Picture

Gux

Kvalitetskoordinator

Indlæg: 2

PB

Valg af Sportype

Hej

Jeg har noget gammelt Märklin HO, M skinner som jeg ikke har brugt i langt tid. Nu overvejer jeg imidlertidigt, at begynde med hobbyen igen. Men jeg er lidt i tvivl om hvad man skal vælge, hvis man på et tidspunkt gerne vil bygge en anlæg. Jeg har som sagt været vandt til HO og det må ikke være større end det, men overvejer lidt z spur. Men er det til at lave et fornuftigt anlæg med og kostmæssigt er det meget dyrere end andre mærker i forhold til HO.

Indenfor HO har jeg været vant til Märklin, men har kigget på andre mærker også, en har ingen erfaring med andre typer. Er der nogen i kan anbefale kvalitetsmæssigt og prismæssigt. Eller er Märklin bare sagen??

Håber at hører fra jer.

Hilsen Mikkel 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leif Mikkelsen

Pensionist

Indlæg: 36

PB  Blog

Hej Mikkel

Det er altid dejligt at høre fra en, der tager den dejlige hobby op igen!

Når du ligefrem nævner, at du har overvejet spor Z, kan jeg forstå, at du er villig til at se bort fra det rullende materiel du eventuelt er i besiddelse af. 

Jeg vil dog advare lidt mod spor Z, som virkelig er småt at arbejde med!  - Jeg kan derimod varmt anbefale spor N, som jo byder på langt bedre muligheder pladsmæssigt  - ca. fire gange så god plads  - i forhold til spor H0! 

Da den tekniske udvikling med hensyn til detaliering og funktionsdygtighed samt mulighed for digitalisering i dag betyder at spor N teknisk set er fuld på højde med spor H0, ville jeg i dit sted ikke være i tvivl!

Jeg bygger selv i Fleischmann Piccolo spor, med ballast!  - flot og let at have med at gøre!

Dette var blot mit råd!  - Held og lykke med dit valg!

Stor hilsen Leif

__________________

Modeljernbane i spor-N

Opbygget i moduler

Lige nu: ca. 25 m spor

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Du kan også overveje en smalsporsbane i samme størrelsesforhold som det Märklin du i forvejen kender. Eksempelvis har BEMO et stort sortiment som du kan se nærmere på.

Fordelen ved at bevare størrelsesforholdet er også at du en dag sideløbende kan have en sidebane i smalspor på samme anlæg som din Märklin bane

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 1 kan lide
Top

Picture

Gux

Kvalitetskoordinator

Indlæg: 2

PB

Hej

Ja jeg har ikke så meget i märklin så det vil ikke være det store tab. Jeg har været inde og kigge lidt på N spor og synes ret godt om det. Hvis man vil have spor, hvor man kan lave ballast med, hvilke mærker skal man vælge?

Hilsen Mikkel

Like 0 kan lide
Top

Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

Personligt synes jeg vil jeg ikke advare mod spor z. Har ikk oplevet nogle problemer som jeg ikke osse har mødt i HO. Skala n kan jeg ikk udtale mig om da jeg aldrig har haft det. 

Men en idag kan man få digital decodere med lyd til få spor z lokomotiver men der er digital decodere til alle spor z lokomotiver så på det punkt er skalaen med på længde med N og HO. Detaljegraden af de anlæg man bygger afhænger af hvor dygtig man er, hvilket gælder alle skalaer. Søg på youtube og de kan finde Z anlæg der er pænere end HO og omvendt, det handler om hvad man kan finde ud af. Bevares størrelsen har da en betydning men det jeg sjovt nok ikk kan eller kan i HO er osse det jeg ikk kan eller kan i Z.

Personligt er jeg vil med dette spor z anlæg http://home.arcor.de/andre.streu/AndreAnlage.html

 

så vælg det du helst vil, du vil ikke fortryde noget af det. Med mindre du vil kører dansk så skal du vælge N eller op ad. 

 

Hvor meget plads har du? Hvilken epoke vil du kører? Danske eller udenlandsk?

__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

DCC

Indlæg: 359

PB

Hvis jeg skulle starte forfra ville mit valg falde på, Spor N, temaet skulle nok være en gammel søvnig sidebane, hvor der kun kørte små lok med korte stammer, jeg ville endda gå så langt at jeg ville lave stationen så tæt op ad forbildedet som mulig og altid sørge for at det ser luftigt ud. om det er dansk, svensk norsk  eller tysk osv. Er faktisk et fedt. bare husk at Less is more. selve sporsystemet ville jeg dog aldrig ændre på (2 skinne)

 

__________________

 

/Brian Ottens

----------------------------------------------------------------------------

Traincontroller Gold -Smarthand - Trainprogrammer:  Version 9, 

Lenz LZV200 , Lenz 23150 USB-Interface (Windows10), Lenz tilbagemeldere samt LDT  RS-8 tilbagemeldere
LH101, LH01

Peco Spor kode 75

 

www.mdmjk.dk

www.karensvej7.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

tøf tøf

glasgrossist, glarmester, og drivhusproducent

Vemmelev

Indlæg: 347

PB  Hjemmeside

Jeg kører spor z, digitalt. Enkelte selectrix, resten dcc, har kodet omtrent 40 lokomotiver, mangler stadig 20. Alle er lavet på den "gamle" metode, hvor der skal loddes dekoder i. Fremover vælger jeg den nyere tyske model, hvor printet i Lolo bare skiftes til et nyt med færdig dekoder og lys..

Det med pris er op til en selv, men det er lykkedes mig i ny og næ f.eks at finde en pakke med 70 el-drevne sporskifter for ca 2000.-, og andre gange har jeg fundet vognpakker med op til 30-35 vogne for under en tusse.. der skal kigges meget og længe på eBay.de

Jeg har valgt ud fra at lave moduler ( en gang i fremtiden). Stort anlæg på lille plads, og lange stationer, samt mulighed for paradestrækninger.

Mvh steen

__________________

...og i tror det ikke kan lade sig gøre at indbygge digitaldekodere i spor z... Iøvrigt ganske vild med modeller, også dem af tog..

Like 0 kan lide
Top

Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

Steen har du ikke et fast anlæg??

__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

tøf tøf

glasgrossist, glarmester, og drivhusproducent

Vemmelev

Indlæg: 347

PB  Hjemmeside

Hej trn85.

 

Nej, ikke fast anlæg. Har netop i går smidt det sidste modul ud, som var bygget efter z-bendtrack normen.

Jeg faldt dengang for normen, da det gav en mellemting af modul og fast anlæg. Men jeg tror jeg var nær den eneste med den norm.

Jeg har endnu ikke lagt mig fast på modulnormen, som skal være afløseren, men har kigget en del på dentil skala N.  t-træk hedder den. Der er ikke mange faste retningslinjer, byg efter behag. Dog vil jeg nok udskifte toppladen med traverser, for at lave et mere ægte landskab...

Nogle gode forslag?

 

Mvh Steen

__________________

...og i tror det ikke kan lade sig gøre at indbygge digitaldekodere i spor z... Iøvrigt ganske vild med modeller, også dem af tog..

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.