Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 191

PB

Nyt fra Tagrytteren

Hejsa.. 

Der var i starten problemer med indlægget, da jeg havde kopier teksten direkte fra et word dokument, hvilket ikke spiller så godt sammen med sporskiftets systemer. Det er nu redigeret. 

Der nyt fra Tagrytteren H0 modeljernbaneklub i Slagelse. Vi har manglet noget struktur og planlægning i vores lille klub. Det er der ved at komme nu, da vi fra årsskiftet fik 3 nye medlemmer ind i vores klub, den ene med kluberfaring. Vi er igang med at lave en langsigtet plan i 3 etaper:

1 etape: Klubbens medlemmer begynder med 2 små endestationer, den ene bliver den gamle Kalundborg station, og den anden er endnu ikke valgt. Der arbejdes ihærdigt på at finde en sporplan, dels fra Kb og en eller flere som kan anvendes i den anden ende af banen som vi kan arbejde med. Der vil blive arrangeret en række byggekurser, som afholdes i klubben. 

2 etape: Der opstartes noget byggeri af kørestrækning mellem de to endestationer. Der består af et ikke nærmere angivet antal strækningsmoduler. De 2 etaper skal fungere som hygge/øvelsesanlæg, da vi har medlemmer der ikke tidligere har været tilknyttet en klub, og derfor ikke har så stor erfaring med modeljernbane i forenings regi.

3 etape: Er det store projekt, hvor vi starter vi op på at bygge en stor super detaljeret udgave af Slagelse station anno 1955, i model & historiefortælling, (når vi har fået byggeerfaring på øvelsesanlægget) ud fra originaltegninger fremskaffet fra både Slagelse kommune, lokalarkivet på biblioteket, staten/Rigsarkivet i København og DSB/jernbanemuseet i Odense. Projektet bliver bygget af en bred skare af alle mulige nye og gamle ”ildsjæle”, med forskellig baggrund, som ikke nødvendigvis har interesse for modeltog, det kan feks. tømrer, elektrikere, arkiv/historieinteresserede, It og hjem-meside kyndige.

Vi regner med at projektet skal bygges for kontingent, sponsorpenge, men også fondsmidler. Tanken er at det skal være en form for kulturhistorisk museum i Slagelse, hvor folk kan komme og besøge os, se og følge arbejdet den ene forenings dag om ugen, for måske på længere sigt at blive et nyt medlem og deltage i projektet. Samtidig laver vi en fortælling om tiden, livet og jobbet ved Slagelse station og DSB med dens dengang op mod 150 - 200 ansatte som blandt andet tæller; Stationsforstander, kontorpersonale, køkken & restaurationspersonale, billetsalgspersonale, remisen & motorremise personale. Gods-befordring med omladning af stykgods fra jernbanevogne til lastvogne og omvendt, personale på kommandoposten hvor man styrede tog trafikken lokalt ind og ud af stationen, lokomotivpersonale & rangerpersonale der rangerede gods rundt på stations store baneareal, og godsvogne der skulle til henholdsvis Slagelse dampmølle, Slagelse Andelssvineslagteri, ægpakkeriet og ud til spritfabrikken, og afhentes igen, rengøres og gøres klar til afsendelse med nyt gods.

Derudover vil vi gerne have både Ndr. stationsvej med fabrikker, samt Sdr. stationsvej med alle husene på den anden side af vejen, busterminal, kornlageret hvor der nu er lægehus, samt FDB’ gamle bygning på Løvegade 76, hvor i dag er lejligheder, der gik et spor ud til fra baneterrænet. Stormbroen, jernstøberiet Alliancen, samt broen over kalundborgvej med brændstofdepotet på hjørnet af Kalundborgvej og Ndr. stationsvej. Et storstilet projekt med mulighed for evt. udbygning af både DSB, 2 klasses sidebane til ”Næstved”, og privat & sidebanen til ”Høng, Værslev og Kalundborg”, hvis lokaleforholdene tillader det. - - -

Vi forbereder klubbens store fremtidsprojekt sideløbende med de andre aktiviteter, hvor vi skal prøve at "sælge" ideen om nemlig om Slagelse station anno 1955, i model & historiefortælling til kommunen i håb om at få dem til at hjælpe med et egnet lokale.

