Picture

JensG

Viborg

Indlæg: 17

PB

LGB hjulsæt, diameter?

Jeg bygger i 1:22,5, hidtil smalsporede industribaner. Jeg planlægger nu at bygge en Triangel motorvogn fra Thisted-Fjerritslev Jernbane som normalspor (64mm). Hjulene skal være 42 mm i diameter, målt på løbebanen. Er der en behjertet LGB-sjæl, der vil give mig det tilsvarende mål på LGB's standardhjulsæt samt diameteren på akselenderne? Det er en økonomisk set bedre løsning  (hvis størrelsen passer) at købe en LGB Ersatzteil end at  importere fra Tyskland (som jeg hidtil har gjort med Feldbahn-hjul).

__________________

Jens Grønlund

Like 0 kan lide
Top

Picture

Johnny Bjørn

Elektroniktekniker

Indlæg: 31

PB

Jeg har en LGB 2020D motorblok med hjul, så jeg kan tage målene for dig. Kan du beskrive lidt bedre hvilke mål du skal bruge, så finder jeg skydelæren frem.

Like 0 kan lide
Top

Picture

JensG

Viborg

Indlæg: 17

PB

Jeg efterlyser diameteren på et enkelt hjul, målt på den flade, som hjulet hviler på skinnen med. Når jeg ved hvad din motorblok hedder i LGB-kataloget kan jeg gå baglæns og se hvad erstatningshjul til den hedder i kataloget - og så se om det passer med mit ønske.

Tak, at du gider have ulejlighed med det.

 

__________________

Jens Grønlund

Like 0 kan lide
Top

Picture

Johnny Bjørn

Elektroniktekniker

Indlæg: 31

PB

 

Hjulets diameter er 32,5mm der hvor det hviler på skinnen. Det er jo ikke helt det mål du går efter. Akselenderne er omkring 4,6 mm, målt uden at tage hjulet af (det vil jeg helst ikke, da jeg er bange for at der knækker noget).
Dit selvbyg i spor 2 lyder bestemt som et meget spændende projekt. Det er en ordentlig sporvidde, jeg overvejede selv at starte på det en gang. Jeg har denne motorblok fra et ophugget Stainz-lokomotiv, fra min tid som LGB'ist.
Nu er jeg spor 1 mand, men har beholdt LGB-skinnerne til en havebane, som jeg startede på at anlægge i sommeren 2012. Motorblokken skal bruges til en T16 rangertraktor fra VLTJ, hvor den passer næsten perfekt.

Jeg glæder mig til at følge dit projekt.

Like 0 kan lide
Top

Picture

JensG

Viborg

Indlæg: 17

PB

Tak for måling, desværre er LGB hjulsættet så ikke sagen. Jeg må forsøge andre steder. Muligvis kan min Feldbahn-hjulsæt-pusher i Leipzig dreje dem til mig, men det er jo til en anden pris. Skulle nogen som læser med her kende kilder til 42 mm hjulsæt (eller i hvert fald >39 og >43 mm, så giv et praj!

VLTJ's rangertraktor T16 er en spændende sag, jeg mener den har stået i Struer nogle år. Måske skal den bruges af klubben i Struer (hvis de får liv i den igen?).

Hidtil har jeg ikke været særlig aktiv her på sporskiftet.dk, men måske skal jeg også lægge lidt ind her af og til.  I stedet er jeg aktivt medlem af diefeldbahnsinnigen.de og buntbahn.dk - du er velkommen til at kigge nogle af mine projekter, søg på "Grønlund". Det er utroligt inspirerende at være med de to steder, der er både for nittetællere og sådan nogen som jeg, der bruger 1-meter reglen (det skal ikke nødvendigvis være perfekt, men fra 1 meters penge skal det se godt ud!).

 

__________________

Jens Grønlund

Like 0 kan lide
Top

Picture

JensG

Viborg

Indlæg: 17

PB

Så fandt jeg mine hjulsæt med 43 mm sporkrans, resultatet ses her: [img]

Hjulsættene (bane i forniklet messing, nav i kunststof, aksel i 7 mm stål) og hjullejerne med imiterede fjedre (søbt metallegering) fik jeg hos http://www.strauss-modellbahn.de/ Her fik jeg også puffere i Ms-legering - med fjeder - og koblinger.

Jeg har flere andre leverandører i Tyskland, skriv hvis interesse.

 

AttachmentStørrelse
IMG_4937.JPG 2.71 MB
__________________

Jens Grønlund

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.