Picture

Skovsgaard

Indlæg: 15

PB

Inspiration til ombygning af Marklin 3080

Godaften

Jeg har igen fået et hjemløst gammelt lok på arbejdsbordet Smile Jeg har læst og fået gode ideer fra Peters ombygning https://digitaltog.dk/wordpress/marklin-nr-3080-m-fl/, hvor han, så vidt jeg kan vurdere, pimper lidt med stumper fra 3078.

Imidlertid synes jeg der er basis for en visuel ombygning til DSB MH (I) - også fra Henschel - https://www.jernbanen.dk/motor_solo.php?s=8&lokid=224. 3080 er ikke født med træktøj på hjulene, det kunne jeg så vælge at skjule med sideafdækninger fra 3078 (hvis de stadig fås).

Dekorationsmæssigt kræver det naturligvis jeg finder en der god til at airbrushe den korrekt grønne farve. Jeg tænker ikke den billige spraymaling fra jemogfix holder her Smile

Det originale lysledere Märklin 373680 synes svære at finde i DK. Men her kunne overvejes at eksperimentere med LED, hvis jeg kan finde nogen der er små nok til at lynlime i de originale lygterhuller.

Jeg er lutter øren, hvis nogen har prøvet tilsvarende, eller har andre gode forslag.

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.164

PB  Hjemmeside

Ja, jeg har smykket den med stumper fra 3078 købt hos Märklin eller via forhandler. Jeg har købt såvel sider som lysledere på Märklins hjemmeside. Lyslederne E373680 kan du selv bestille eller få din forhandler til at bestille hjem.

En anden løsning for lys kan være https://www.mk-nk.de/umbaulok.htm. Jeg har købt sådan et sæt, men har ikke prøvet indbygningen endnu.

Der var engang en hollandsk model med træktøj på hjulene. Togcenter gentofte solgte et sæt med hjul og træktøj netop til fordanskning. Måske de stadig har?

 

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 2 kan lide
Top

Picture

Skovsgaard

Indlæg: 15

PB

Tak Peter.

Jeg har straks skrevet til togcenter, for at høre om de skulle have noget hjul/træktøj liggende. Det kunne da være sjovt Smile

Og jeg er stadig lutter øren om andre ideer. Især dekorationsdelen, jeg er bedst til at male huset med en god stor pensel og god med maling på Smile Jeg har malet en del med sprøjtemaling på dåse, i andre ikke så vigtige sager, med svingede resultat..

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.