Picture

pnh

Førtidspensonist.

Indlæg: 39

PB

Blokstyring

 Hej når man laver blokstyring er det så bare ikke at sætte isoleringslasker på med ca 2 m afstand.Det er kun for at dele banen op i blokke i første omgang.

Like 0 kan lide
Top

Picture

claus rasmussen

vejIngeniør

Kirke hyllinge

Indlæg: 199

PB  Blog

ahh... så enkelt er det ikke.

En blok er typisk fra et sporskifte til et sporskifte. Sporskifterne er ikke en del af blokken. Er strækningen lang, kan strækningen deles op i 2 eller flere blokke. En blok kan kun indeholde et tog og aldrig mere end et. Blokken skal være så lang, at den kan indeholde det længste tog på anlægget. Hvis man kan sætte restriktioner på blokken kan den være kortere således det kun er de toge som har den længde der er sat som max. længde for blokken,som så kan komme ind på den.

Blokken kan så deles op i tilbagemeldingspunkter, af hensyn til det styringsprogram man ønsker at benytte til styring af sit anlæg. Typisk i 3 tilbagemeldninger pr. blok. Nogle programmer til styring af mj, kan nøjes med en enkelt tilbagemelding, men typisk 3 tilbagemeldinger. En indgangstilbagemelding, en bremsetilbagemelding og en stoptilbagemelding.

Håber at ovenstående giver dig en ide om blokstyring og ellers er jeg sikker på at andre også vil give deres besyv mht. blokstyring.

Mvh Claus Juul

__________________

H0 2-skinne Tillig Elite code 83, Dansk epoke 3, 4 og 5, DCC med Digikeijs dr5000 & ITrain.

Like 0 kan lide
Top

Picture

pnh

Førtidspensonist.

Indlæg: 39

PB

 Takker for svar.Kan se det ikke er så enkelt som jeg regnede med.Så tror jeg dropper blokstyring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

fjorbak

Indlæg: 583

PB

Hej

Hvis jeg må blande mig, du skal lige fortælle lidt mere omkring den bane du er ved at lave, for hvis du bare dropper noget fordi det ser tåbeligt ud kan det senre ærgre dig meget, det som skot sagde er ikke så slemt, men kom lidt mere på hvad det er for en bane du vil lave.

Det er nemlig sådan at man nogen gange tager den lette løsning men det er ofte lige der man skal slå bremsen i, hvad vil vi for at kunne hjælpe dig så gerne vide.:

hvilket system kører du 2 eller 3 skinne,

bygger du på plade i et større rum,

eller på moduler som du kan pakke sammen,

eller på spisebordet ,

en god start vil også give et godt resultat, Wink

så lad os høre

 

 

 

 

__________________

med venlig hilsen

Fjorbak

kører 3 skinne på moduler, anlægget styres af Windigipet 2021.

Medlem af MIst-KOP = Märklin Insider Stamm Tisch - Kopenhagen

 

 

 What do you want to do ?New mailCopy
Like 0 kan lide
Top

Picture

pnh

Førtidspensonist.

Indlæg: 39

PB

 Har bygget banen.Kører spor n.Bygger på plader i et 12 kvartratmeter stort rum.Var bange for at jeg havde fået lavet vendesløjfer.Men har fået løst problemet som var et jeg selv havde lavet.Havde fået sat en ledning til strøm til skinnerne forkert i.Har 4 strømoptag.Så når jeg satte strøm på kortsluttede anlægget.Billede 

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 999

PB  Hjemmeside

Blok-kontrol er likge netop den maade jeg bedst kan lide at have mine tog koerende paa!
-Men fra det foto du har vist af dit anlaeg, tror jeg at det kan blive rimeligt svaert at komme til og faa lavet et godt bloksystem.

Det er korrekt, at den optimale blok-kontrol (isaer med digital styring) bestaar af 3 tilbagemeldinger for hver blok. Isaer nemt at lave i 3-skinne, og i nogle tilfaelde ogsaa nemt at lave med delvist "virtuelle" tilbagemeldinger paa et fuldt digitaliseret anlaeg.

Men selv med analog drift (som min), og blot een enkelt tilbagemelding for hver blok, kan der laves et fint bloksystem som tillader en masse tog at koere paa samme tid! (i en "stop-and-go" drift)
Det er helt fint at kunne laene sig tilbage i stolen, og saa bare nyde synet af ALLE sine tog cirkulere paa anlaegget, med automatisk kontrol af store (skjulte) skyggebanegaarde! Smile

Med kun eet enkelt tilbagemeldingspunkt for hver blok, er det saa-som-saa med sikkerhed og bloed bremsning af togene. Men det gaar egentligt fint for stop-signaler i skjulte zoner. Faktisk har jeg optimeret inddelingen af blokke, saa kun nogle faa af stopsignalerne er synlige. I den synlige det har jeg saa indsat flere tilbagemeldingspunkter, og med elektromekanik kan der saa skiftes lavere koere-spaending ind paa blokken, saa toget mindsker hastigheden...
(Tvivler lidt paa om denne metode vil virke godt for dig, da N-tog jo ikke har samme masse-inerti som tunge Märklin metal-tog...)

Hvis hoved-formaalet med at lave et bloksystem er kollisions-sikkerhed, synes jeg bestemt at du skal gaa videre med det, ogsaa selvom det kun bliver med eet tilbagemedlingspunkt for hver blok.

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.