Der skal i tilknytning til projektet skrives et hæfte/bog om Slagelse station’ storhedstid, krydret med historier fra oplandet og byen, fortalt i samarbejde med lokalhistorikere. Og det kunne være eksempler som gamle hæderkronede erhvervsdrivende som Otto Johansen - tøj handler, Grønvold & Schou og Silvan.

Vi annoncere efter nye kommende medlemmer til Klubbens fremtidsprojekt på diverse platforme: Vi får brug for mange typer af folk, der kan have noget at byde ind med. En vigtig ting, er personer der brænder for hver deres arbejde med historiearbejdet/modelbyggeriet, sammen med ildsjælene skal vi sørge for at folk, syntes det er spændende at være med – med til at aktiviteterne sker og folkene i klubben synes det er meningsfyldt at være med i foreningen. Vi er i sin tid oprettet i kommunen som folkeoplysende fritidsforening, som i princippet er for alle, mand som kvinde, ung og gammel. Vi vil derfor udnytte det til at søge en bredere skare af nye medlemmer, som ikke nødvendigvis kun er interesseret i modeltog, har viden & erfaring inden for modeltog. Det kan være alle mulige andre som vi kan have god gavn af i klubben. Feks. folk med følgende baggrund;

Personer som er gået på efterløn eller er pensionister, som evt. har en fortid i DSB, gerne nogen der blev ansat ved DSB mellem 1950 og 1970, som kan huske tiden da de var unge. Den slags kan evt. stå for indkaldelser til medlemsmøder, generalforsamling. Forplejning og sørge for at arrangementerne bliver afholdt. 

 

Personer med håndværkerbaggrund;

- Tømrer, der kan hjælpe med at bygge trækonstruktionerne op, professionelt.

- Elektrikere, der kan lave vores el installationer.  

- Smede, der feks. kan svejse, og lave specielle beslag eller andet i profiljern.

 

Personer fra Bank & Finanssektoren; en der kan hjælpe med at holde styr på de kæææææmpe store pengebeløb som der vil komme i forbindelse med økonomisk hjælp fra erhvervsdrivende og butikker i Slagelse by, samt store beløb fra en af de 25 fonde i Danmark.

 

Personer der er uddannet revisor, og kan tage sig at regnskabet op til den årlige generalforsamling. Kan evt. være en der er gået på efterløn.

 

Personer der har erfaring indenfor markedsføring af vores projekt, kan træffe aftale med diverse leverandører og sponsorer, for at sælge vores ide, og få aftaler i hus om økonomisk støtte i form af sponsorater eller materialer. Samt kommunikation internt og til interesserede og kommunale samarbejdspartnere.

 

Personer med It, internet og hjemmeside erfaring, som kan stå for oprettelse af ny hjem-meside og løbende pasning, pc styring af anlægget mv. evt. sammen med en hjemmeside-redaktion der løbende kan kommunikere om klubbens arbejde.

 

Personer med kompetencer inden for Cad cam, laserskæring, og 3D printning, der kan tegne og printe/laserskære ting til projektet.

 

Personer som kan være skribenter på en online blad til historieskrivning, og klubbens projekt, små historier fra Slagelse by fortalt i samarbejde med lokalhistorikere. Samt reklame for nogen af byens butikker mod at få sponsorater i bytte. De kan trække det fra i Skat.

 

Personer med historisk interessere, til formidling af historien om Slagelse stations storhedstid i 1950’erne. 

 

Personer med arkiv erfaring, som kan støve arkivmaterialer som billeder, tegninger, arkivalier op til klubben, enten på det lokale arkiv på biblioteket eller på Rigsarkivet i København.

 

Personer der er dygtige modelbyggere, både ud i modeljernbane, modelfly og modelskibe, som kan være med til at bygge en masse af de ting der skal bruges til sådan et stort projekt.

