Hjemmeside

Måtte heller vise hvordan en orginal Frichs plade ser ud, denne er fra Mh 314

718

__________________

Det er fedt at være nittetæller, og være stolt af det.

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"T-41" skrev:
Måtte heller vise hvordan en orginal Frichs plade ser ud, denne er fra Mh 314

WWWrrrooofff det er guld værd Laughing out loud

En Hilsen i en sen natte time Cool

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"Techek" skrev:
Fik helt lyst til at at skrive og spørge om "byggepladen er original eller en kopi" - det er vel tilladt uden at "lave anslag mod sælgers hæderlighed" og uden at kunne risikiere dennes "juridiske forholdregler" mod undertegnede?

Ja selfølgelig har du det ,hans ordvalg er kun skræmme teknik,ellers var der jo ingen grund til at QXL havde ( spørgsmål til sælger) Laughing out loud

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

Det Lader til at sælger har Fjernet DSB Pladerne 740 og 812 fra QXL ! Laughing out loud

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.068

PB  Blog

Der står at auktionen er lukket af kundeservice.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"PerOlsen" skrev:
Der står at auktionen er lukket af kundeservice.Mvh. Per

Det var da godt at høre! Laughing out loud

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Godt at QXl kan være fornuftige. Hans andre auktioner er dog ikke lukket ned.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 116

PB

"PerOlsen" skrev:
Der står at auktionen er lukket af kundeservice.Mvh. Per

Jeg har tidligere haft kontakt til QXL i anden sammenhæng med succes og var osse ved det i forbindelse med denne VINTAGETOG, der med de sidste udtalelser i hans auktioner med FRICHS kopipladerne, antog en truende adfærd.

Det må ikke være tilfældet at sælger truer potentielle købere bare fordi der stilles spørgsmål til varen der kan afsløre at denne ikke har den beskaffenhed som sælger gerne vil give udtryk for.

Jeg klapper i dette tilfælde af QXL, der har gjort det helt rigtige ... fjernet auktionerne fra DERES site og derved klart indikerer at de ikke vil finde sig i auktioner der indeholder misvisende informationer.

Venligst,

Litra-H

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Skovsøekspressen" skrev:
Godt at QXl kan være fornuftige. Hans andre auktioner er dog ikke lukket ned.

Nu er de......

Han er helt ude af systemet.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

LitraE

Indlæg: 2

PB

Hej alle!

Jeg blander mig lige med nogle oplysninger:

Ja det er korrekt at det er QXL der har lukket auktionen...... på opfordring!

QXL har fået sagens fakta oplyst (m.h.t. vægt, materiale os.v. på en orginal plade) og har derefter givet sælgeren til idag til at bekræfte ægtheden af pladerne.....!!!

Jeg har vedhæftet et skærmprint af hans sidste krampetrækninger i denne sag på QXL. Læg lige mærke til hvad han selv har valgt at kalde sin mailadresse. Laughing out loud

Det er forøvrigt ikke kommet frem i denne komunikation at da auktionen oprindelig kom på stod der at pladerne vejede henholdsvis 1kg og 1,3kg. Det blev efterfølgende fjernet da han gennem et spørgsmål blev gjort opmærksom på, at så var det sandsynligvis kopier....denne potentielle køber blev så også blacklistet!

Frichsauktion1

__________________

Med venlig hilsen
LitraE

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 116

PB

"Skovsøekspressen" skrev:
Hans andre auktioner er dog ikke lukket ned.MvhClaus

Det ved jeg nu ikke ... alle hans auktioner er væk fra QXL.

Enten har han selv lukket dem eller osse har QXL.

Venligst,

Litra-H

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

LitraE

Indlæg: 2

PB

Ifølge nogle link jeg havde er der ihvertfald mindst 5 af hans andre auktioner der er"lukket af kundeservice"!

__________________

Med venlig hilsen
LitraE

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"LitraE" skrev:
Ifølge nogle link jeg havde er der ihvertfald mindst 5 af hans andre auktioner der er"lukket af kundeservice"!

Du googler bare med qxl og så brugernavnet, så kommer de alle frem, både de nu lukkede og tidligere.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Nu er jeg spændt på om han evt. dukker op under et andet alias derinde, som fx "Teafortwo"......

Forhåbentlig er han helt og aldeles ude af systemet.

Man kommer nu engang længst med ærlighed.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.814

PB

Stor respekt for at det med ihærdighed lykkedes jer at være med til at få stoppet denne fusker! Det var været en tilfredsstillelse at følge sagens udvikling.

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"bl" skrev:
Stor respekt for at det med ihærdighed lykkedes jer at være med til at få stoppet denne fusker! Det var været en tilfredsstillelse at følge sagens udvikling.

