Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.720

PB

Søger erfaring med hjulskift på MCK ME

Hej alle,

Er der nogen der har erfaring med at udskifte hjul på en MCK ME´er ? 

Da min nye ME1530 desværre har en del trækproblemer, så skal jeg nemlig have monteret de nye hjul/aksler med hæfteringe.

Efter at have fjernet de to skruer under boogien, så skal man iflg brugervejledningen blot løsne to tapper i hver ende af boogien, som holder den fast. Det er her at jeg desværre ikke rigtig kan komme videre. Jeg synes ikke rigtig jeg kan se hvordan man løsner tapperne og jeg tør ikke rigtig gå alt for "hårdhændet" til mit nye flotte ME lokomotiv. 

Så hvis der er nogen der kan guide mig lidt, så vil jeg være meget glad Smile  . . . et billede, vil eksempelvis blive modtaget med kyshånd.

Ellers er der ikke andet for, end at jeg ved lejlighed må tage den lange vej til forhandleren i den anden ende af landet og få ham til at gøre det for mig Sad

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 656

PB

Jeg havde ingen problemer med trækkraften på min ME 1530, men derimod havde den en tilbøjelighed til ikke at følge sporet i sporskift, der var blevet skåret op (C-skinne), når slæbeskoboggien var baggest.  Denne "skavank" fik jeg fjernet ved at skifte forreste aksel til en med gummi på den slæbeskofri boggie.

Og nu til svaret på dit spørgsmål. Jeg brugte en lille flad skruetrækker, som jeg lempede ind under den del af "låget", der går ned over tappen, der peger ind mod midten af maskinen. Der skal bruges moderat med kræfter.

Håber du kan bruge denne beskrivelse. Jeg har ingen foto fra operationen.

hilsen Gert

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.720

PB

Hej Gert,

Tak for den detaljerede beskrivelse af processen. Jeg vil forsøge igen senere idag med din fremgangsmetode Smile

Så håber jeg at det vil hjælpe med trækkraften.

Mvh

Lasse

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.