Picture

peterw

Ingeniør

Frederiksberg

Moderator

Indlæg: 991

PB

Vitriner, støv og rengøring

Hej alle,

 

I praksis er jeg "vitrine-kører":

Status er at jeg samler materiel og andre ting ind, samt bygger bygninger, køretøjer mv. til et DSB-centreret 70'er/80'er anlæg. For at jeg i mellemtiden kan nyde lidt af hobbyen står mine yndlings-ting i vitrine, jeg har to stk.:

En fin 30'er dækketøjs-vitrine der er bygget ind i lejligheden samt en billig væghængt vitrine fra Lidl. 

Nu til mine spørgsmål:

1) Lidl vitrinen er desværre ikke speicelt tæt og der lægger sig hurtigt en del støv på materiellet. Har nogen af jer fundet gode løsninger til at tætne vitriner hvor glasset ikke slutter til?

2) Jeg støver pt. af ved hjælp af en (let!) fugtet blød pensel, jeg bruger helt almindeligt vandhanevand i meget små mængder. Hvad gør I andre?  Smile

 

Mvh

Peter

__________________

Dansk epoke IV - af historiske årsager på 3-skinne. DSB suppleret af lidt privatbane. Uhlenbrock Intellibox, RocRail etc.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Rep Neslein

Kreativ designer for modelproduktion

Ringsted

Indlæg: 1.002

PB  Blog

Det er nok svært at lave en tætning, der ikke bliver grim.

Der findes børstetætnngslister, men det bliver næppe pænt. Ellers skal glasset udskiftes til et stykke, der skal tages helt ud, når man skal ind i vitrinen.

 

PS: jeg har en Kibri vitrine til salg.

Vh Rep

__________________

Rep Neslein

Togtosse af sind og proffesion

Like 0 kan lide
Top

Picture

ct

Indlæg: 202

PB

peterw skrev:

Hvad gør I andre?  

Jeg har selv konstrueret en væghængt vitrine med plexiglas skydelåger i stil med en, som man kunne købe i Lidl.

Det er min erfaring at hyppig rengøring er afgørende. Hvis støvet får lov til at ligge længe så vil det sætte sig fast. Jeg støvsuger hver hylde med alm. støvsugerrør og lader det "støtte" på kanten af hver hylde så den holder ca 5-10 cm afstand til modellerne og undgår at suge sig fast på dem. Det er meget effektivt når støvet er nyt og "løst".

Så det skal gøres ofte - gerne 1-2 gange i ugen - til gengæld tager det mig kun 1 minuts tid at ordne det. 

Hilsen CT

 

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 353

PB

 Vitriner ser godt ud, og man får mere glæde af sit tog, men lad nu vær at hæng veterien der hvor solen kan nå den, har i min tid set flere tog som har været udsat for sollys gennem længer tid og det bliver de ikke pæne af.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.627

PB

Kunne du ikke med et par blæsere skabe overtryk i dine vitriner, og påden måde reducere indtrængende støv ?

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

Kære Peter

Jamen, også velkommen i klubben. Jeg er den lykkelige ejer af også en LIDL vitrine og med de samme støvgener som dig. Jeg tror IKKE at der er noget at gøre, uden at det virker skræmmende på udseendet. Konstruktionen er nu engang som den er.

Jeg har konstateret at i perioder i ”varmesæsonen” (med radiatoren tændt) og hvor man måske ikke lige er god nok til udluftning, er støvgenerne større. Altså hyppig udluftning.

Ellers, lad det dog være, støv af engang imellem, også lejligheden til evt. at lade modellerne køre den anden vej a.h.t. lysets påvirkning!

Ellers køb f.eks. ”Trainsafe” (eller tilsvarende mærker) vitriner og sæt dem på hylder (byggemarkedet). DE holder tætte fordi ”glasset” er nedsænket i en kant hele vejen rundt på vitrinens fod. Gør du det så SØRG FOR, at det ikke er en ”papvæg” du hænger det hele op på.

Nogle ting jeg har er så store at de ikke kan være i en vitrine, men står på en hylde. De får med en ”omvendt støvsuger” engang imellem!

Bør jo nok lige tilføje at mine modeller er ”lige lidt over” H0.

Med venlig hilsen

 

Steffen Dresler

__________________

Steff

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.