Picture

blundni

Indlæg: 17

PB

Edderkopper, stankelben og støv

Jeg er nu endelig er gået i gang med at rydde op i kælderen, så jeg kan få plads til at bygge den modelbane, som jeg gennem mange år har ønsket mig, men først nu har givet mig selv lov til at få. 

Mens jeg går her og rydder op, falder det mig ind: Hvordan undgår man, at edderkopper og stankelben invaderer modelbanen, og at støv i ”tommetykke” lag lægger sig i gader og stræder og i det hele taget over landskabet? 

Kørende materiel kan jo ”vaskes”, og skinner kan renses, men hvad med alt det andet, som huse, landskab, mennesker osv.? Er der en måde, man kan forebygge på?

__________________

Mange hilsner
Bent

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jan Nøhrgaard

Debattør

Indlæg: 258

PB

Ja! Brug afdækningsplast fra farvehandleren. Det vejer ingenting og ødelægger derved intet, og lægges nemt over banen ved længere perioder, hvor den ikke bruges. God byggelyst.
__________________

De bedste hilsner

Jan

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jørnet

IT nørd

Indlæg: 400

PB  Hjemmeside

Hyppig støvsugning.

Edderkopper trives fint under plast og det tynde skidt har det med at vikle sig ind i luftledninger, lamper, antenner og andre små detalier (bitter erfaring!)
Brug også Rodalon på vægge og råt træ en gang eller to om året.  Det holder krible-krable væk og dermed også edderkopperne.

__________________

H0 Slæbesko+MS+ECos2+lidtafhvert

Like 0 kan lide
Top

Picture

Knarbjerg

Stationsbestyrer

Indlæg: 145

PB  Blog  Hjemmeside

Lige præcis håndteringen af det evigt tilbagevendende støv og snavs er en af mine undskyldninger for, at landskabet på Knarbjergbanen ikke er kommet længere, end det er.

Banen befinder sig i et rum, der samtidig fungerer som kontor og arbejdsværelse, og derfor skal være ordentligt og indbydende at opholde sig, også når der ikke køres med tog. Derfor er overdækning med plast ikke en brugbar løsning her.

Lige nu er min plan at, landskab og bygninger konstrueres i sektioner, som kan afmonteres. Dels for at lette rengøringen af det øvrige anlæg, men også for at kunne gemme de mest detaljerige områder i landskabet væk, så de ikke udsættes for så meget støv.
Dette harmonerer meget godt med, at anlægget i forvejen er konstrueret i sektioner, så det er nemt at skille ad og transportere. Men det vil kræve en hel del planlægning og omtanke at lave et "løst" landskab, der samtidg ser godt ud.

__________________

Hilsen Knarbjerg

Dansk epoke III med fokus på køreplanskørsel og rangering.
2 skinne Lenz digital
http://www.knarbjerg.blogspot.com
Også på YouTube: Søg efter "Knarbjerg Banen"

Like 0 kan lide
Top

Picture

hoffmann6200

Portør/Tømrer

løjtkirkeby

Indlæg: 85

PB

Ved ikke om dette kan bruges men.. Jeg syntes at nogen her inde anbafalede dette  se link

http://www.biltema.dk/da/Kontor---Teknik/Computere/Tilbehor/Tilbehorsat-til-stovsugere-23630/

Mvh Hoffmann6200

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.