Picture

larml

Indlæg: 5

PB

Startsæt?

Hej

Jeg er efter flere år væk fra denne Hobby overvejet at begynde igen.

Har en knægt som også er en del af planen. Det vil sige i starten skal sættet ikke stå fast fremme men tages væk fra gang til gang. Men samtidig skal det ikke være et "børne" sæt, da banen kun vil tages frem under opsyn og ledelse af voksen (mig). Det er ligeså meget til de voksne som børn.

Har prøvet at skrive de ting jeg har overvejet, men ikke alle er et "must".

1. Digitalt.
2. Mulighed for let at få udvidelser til især tog og skinner.
3. Helst godsvogn og gerne damptog. Ikke så interesseret i nyere tog.
4. I starten er det ikke vigtigt med realisme om tog har kørt i den og den periode eller det og det land, men mere kvalitet af/og indholdet i pakken.
5. Banen skal ikke være specielt lille og regner med at købe udvidelses sæt af skinner i samme omgang.

indtil nu er jeg kommet lidt frem til nedenstående.
http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=9158
http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=9158 

Er ligeglad om det købes på nettet eller i en butik. Tid er ikke et problem, da jeg vil finde det rigtige i god tid Steve

Til sidst, på ønske listen er også damp, lyd og lys. Men jeg er ikke nok inde i det til at vide om det er en umulighed Tongue  
Men det kunne være fedt.  

Selv om det også meget er til børn, så er det også meningen jeg selv kan forsætte lidt med denne hobby fremover. Så kort sagt vil gerne invistere lidt i at det er kram.

Det må også meget gerne være Märklin, men gik hurtigt lidt væk fra det pga. pris. Da det er ret uoverskueligt hvor man starter.

Bor I København. Så fysiske butikker her er også en mulighed. 

 

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

BT

Selvstændig

Søby Ærø

Indlæg: 388

PB  Blog

Hej.

Det er mest en smagssag om man ønsker at køre Märklin eller "jævnstrøm" - der er fordele og ulemper ved begge dele, men en af de største fordele (som du selv nævner) er at jævnstrøm er noget billigere (især skinner mv.).

Piko laver som udgangspunkt nogle fine ting (de har både "spare-modeller" til børn, og detaljerede udgaver til de kræsne). Jeg vil dog anbefale dig at købe et startsæt med digital styrecontroller, digitalt lokomotiv og nogle skinner - dette er klart den billigste måde at komme igang, i stedet for at købe det hele enkeltvis.

Roco laver også nogle fine startsæt, også med damplokomotiver, så prøv at sammenlign med deres udvalg.

 

__________________

Mvh

Johnni Christensen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jan Nøhrgaard

Debattør

Indlæg: 258

PB

Hej. Fornuftig valg af hobby, den kan nemt blive livslang... Jeg mener at det meste modeltog i dag er "kram". Dvs at du ikke går helt galt i byen når du køber materiel ell tilbehør idag. Og Piko er glimrende, som en start. Personligt, ville jeg nok stille mere skarpt på, hvad det egentlig er jeg vil med mit modeltog? Land, epoke osv. Derved spares både tid og penge. Om du vælger Märklin eller ej er vist potato/potato. Det ene system er lige så godt som det andet. God fornøjelse og god jagt!
__________________

De bedste hilsner

Jan

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

larml

Indlæg: 5

PB

Mange tak for svar.

Må meget gerne komme med bud?.

har snart tæsket rundt i mange netbutikker.

Som med andre Hobbyes bliver får jeg mere og mere blod på tanden når jeg tjekker det ud, men samtidig også mere forviret høhø.

Tror jeg kan skære det ned til ROCO eller PIKO med digitalt.

Har i nogle bud der. Og gerne damp eller godstog. Men slet ikke en deal breaker. Går nok mest efter en solid opstart, da man så jo kan købe de ekstra toge man vil senere.

Uanset tak for hjælpen !!!!

