Picture

ChristianG

Elektriker

Indlæg: 2

PB

Air Brush maling - Alternativ

Hej alle!

Har fået anskaffet mig et Air Brush sæt, og har i den anledning kigget på maling til dette. Blev noget overrasket over literprisen, også selvom der findes fortynder. 

Jeg har derfor overvejet muligheden om at købe farveprøver hos den lokale maler og blande op med demineraliseret vand. Det burde kunne lade sig gøre da det jo også er acrylmaling, eller er jeg helt ved siden af? Nogen med erfaringer?

 

Tak. 

Vh Christian 

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 489

PB  Blog

Hej

Det kommer an på hvad du skal male. Som mangeårig plastmaler (byggesæt) sværger jeg til Tamiya som er pivdyrt.

Alternativer er LifeColour og Vallero, men har hør om flere der har brugt Bilka farveprøver med success. Har dog ikke selv begivet mig ud i Bilka med min kære AB..... og vil være forsigtig. Ved fra tidligere at oliefarver har mindre farvepigmenter end akryl. Måske der også er forskel på akryl ?. Pigmentstärrelse kan vöre en udfording i HO men ikke 1:35

Jeg er dog valen da du ikke kan bestemme mat eller blankhed uden en sidste gang klarlak/matlak og det er ikke lige min smag.

men sådan skal man nok bare prøve i stedetfor at holde igen

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 233

PB

Jeg bruger ikke selv air brush og har ikke erfaring med det men... bare lige at gå ud fra literprisen og så sige, at det er for dyrt, er vist ikke en rimelig måde at anskue det på (man kigger jo heller ikke på kiloprisen, når man køber modeltog...). De små flasker med airbrushmaling koster jo ikke en formue, så for nogle få hundrede kroner, kan man jo få et udvalg af farver og fortynder osv, så man har noget at gå i gang med. Det kræver vist en del øvelse at mestre teknikken, og hvis man så starter med noget, der ikke egner sig til brugen, får man jo ikke opøvet erfaring og teknik, som er afgørende for et godt resultat.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Ole Vedel

Indlæg: 1.061

PB  Blog  Hjemmeside

Farve pigmentet er mindre i vægmaling fra farvehandelen, dermed skal der tykkere lag for at dække.

Det er fint til grunding af landskab mm. 

Men jeg vil aldrig bruge det til model ting.

Mvh. Ole Vedel

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.