Picture

Stygge

Pensioneret læge

Indlæg: 29

PB  Blog

ROCO Clean "Light"

 

BilledeBilledeBilledeBillede

 

Med en vægt på 160 gram plus den friktion, som renseklodsen medfører, er Roco Clean vognen efter min mening for tungt et læs for mange lokomotiver, især i skinnespiraler.

 

Jeg valgte at gøre selve vognen lettere mod  til gængæld gøre selve  renseklodsen tungere. Dermed kom vognen til at veje 100 gram  samtidig med, at der stadig er en rimelig friktion mellem renseklods og skinner. Selvom renseeffekten måske ikke er på højde med den oprindelige, opvejes dette af, at vognen er meget lettere at sætte ind, så man oftere bruger den.

 

Det første billede til venstre viser, at jeg har skåret godt 2/3 af ballastklodsen. De to ”pinde”, der stikker op, holder den plade under vognen, der bærer renseklodsen.  Med den viste ”Storm P”-løsning har jeg spændt denne plade op mod vognbunden. Læg mærke til, at taget sidder fast med de to ”clips” på hver langside. Det er nemt at tag vognkassen af, når først taget er fjernet.   

 

Næste billede viser oversiden af ”renseklodsen”  og   de to skruer med tilhørende fjedre, der  holder renseklodsen bevægeligt på plads under vognen.  Forrest ligger et stykke bly (11 x 25 mm , 3 mm tykt), som jeg har tildannet, så denne blyklods passer i den firkantede ramme oven på renseklodsen . Klodsen vejer 5 gram og blev lavet af blykappen fra et elkabel (Skåret op, banket fladt og foldet sammen to gange). I vognbunden ses den plade, der bærer renseklodsen.  Man kan undre sig over, at den fra fabrikkens side ikke bare sidder fast på vognbunden.

 

Billed Nr. 3 viser blyklodsen på plads i firkanten oven på renseklodsen.  Det fjerde billede viser renseklodsen på plads under vognen. Det er vigtig, at bemærke, at renseklodsen er monteret UDEN FJERDRENE. Hvis fjedrene monteres, løfter de vognen af sporet!  Det er derfor, der er lagt så meget ballast i vognen; det er simpelt hen nødvendigt !.   Det havde været meget bedre, hvis Roco havde lavet lettere vogn  med en  tungere og derfor større renseklods, som man  gjorde plads til med en åbning  i vognbunden. Man ville da også graduere friktionen (renseeffekten) ved at have rensekloder med forskellig vægt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 996

PB  Hjemmeside

Godt taenkt, og god modifikation.

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.