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jan Nøhrgaard

Debattør

Indlæg: 258

PB

Hvis du er helt " blank" som jeg forstår det, så synes jeg du skal prøve Johnny i Tåstrup Togkælder, spor23.dk - tæt på IKEA, han er helt nede på jorden. Fortæl hvad du søger og han må kunne rådgive dig. Samtidig har du jo også mulighed for at se tingene live. Han har mange startsæt og er rimelig i pris. Ellers er der Kystbanen, med nye lokaler nord for Kbh. , som også er rimelige i pris. På Sporet på Vesterbrogade i Kbh., er nok mere for de lidt " tungere" drenge med en del erfaring, men Bjørn som er bag disken er et levende "togleksikon" , som sikkert også deler ud af sine erfaringer, selv for en nybegynder.
__________________

De bedste hilsner

Jan

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Klaus_H

Transportforsikring

Indlæg: 626

PB  Hjemmeside

Hvis du har skåret det ned til Roco og Piko, ville jeg klart vælge Roco.

Skinner:

Jeg går ud fra at i starter med en bane på gulvet. Her vil jeg mene at Rocos geoline er langt bedre egnet end Pikos, da jeg formoder de ofte vil blive samlet og skilt ad.

Skal de deriomos skrues fast på en permanent plade, så er piko lige så fint.

Digital styring:

Rocos multimause som følger med i startsættende er fremragende og en del af et stører digitalt sortimant der gør det muligt hen ad vejen at udvide på mange spændende måder.

Pikos kender jeg ikke så meget til, men det er bestemt ikke referencepunkt i den sammenhæng.

Materiel:

Både Roco og Piko leverer godt materiel i dag. Rocos er bare lækkert, med detaljer og kvalitet.

Piko er fin kvalitet og måske knapt så detaljeret og vel egentlig meget godt til en dreng der skal til at begynde med modeltog.

Pris:

Piko er billigere end Roco, men det er ikke fordi Roco er så galt, når du kigger på startsæt priser. Jeg synes man får meget for pengene når man ser på indholdet at et Roco start sæt.

 

Nu kører jeg selv Märklin, hvorfor jeg ikke selv har de indgående erfaringer med 2-skinne drift. Derfor er dette betragtninger fra sidelinjen. Dog kan jeg fortælle at det som jeg har fra Roco der kan køre på mit system (Märklin,

er virkelig godt, hvor at jeg er lidt mere skeptisk overfor de få ting jeg har, som Piko har produceret. Det er nok bare et spørgsmål om smag og behag.

 

Min konklusion er, at jeg ville vælge Roco.

__________________

3Modul.dk
3-skinne H0, K og C-skinner, Ecos2, Primært dansk epoke III-VI og "the best of the rest" (f.eks. Big Boy UP 4006)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.434

PB

Hej "larml" (eller hvad du nu end hedder). Vis du tager et Roco startsæt med en BR 215 og et tilsvarende Piko med en BR215 (begge digitale startsæt) er der en lile prisforskel. Men ser du så på kvaliteten af digitalsystemet du får med og kvaliteten af det medfølgende lokomotiv, så vinner Roco sættet. Tag eventuelt sådan et sæt her http://www.spor23.dk/products/productinfo.aspx?productid=3620&MenuItemID=87

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Albula

Indlæg: 33

PB  Blog

Hej,

1. Som allerede skrevet, så kan du ikke gå galt i byen - tag evt. et bykort med - ved at tage ud til Kystbanen i Ordrup eller ud til Tåstrup Togkælder i H.T. og finde et Roco startsæt med Multimus og et lokomotiv, du kan lide. Multimusen er en glimrende digitalcentral. Af og til kan du også få et rigtigt godt tilbud på et startsæt.

2. Men hvor gammel er din knægt? For barnet får ikke megen glæde af noget legetøj, han ikke må røre. Så giv ham samtidig noget, der passer til hans alder. Lego eller Playmobil kan I sidde og samle sammen - altså du assisterer med at forstå tegningerne. Det giver et godt samvær. Eller find et LGB startsæt, hvor han kan sætte Playmobil figurerne ind i personvognene. Så leger han sig ind i vores hobby. Men hvis toget kun er faderens tog, så vil det aldrig være det samme. Eller du afgør bare med din samvittighed, at H0 lokomotivet må gerne ryge af i svinget eller sågar på gulvet uden at du tæver enhver jernbanedrøm ud af barnet.