 

Skulle projektet have vakt en interesse, eller kender man nogen der kunne have lyst til at deltage, så kan man skrive til os her på sporskiftet.dk, eller på mail: Tagrytteren.H0.modelbaneklub@gmail.com 

Eller finde os i Facebook gruppen "Projekt Slagelse station anno 1955, i model og historiefortælling" https://www.facebook.com/groups/4104037252957416 - - -

 

Mvh. Martin - Formand for klubben.   

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Tror også I har brug for en tekst editor  Crazy

Det er ikke særligt læse venligt  Glasses

 

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 6 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 191

PB

Måske, men jeg har forsøgt at dele den op i rubrikker, men når jeg gemmer teksten, så får jeg det resultat, så jeg ved ikke hvad der er galt. Jeg har prøvet at redigere fra min iphone, men det er det samme. 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 747

PB

R 963 skrev:

Måske, men jeg har forsøgt at dele den op i rubrikker, men når jeg gemmer teksten, så får jeg det resultat, så jeg ved ikke hvad der er galt. Jeg har prøvet at redigere fra min iphone, men det er det samme. 

Mon dette er bedre? Jeg har ikke rettet i teksten, kun delt den op!!

 

Hejsa.. Så er der nyt fra Tagrytteren H0 modeljernbaneklub.

 

Vi har mangle noget struktur og planlægning i vores lille klub. Det er der ved at komme nu, da vi fra årsskiftet fik 3 nye medlemmer ind i vores klub. - - -

 

Den nye langsigtede plan i 3 etaper er:

 

1 etape: Klubbens medlemmer begynder med 2 små endestationer, den ene bliver den gamle Kalundborg station, og den anden er endnu ikke valgt. Der arbejdes ihærdigt på at finde en sporplan, dels fra Kb og en eller flere som kan anvendes i den anden af banen og vi kan arbejde med. Der har ligeledes været snakket om en række byggekurser, som vil blive afholdt i klubben. - - -

 

2 etape: Undervejs startes der op på 2 etape, nemlig noget kørestrækning mellem de to endestationer. Der består af et ikke nærmere angivet antal strækningsmoduler. Udformningen tager vi løbende en snak om. De 2 etaper skal fungere som øvelsesanlæg, da vi har medlemmer der ikke tidligere har været tilknyttet en klub, og derfor ikke har så stor erfaring med modeljernbane i forenings regi. - - -

 

3 etape: Det store projekt, starter vi op på, når vi har fået styr på vores ”hyggeanlæg”, at bygge en stor super detaljeret udgave af Slagelse station anno 1955, i model & historiefortælling ud fra originaltegninger fremskaffet fra både Slagelse kommune, lokalarkivet på biblioteket, staten/Rigsarkivet i København og DSB/jernbanemuseet i Odense. Projektet bliver bygget af en bred skare af alle mulige nye og gamle ”ildsjæle”, med forskellig baggrund, som ikke nødvendigvis har interesse for modeltog, det kan feks. tømrer, elektrikere, arkiv/historieinteresserede, It og hjem-meside kyndige.

 

Vi håber at projektet bliver bygget for kontingent, sponsorpenge, men også fondsmidler. Tanken er at det skal være en form for kulturhistorisk museum, hvor folk kan komme og besøge os, se og følge arbejdet den ene forenings dag om ugen, for måske på længere sigt at blive et nyt medlem og deltage i projektet. Samtidig laver vi en fortælling om tiden, livet og jobbet ved Slagelse station og DSB med dens dengang op mod 150 - 200 ansatte som blandt andet tæller; Stationsforstander, kontorpersonale, køkken & restaurationspersonale, billetsalgspersonale, remisen & motorremise personale. Gods-befordring med omladning af stykgods fra jernbanevogne til lastvogne og omvendt, personale på kommandoposten hvor man styrede tog trafikken lokalt ind og ud af stationen, lokomotivpersonale & rangerpersonale der rangerede gods rundt på stations store baneareal, og godsvogne der skulle til henholdsvis Slagelse dampmølle, Slagelse Andelssvineslagteri, ægpakkeriet og ud til spritfabrikken, og afhentes igen, rengøres og gøres klar til afsendelse med nyt gods.

