Picture

henrik scheel

Indlæg: 30

PB  Blog

US tog

Er nybegynder. Har anskaffet en Fleischmann Profil H0 bane som er ny. Har købt US tog som er hjemkommet fra USA. Problemet er nu US togene bliver afsporet i skifteporene. US togene har meget mindre hjul end Fleischmann og hjulene har meget mindre flange. Det gælder både vogne og lokomotiver. Bortset fra at US tog falder af sporet virker de umiddelbart og DCC virker også.

Er der nogen der ved hvordan man løser det med at de ikke kan blive på sporet, skal man skifte alle hjulene eller kan slibe tread så flange bliver relativt større?

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.803

PB

Det skyldes sikkert de mindre flanger på de amerikanske RP25 hjul. Fleischmann sporskifter er lavet sådan, at for at kompensere for (store) tolerancer i hjertestykket er lavet en "bund", som de "normale" flanger kører på under passage af hjertestykket. Så hvis du fremover vil bruge Flesichmann sporskifter, må du nok udskifte hjulene... Til gengæld findes der skinneproducenter, der fremstiller sporskifter, hvor de amerikanske RP25 hjul passerer hjertestykkerne uden problemer, såsom Tillig, PECO og sikkert flere andre og så selvfølgelig de amerikanske producenter..

Og det skal da lige tilføjes, at de amerikanske RP25 hjul i mange henseender er de europæiske NEM hjul overlegne i udseende og stabilitet, men forudsat man bruger sporskifter, der passer til dem.

__________________

Bjarne

Like 1 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.510

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg tror også, det vil være billigere og bedre at skifte sporet fremfor at gøre noget ved hjulene. Smile

__________________

MVH
Lars

Like 2 kan lide
Top

Picture

henrik scheel

Indlæg: 30

PB  Blog

Jeg har skiftet alle skinner til Peco code 75. Både US tog og de europæiske med NEM hjul kører fint igennem skiftesporene på Peco. Pecos skiftespor er sådan set også mere korrekte i forhold til originalerne da der næsten ikke er plastik i dem. Noget andet er lyden. Peco skinnerne er lydløse hvor Fleischmann larmer. Det kan komme til at betyde en del på et større layout.  

Like 0 kan lide
Top

Picture

svend A

Storte Heddinge

Indlæg: 1

PB

Er det samme udfordring med Kato og Bachmann modeller på Roco Ho Line? 

Er nemlig dybt forelsket i nogle a deres diesel locs... Wink ;)

Mvh

Svend 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.