3. Du tager selv fat om et spørgsmål, som faktisk er vigtigt for din digitale fremtid - altså, hvis der trods alt er en vis begrænsning på budgettet. Det er at fokusere på hvike digitale gimmicks der er indbygget i decoderen i det enkelte lokomotiv. Lys, lyd, røg, fløjter, belyst gangtøj, udstødning, ild i kaminen, strømaftagere der kan hæves og sænkes, højttalerannoncering - det hele er opfundet. Så det er en god idé at afklare om du vil orientere dig mod nogle få spændende lokomotiver med mange funktioner indbygget eller mod at drømme om at investere x-1000 kroner i dyre digitalcentraler.

4. PS. Kig også på det seneste 5-vogns MA Lyntog fra Roco (63057) med mange digitale lyde indbygget. F.eks. i kombination med et af de billigste startsæt med Multimus. Et rødt DSB Lyntog med lys og motorlyd vil både vække din slumrende model-interesse og vække begejstring hos en yngre knægt. 

God fornøjelse

PPS. Du kan selvfølgelig se alle Rocos Startset på Rocos hjemmeside www.roco.cc. Der er også damplokomotiver iblandt. Startsæt er med digitalcentral, nogle få sæt er stadig analoge. Zugset er pakninger uden trafo eller digi-central. http://www.roco.cc/de/productsearch/0-0-0-0-0-0-0-001001/products.html

 

__________________

Med venlig hilsen

Albula

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra ME

Indlæg: 372

PB

Hejsa

http://www.hobbykaeden.dk/default.php?page=produktoversigt&gruppeid=18&undergruppe=106

billigt startsæt med multimause (digital) lok og vogne og fint skinnesæt som kan udvides

vh Claus

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

larml

Indlæg: 5

PB

Tusind tak for alle de gode indlæg. Virkelig en stor hjælp.

Prøver at holde mit indlæg nede da det hurtigt kan blive en roman hehe.

Generelt har som sådan ikke 100% afskrevet Märklin. Jeg modtager meget gerne forslag til det også J
Skrev nok lidt forhastet, men det var også for jeg håbede folk ville overtale mig til Märklin høhøhø. Som dreng var der ikke andet end det. Piko og Roco var bare det jeg selv ligesom kunne surfe mig frem til. Har set meget på Märklin, men syntes det har været ret svært, da jeg føler der en del faldgrupper hos dem. Igen jeg mangler nok generelt bare overblik.

Bent P: Super forslag. Skide cool tog. Vil klart også tage ud og se det ”live”.

Claus: Godt forslag. Kan egentlig godt lide toget osv. Lidt i tvivl om resten. Skinne osv. Roco er ikke specielt informative i forhold til PIKO (visuelt), hvor man let har et overblik over alt indhold med billeder osv. Men vil klart tjekke det ud i en forretning.

Albula: Du åbner op for mange gode overvejelser. Mange har jeg tænkt over, men ikke helt bestemt mig for.

Som start bliver det farens tog (med svigerfar hvor det skal stå). Min søn er pt. kun 4 år. Så min tanke var sådan set ikke at han skulle havde toget endnu. Det skal stå ude hos hans Morfar, fordi så kan det være en ”ting” de kan havde sammen senere (vi bor også i lejlighed hvor der bare pt. ikke er plads).  Men da jeg selv (og morfar) er ret interesseret i det, var det tanken som en opstart generelt til hele hobbyen. Også terræn og den slags. Så vil nok starte med legotog til ham, også bevæge mig stille og roligt over i ”hey vi skal ud til morfar og se hans tog” når tiden inde til den slags.

Jeg har den generelle holdning til ting at det hellere må være god kvalitet i en lille mængde frem for kvantitet.  Men har før set dette http://shop.risloev-hobby.dk/product.asp?product=290
Det er jo juks, og igen mere gimmick. + som jeg kan forstå er firmaet gået ned og alt tilbehør skal så købes på nettet.