Det er en af sporskiftets stærke sider Laughing out loud at vi kan advare hinanden,mod at blive franarret vores penge,og hjælpe hinanden,i vores Modeljernbane verden! Laughing out loud

så tak til jer der tog affære!

__________________

Mvh Jimmy G

mine Hobby interesser

modelbane hobby/

Hifi Highend Forst./Højtalere Spolebåndoptagere /

Highend Dat/Minidisc/ Casettebåndoptager/

Pladespillere,CD afspillere

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mads

torup

Indlæg: 65

PB  Hjemmeside

"Skovsøekspressen" skrev:
Nu er jeg spændt på om han evt. dukker op under et andet alias derinde, som fx "Teafortwo"......Forhåbentlig er han helt og aldeles ude af systemet. Man kommer nu engang længst med ærlighed.MvhClaus

Hvis man følger linket:

http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/byggepla...

så stå sælgers navn som "havnebanen" og med solbriller (nyt navn), så helt ude er han vist ikke. Crying

mvh Mads

__________________

Er mest til Ho DCC epoke (4)-5-6

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

[quote="Mads"Hvis man følger linket:

http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rcfjernstyret-leg/dansk/vrige/byggepla...

så stå sælgers navn som "havnebanen" og med solbriller (nyt navn), så helt ude er han vist ikke.[/quote]

Lukket af kundeservice.....

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Horsecreek

Lokomotivfører

Indlæg: 1.508

PB  Blog  Hjemmeside

"moppe" skrev:
Lukket af kundeservice.....

Hvilket nok skyldes at det er det samme auktionsnummer som der linkes til fra side 1.

__________________

Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Ukrudt forgår ikke så let..... Hans "nye" auktioner er der stadigvæk. Utroligt at det så hurtigt kan lade sig gøre igen. Det lader til at han har mindst 3-4 aliaser. Så det er sikkert kun et spørgsmål om tid før der dukker nye "røverkøb" a la skiltene op...

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.910

PB

"Skovsøekspressen" skrev:
Ukrudt forgår ikke så let..... Hans "nye" auktioner er der stadigvæk. Utroligt at det så hurtigt kan lade sig gøre igen. Det lader til at han har mindst 3-4 aliaser. Så det er sikkert kun et spørgsmål om tid før der dukker nye "røverkøb" a la skiltene op...MvhClaus

Måske også ham selv, der så placerede budene?

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

NOHAB

Indlæg: 37

PB

Jeg har fulgt debatten i dette forumvedr. disse fake plader, som blev udbudt på qxl. Jeg afgav i min naivitet selv et bud på MH-pladen, men efter at have googlet 'FRICHS' blev jeg linket til sporskiftet.dk Pænt heldigt Laughing out loud

Jeg er fuldstændig enig i kritikken af vintagetog og hans listning af de plade-auktioner. Dog vil jeg sige, at jeg fik lukket svar på qxl på mit spørgsmål vedr. ægtheden, hvor han medgav at han faktisk ikke vidste, om de var ægte eller ej. Jeg svarede, at jeg havde været inde på sporskiftet.dk (vist nok forbudt at nævne domæne navne på qxl :oops:) og derfor stillede spørgsmål ved pladens oprindelse. Vintagetog 'tillod' derefter, at jeg kunne kontakte qxl og få buddet annulleret. Meget fair, men selvfølgelig burde han have cuttet auktionerne og tydeligt skrevet, at de var kopier.

Men jeg syntes også, at jeres debat har antaget en gusten karakter. I er tydeligvis eksperter - i hvert fald de fleste af Jer i denne tråd - i såvel modelbane som virkelighedens jernbaner, men lur mig, om ikke I også er 'hajer' på qxl og andre auktioner hvor I slår til, hvis I spotter en naivt lav pris på et eller andet, I mangler?

Jeg kender et par stykker, der har handlet med Vintagetog tidligere uden problemer, så de her generaliseringer tjener ikke sitet til ære. Og nej, jeg kender ikke vintagetog ud over hans auktioner, der i øvrigt er skiftet til hans nye navn (havnebanen). Bare så jeg ikke 'overfaldes' for nepotisme Cool

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Der er ikke nogen af os der kalder os bedrevidende end andre eller "eksperter".

Men det er decideret fup at sælge kopiplader som værende ægte. Og det kan være meget svært at se på en internetauktion, hvis man ikke er kender. Og burde føre til permanent udelukkelse.

Derfor synes jeg det virker mistænkeligt at han bruger 4-5 forskellige dæknavne. Så ryger ærligheden på en eller anden måde sig en tur. Men det er så hvad jeg mener Wink

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.