 

Derudover vil vi gerne have både Ndr. stationsvej med fabrikker, samt Sdr. stationsvej med alle husene på den anden side af vejen, busterminal, kornlageret hvor der nu er lægehus, samt FDB’ gamle bygning på Løvegade 76, hvor i dag er lejligheder, der gik et spor ud til fra baneterrænet. Stormbroen, jernstøberiet Alliancen, samt broen over kalundborgvej med brændstofdepotet på hjørnet af Kalundborgvej og Ndr. stationsvej. Et storstilet projekt med mulighed for evt. udbygning af både DSB, 2 klasses sidebane til ”Næstved”, og privat & sidebanen til ”Høng, Værslev og Kalundborg”, hvis lokaleforholdene tillader det. - - -

 

Planlægning ved siden af det lille anlægsopbygning: Vi forbereder klubbens store fremtidsprojekt sideløbende med de andre aktiviteter, hvor vi skal prøve at sælge ideen om nemlig at bygge en stor super detaljeret udgave af Slagelse station anno 1955, i model & historiefortælling. - - -

 

Der skrives et hæfte/bog om Slagelse station’ storhedstid, krydret med historier fra oplandet og byen, fortalt i samarbejde med lokalhistorikere. Og det kunne være eksempler som gamle hæderkronede erhvervsdrivende som Otto Johansen, Grønvold & Schou og Silvan. - - -

 

Annoncering om Klubbens fremtidsprojekt på diverse platforme: - - -

 

Vi får brug for mange typer af folk, der kan have noget at byde ind med. En vigtig ting, er personer der brænder for hver deres arbejde med historiearbejdet/modelbyggeriet, sammen med ildsjælene skal vi sørge for at folk, syntes det er spændende at være med – med til at aktiviteterne sker og folkene i klubben synes det er meningsfyldt at være med i foreningen. - - -

 

Vi er i sin tid oprettet i kommunen som folkeoplysende fritidsforening, som i princippet er for alle, mand som kvinde, ung og gammel. Vi vil derfor udnytte det til at søge en bredere skare af nye medlemmer, som ikke nødvendigvis kun er interesseret i modeltog, har viden & erfaring inden for modeltog. Det kan være alle mulige andre som vi kan have god gavn af i klubben. Feks. folk med følgende baggrund; - - -

 

Personer som er gået på efterløn eller er pensionister, som evt. har en fortid i DSB, gerne nogen der blev ansat ved DSB mellem 1950 og 1970, som kan huske tiden da de var unge. Den slags kan evt. stå for indkaldelser til medlemsmøder, generalforsamling. Forplejning og sørge for at arrangementerne bliver afholdt. - - -

 

Personer med håndværkerbaggrund; Tømrer, der kan hjælpe med at bygge trækonstruktionerne op, professionelt / / / Elektrikere, der kan lave vores el installationer / / / Smede, der feks. kan svejse, og lave specielle beslag eller andet i profiljern - - -

 

Personer fra Bank & Finanssektoren; en der kan hjælpe med at holde styr på de kæææææmpe store pengebeløb som der vil komme i forbindelse med økonomisk hjælp fra erhvervsdrivende og butikker i Slagelse by, samt store beløb fra en af de 25 fonde i Danmark - - -

 

Personer der er uddannet revisor, og kan tage sig at regnskabet op til den årlige generalforsamling. Kan evt. være en der er gået på efterløn - - -

 

Personer der har erfaring indenfor markedsføring af vores projekt, kan træffe aftale med diverse leverandører og sponsorer, for at sælge vores ide, og få aftaler i hus om økonomisk støtte i form af sponsorater eller materialer. Samt kommunikation internt og til interesserede og kommunale samarbejdspartnere - - -

 

Personer med It, internet og hjemmeside erfaring, som kan stå for oprettelse af ny hjem-meside og løbende pasning, pc styring af anlægget mv. evt. sammen med en hjemmeside-redaktion der løbende kan kommunikere om klubbens arbejde - - -

 

Personer med kompetencer inden for Cad cam, laserskæring, og 3D printning, der kan tegne og printe/laserskære ting til projektet - - -

 

Personer som kan være skribenter på en online blad til historieskrivning, og klubbens projekt, små historier fra Slagelse by fortalt i samarbejde med lokalhistorikere. Samt reklame for nogen af byens butikker mod at få sponsorater i bytte. De kan trække det fra i Skat - - -