Men igen da tanken var at jeg selv også ville i gang så småt med denne hobby, vil jeg hellere gå efter kram for starten. Kan være det ”kun” er 500-700 kr. i ovenstående link- Men stadig hvis det er engang møj så…..

Bla bla bla.

For resten pt. ligger mit budget nok omkring 2000 - 3000 kr. som opstart.

Og jeg vil tage mig tid, så det er ikke nu og her. Men først når jeg er helt sikkert og har sparet præcist op til det det koster.

Udover det skal jeg faktisk igen til Hamborg til efteråret. Er der nogle gode butikker?


Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Med en 4 årig ved min side giver jeg gerne et par input med på vejen. Om du vælger det ene eller det andet fabrikat er set fra den lilles synsvinkel underordnet, men det er vigtigt at han kan sætte tog og vogne af og på banen. Små tog er gode til dette formål, så overvej om du ikke bare skal spare legotoget væk og give ham et almindeligt lille damptog. 

Når vognene skal afkobles så er en manuelt betjent afkoblingsskinne ikke så tosset. Betjeningsmæssigt har den almindelige transformator vist sig bedst at bruge. Derfor har vi mulighed for at frakoble den digitale styring og tilslutte en analog transformator.

Hvis den lille skal være med til at samle bane, så har Märklins skinner traditionelt været stærkest i børnehænder. Hos Märklin er der også gode muligheder for at køre damptog med røg.

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 0 kan lide
Top

Picture

Alex

Projektleder

Indlæg: 195

PB

Hej, Jeg er selv morfar til en dreng på 4 år (snart 5). Jeg har lige fra jeg var barn kørt Märklin og har derfor en bane i kælderen. Til barnebarnet har jeg købt et batteritog fra Märklin My Wold, det kører vi med oppe i stuen, og her er han blevet ret dygtig til at samle sporene, de kan fint tåle den lidt hårdhændere behandling. Toget er et ICE med lyde. Nede på banen i kælderen er der foruden morfars lokomotiver og vogne, også hans 2 damplokomotiver inklusiv vogne (2-akslet personvogne og fra My Wold serien) og nogle godsvogne. Under morsfars vejledning går det og fint med at styre dette. Så det er bare at komme igang.

Mvh

Alex Hansen

__________________

Märklin 3-skinne K-spor, Intellibox opdateret til ver. 2.0 og Win-Digipet 2009 Premium, Kører dansk epoke III.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Hvis du går på jagt efter Märklin Startsæt, skal du være på vagt over for startsæt med "Trådløs betjeningshåndtag", tog og skinner i disse startsæt er ok, lokomotiver dog ofte med FX-dekoder, men den digitale styreenhed er meget begrænset, og kan ikke styre sporskifter og signaler.
Du skal vælge et startsæt med min. Mobilstation II, denne skal være af typen Märklin nr.: 60653.
Den kan styre både dine tog og sporskifter, signaler og flere digitalfunktioner, hvis disse er tilstede i lokomotivet.
Et startsæt kunne være nr. :
29240
Damplokomotiv med tre to-akslede personvogne + 1 godsvogn.
Sættet fundet til 289,99€

eller
29710
Diesellokomotiv med fire to-akslede godsvogne.
Sættet fundet til 299,99€

Dertil skal regnes porto.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

Albula

Indlæg: 33

PB  Blog

Nu er der listet mange gode synspunkter her. Hamburg er en dejlig by især pga. MiniaturWunderland - men check deres køsystem eller reserver et fast adgangstidspunkt forud på deres hjemmeside.

Der er også mange fine butikker især lamper, beklædning, antikviteter og sådant til et storbypublikum. Hvis du mener modeljernbaneforhandlere så findes de selvfølgelig rundt omkring i forstæderne, men der er ikke nogen drømme-slaraffenlandsbutik, der er ingen væsentlig priskonkurrence og i Tyskland har Hamburg ikke noget ry som særligt spændende modelforhandlerby - adresserne kan du finde hos MIBA http://www.miba.de/haendler/haendler-anzeige.php?PLZauswahl=1&such_plz=2.

