Picture

JGJ67

værktøjsmager

Indlæg: 625

PB

Hyldested-Smalsted

Hej, kan nogen huske det lille anlæg der blev vist i Banen Nr 38, 8 årgang fra 1998, som var bygget af Holger Søndergaard. Det er inspiration til mine sidste nye tanker om et lille anlæg. Pladsen er til et vinkel anlæg, 230x430cm og 40, max 50 i dybden, og højde over gulv ca 130-40cm. Den ene end skal have et lille færgeleje, som skal rangeres til, så toget ikke ryger i vandet hvis de kører for langt. Ikke nogen lappedykker her. 

De to perronspor skal ende i en drejeskive, for at give mulighed for at vende de små motorvogne, uden at skulle på skiven ved remisen. I den anden ende af stationen skal der være en lille remise med tre pladser og et mindre vandtårn. Lidt i stil med de små 3-4 sporede privatbane remiser med drejeskive. Dertil et opstillings spor. Der skal være et par mindre industrispor, til forskellige godsvogne. Det kan sagtens være noget tænkt bag en kulise. Nu kommer så den store udfordring: I enden af den ene station er der mit arbejdsbord under, og et vindue som skal være tilgængelig for pudsning. Det skal derfor være aftageligt når der ikke køres med anlæget. Når det er aftageligt må det være 1x1meter, således der også kan være en skjult vendesløjfe, for den anden station, som kan illudere den store verden. På denne aftagelige del skal deer naturligvis være passende dekoration. I "under etagen" kan der også være opstillings banegård, med 5 spor. Det midterse er gennemløbs spor, således der er plads til 4 stammer. Op til sporerne er der et tre-vejs skift, og de 5 spor  ligger på en skydebro, således der ikke går mere plads til forgrening end strengt nødvendig. For enden af denne skydebro er der endnu en bro, som er vending af lokomotiver. Den kan således dreje, på samme måde som i Fredericia. Jeg mener de havde en skyde-dreje bro. Det sparer pladsbehovet for en vendesløjfe. 

Den anden station har ingen færge. Det er en mindre station med forbindelse til hovedspor. Der er måske en mindre industri samt remise til traktor. For betjening af damp er der en drejeskive med tilhørende kul og vand forsyning. Det kan sagtens være for enden af perronsporet. Omløb sporet kan således også have forbindelse til industri. 

For at undgå at sporet kommer til at gå lange kanten af anlægspladen placeres begge stationer lidt på skrå. Det gør det også lettere at få færgeleje og diverse industri og remise til at være det.

Hjørnet bliver med skov for at bryde den korte afstant, og give en illusion af længere afstand. Der må gerne være en antydning af skovsø, lidt i stil med strækningen på veteranbanen Bryrup-Vrads.

Nu er der jo en del på sporskiftet som benytter sig af spor programmer. I er velkommen til at give et bud på det opremsede. Skifterne er Tillig, og spor radius så lille at det kan lade sig gøre, uden at blive sporvogs radier.

Jesper

 

__________________

-Der er en logik i alt, problemet er bare at finde den...

Man bliver kun god til noget, ved at gøre det...

Like 0 kan lide
Top

Picture

mylle

skipper/musiker

Indlæg: 423

PB  Hjemmeside

Hej Jesper Long time No See. Prøv at søge på "Amagerbanen på en hylde". Det er mit anlæg fra vi boede i lejlighed. Det passe nogenlunde med dine mål.

Til orientering er vi flyttet igen, denne gang til et lillehus med et stort værksted, hvor man regerer egenrådigt, så planlægningen er i fuld gang. Temaet er Sønderborg

Like 0 kan lide
Top

Picture

JGJ67

værktøjsmager

Indlæg: 625

PB

Hej Mylle, yes, long time, but better late than never...

Kan godt huske de billeder du omtaler. Det virkede som et rigtig godt layout med plads til leg. Mere plads til modelbane, uden indblanding. Just like heaven

Hvor er I havnet nu ?

 

Jesper

__________________

-Der er en logik i alt, problemet er bare at finde den...

Man bliver kun god til noget, ved at gøre det...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars

Indlæg: 538

PB  Hjemmeside

Her er et par billeder af Holgers flotte anlæg, som det så ud i 2003.

AttachmentStørrelse
holger3.jpg 97.55 kB
holger2.jpg 92.27 kB
holger1.jpg 99.56 kB
__________________

mvh
Lars
http://www.skala-n.dk

Like 1 kan lide
Top

Picture

JGJ67

værktøjsmager

Indlæg: 625

PB

Det dælme godt, Det er sjovt som han rammer hvad jeg tænker. Findes der flere fotos af anlægget ?

Jesper

__________________

-Der er en logik i alt, problemet er bare at finde den...

Man bliver kun god til noget, ved at gøre det...

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.