 

Personer med historisk interessere, til formidling af historien om Slagelse stations storhedstid i 1950’erne - - - Personer med arkiv erfaring, som kan støve arkivmaterialer som billeder, tegninger, arkivalier op til klubben, enten på det lokale arkiv på biblioteket eller på Rigsarkivet i København - - -

 

Personer der er dygtige modelbyggere, både ud i modeljernbane, modelfly og modelskibe, som kan være med til at bygge en masse af de ting der skal bruges til sådan et stort projekt - - -

 

Skulle projektet have vakt en interesse, så kan man skrive til os på mail: Tagrytteren.H0.modelbaneklub@gmail.com eller find os i Facebook gruppen "Projekt Slagelse station anno 1955, i model og historiefortælling" https://www.facebook.com/groups/4104037252957416 - - -

 

Mvh. Martin - Formand for klubben.   

 

Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel - Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 191

PB

Hej Jhcn

Det er udmærket, men du har jo "kun kopieret" den, og lavet det som en kommentar hvor du har delt det op. Selve opslaget fra mig af, er jo det samme. Men det er fint nok, så er det til at læse. 

Mvh. Martin

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Martin.

R 963 skrev:
Det er udmærket, men du har jo "kun kopieret" den, og lavet det som en kommentar hvor du har delt det op. Selve opslaget fra mig af, er jo det samme.

Jeg synes, du skal være glad for hjælpen fra Henrik: Han har gjort det bedste, man kan - hverken Henrik eller andre kan rette i dit originale indlæg. Det ville være ret skidt, hvis brugerne bare kunne rette andres indlæg.

Jeg kan se på indholdet af dit indlæg, at det er skrevet i Microsoft Word - eller et andet Microsoft produkt. Jeg har sagt det mange gang før, men skal gerne gentage det engang til: Man kan IKKE skrive et indlæg i et Microsoft produkt og copy/paste det over på Sporskiftet, det understøtter Sporskiftets software ikke.

Man kan godt skrive indlæg uden for Sporskiftet, men så skal man skrive dem i HTML, ikke i Microsoft produkter, og man skal være opmærksom på, at kun nogle få HTML tags er understøttet.

Dit indlæg ser umiddelbart således ud i Sporskiftets editor:

Billede

Allerede her kan man se, at der er noget galt; men hvis man klikker på 'Vis HTML koder' (markeret med rødt), kan man redigere direkte i indlæggets HTML, og her vil du faktisk kunne "redde" dit indlæg.

Billede

Ser man det igennem på denne måde, kan man se en masse koder, der helt tydeligt stammer fra Microsoft Office - og de skal ikke være der. De fleste bliver fjernet med hård hånd af Sporskiftet, mens andre forvirrer og ødelægger teksten i de fleste browsere.

Men det er også her, man kan copy/paste ægte HTML ind i et indlæg, hvis man foretrækker det. Jeg gør det selv somme tider, så jeg ved, det virker.

__________________

MVH
Lars

Like 2 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 191

PB

Hej Lars

Jeg er skam glad for at få hjælp. Se der var så noget jeg ikke viste, nu lærte jeg så noget nyt. At jeg har kopieret fra word og sæt ind, skyldes nok at jeg er lidt doven, og ikke gad at bruge en time på at skrive hele teksten engang til. Hvis nu jeg kopier den tekst fra Jhcn, og opretter et nyt indlæg, så burde den nye jo være i orden da den ikke kommer fra en word kladde?. 

Mvh. Martin

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Martin.

R 963 skrev:
Hvis nu jeg kopier den tekst fra Jhcn, og opretter et nyt indlæg, så burde den nye jo være i orden da den ikke kommer fra en word kladde?.

Det burde det være.

Men du behøver ikke oprette et nyt indlæg: Du kan redigere det nuværende, slette den nuværende tekst, og paste Henriks udgave ind i stedet.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.595

PB

Martin, når du er færdig i Word, kopierer du det hele over i notepad, retter teksten til, markerer det hele og kopierer det ind her. Så forsvinner al formatteringen fra Word.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.