Hvis den stadig ligger der - der var noget med salg af huset - så findes der en sjov kælderbutik Modellbahnkiste i kvarteret St. Georg, Kirchenallee 25, men hav både øjne og ører åbne. Hvis den er lukket er der gode restauranter og barer lige ved siden af!

På et tidspunkt vil du pludselig opdage alt det dejlige danske modeljernbanemateriel, der er kommet de senere år. Og det brede udvalg af de danske modeller finder du sjovt nok i butikkerne hertillands. Du opdager en MO motorvogn, en Triangel eller et kystbanedamptog, der vækker minder. Derfor vil du have god gavn at have en modelforhandler, hvor du plejer at komme og kan komme forbi og se nyhederne hen ad vejen - og selv blive et kendt ansigt.

Endelig gælder, at i vore dage, hvor meget modeltog fremstilles i Langtbortistan, hvorefter æsken stemples Tyskland eller Danmark, så kan der være fejl i det købte. Det gælder alle fabrikater. Og det er nu en gang lettere at få ombyttet varen hos din forhandler her i byen. For så vidt er der også ganske megen priskonkurrence mellem forhandlerne her i hovedstaden/her i landet. Så den halvtredser, du måske kan spare på et startsæt, du køber i en Modellbahnkiste kan godt gå hen og være dyrt købt. Gå hellere på jagt efter nogle gode tyske vine, som slet ikke importeres her til landet, når du er færdig i MiniaturWunderland. 

Nå ja, så er der jo den efterhånden hyppige Hobbymesse i Valbyhallen, hvor overskudslagrene afsættes hen over en week-end og hvor du hjemmefra skal beslutte om du har betalingskortet med.

Og skulle alt det, der nu er beskrevet i tråden, gode tilbud, danske modeller og digitale funktioner, være helt uden betydning, så kan det da ske, at Aldi til jul pludselig har et enkelt startsæt på knaldtilbud.

Roger and over, god week-end  

PS. Hvis det der med Märklin stadig er på lystavlen så prøv Märklins web site http://www.maerklin.de/de/service/suche/haendlersuche.html

 

__________________

Med venlig hilsen

Albula

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Traxx

Indlæg: 112

PB

larml skrev:


Generelt har som sådan ikke 100% afskrevet Märklin. Jeg modtager meget gerne forslag til det også J
Skrev nok lidt forhastet, men det var også for jeg håbede folk ville overtale mig til Märklin høhøhø.

well, så har du jo sådan set bestemt dig. Wink ikke et dårligt valg, C skinnerne er meget solide og nemme, ligesom M skinnerne var. strømsystemet med midterleder er idiot sikret... med de ønsker du har, så giver jeg da gerne den stemme du søger.

start med sæt som f.eks.

http://butik.togshoppen.dk/product.asp?product=18010 eller http://butik.togshoppen.dk/product.asp?product=16260 . så går du ikke helt galt i byen...særligt når du kan kombinere det med marklin MyWorld sættene, til knægten. samme skinner.

men bedst af alt: du kan læse dig blind. find en forhandler - eller flere - i nærheden af dig og gå ind og få dig en snak der.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.222

PB

Er det smart at starte med El drevne tog Var det ikke bedre med damp eller diesel ..... Pantograf og et mindre barn ...... Så ville en MY'er være mere at anbefale ....
__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

HNE3003

sælger

Indlæg: 447

PB  Hjemmeside

hej. jeg har selv en dreng på 4 år, som har været med i kælderen, fra han kunne sidde selv Smile han har selv en MZ'er som han selv har lært at sætte på, han kan også trykke den ind på en fjernbetjening, PIKO, så det er ikke noget problem, når de har fået det ind med flasken Wink og han spørg tit, når vi cykler hjem fra børnehave: far, skal vi ikke lige ned og køre med toget? og jo det skal vi da, hæhæ, så bare hop ud i det. vi køre 2 skinne Dcc og det er kanon

__________________

WWW.ets.acnshop.eu

DCC på Tillig Elite, mest Danske toge, men alt der
har kørt i DK er velkommen, gerne MY´er og MZ´er
og ME`er....

