Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Et par spørgsmål

Jeg har for nylig købt et Heljan byggesæt, H0 1722 KK Depot, som jeg er i fuld med at samle. På sigt er det så meningen, at jeg vil lave et lille anlægsudsnit/diorama af bygningerne i dette sæt.

Nu har jeg så følgende spørgsmål: Den ene bygning er en omladehal med hævet gulv og porte til overførsel fra lastbil til bygning og bygning til godsvogn. Men der er ingen udvendig rampe til at give en afstand fra bygningens væg til en godsvogn side. Så hvilken afstand vil I anbefale fra væg til f.eks. spormidte, når nu man i virkeligheden formentlig har brugt flytbare ramper og derfor næppe har haft en afstand på mere end 50 - 100 cm., hvilket i H0 vil sige 5 - 10 mm. mellem væg og vognside.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

KimC

Indlæg: 36

PB

Visuelt virker det bedst - ikke så "model agtigt" - hvis afstanden mellem en læsserampe og vognside er så lille som muligt. Det kan man bedst på et lige spor. Jeg har gjort det at jeg lavede en mock up af en læsserampe, og placerede den ved et lige spor, og lod et godstog med alle de vogne der kunne komme på tale liste forbi. Derved fik jeg den afstand og højde som fungerede i praksis.  

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.