Intellibox Games on Track

Like 0 kan lide
Top

Picture

larml

Indlæg: 5

PB

hmmm kan bare blive ved at takke. Det er jo vildt med alt den hjælp også hurtigt.

Syntes det er en ginial ide med at købe et billigt start set fra Märklin my world til ham selv.

 

Også noget til far.
Her ret vild med de 2 sæt som forslag. Også evt. en udvidelses pakke efter hvad jeg går efter senere.

http://www.haertle.de/modelleisenbahn/spur+h0/startpackungen+spur+h0/maerklin+29710+digital+startpackung+70iger+jahre+c+gleis+spur+h0.html 
http://www.haertle.de/modelleisenbahn/spur+h0/startpackungen+spur+h0/maerklin+29240+digital+startpackung+nebenbahn+c+gleis+spur+h0.html

i morgen skal jeg passe ham alene og har bil, så regner lidt med en tur
Togcenter Gentofte
og måske derefter
Kystbanen
Mest fordi som jeg kan se er der plads, og er lidt bange for min søn i de små hobby forretninger endnu (ja jeg har prøvet bare i modelhobby hvor han rev ikke helt billige tanks ned fra hylderne)

Så det er der jeg er nu. Rart at få lidt mere overblik.
Jeg tager helt sikkert ned og spørger om råd (og tilbud). Om det bliver i morgen ved jeg ikke høhøhø Men skal passe på kan jeg mærke med pengepungen.
mvh
Per 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.434

PB

Overvej seriøst om du virkeligt vil binne dig til Märklins dyre skinnesystem. Jeg startede selv ud med Märklin for mange år siden, men ved gud, hvor har jeg tit lyst til at skifte over til 2-skinne drift, på grund af de pænere skinner og de meget større udvalg og ikke mindst for at slippe for den larmende slæbesko. Desværre er det for mig en alt for uoverkommelig opgave at skifte system nu, det vil jeg tabe alt for mange penge på. Jeg ville starte ud med et Roco startsæt og så ellers købe Piko skinner.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 1 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.328

PB

Hej

Har samme historik som Bent; men skiftede i tide efter 12 Märklin-år - og vil absolut ikke anbefale Märklin som udgangspunkt. Prisen er alt for høj.

Og så har man overhovedet ikke den fleksabilitet, vi andre har mht. anskaffelse af flexskinner, forskellige sporskifter, sproskiftedrev m.v. Jeg har f.eks. adskillige Peco-sporskifter med over 28 år på bagen - og de virker fint stadigvæk. Qva alderen er de lidt brede i skinnefoden; men den klarer PIKO's skinnelasker, så alle fabrikater kan blandes i en pærevælling.

Ligeledes kan sidespor m.v. anlægges med en mindre profil (f.eks. code 55) i grusballast - nøjagtigt lige som i virkeligheden var i epoke 3 og 4. 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 428

PB  Blog

halløj

min søn Alexander 21/2 år gammel køre mærklin - tog : man skal præge sin børn så tidligt som muligt.

http://www.youtube.com/watch?v=Af8uVTP3c2s

__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.787

PB  Blog  Hjemmeside

kildemoes skrev:
min søn Alexander 21/2 år gammel køre mærklin - tog : man skal præge sin børn så tidligt som muligt.

Du har helt ret. Herligt at se entusiasmen - man glemmer helt, de har været så små engang... Min søn foretrak dog Brio og Thomas det meste af tiden - Sofus' hjemmeside.

I den alder er en simpel skinnekreds jo som regel nok. Til gengæld havde jeg en kollega, der købte et startsæt til sin søns seks års fødselsdag - og det skuffede: Han fandt det mægtig spændende de første få dage, men så mistede han ellers hurtigt interessen. Jeg gav kollegaen det råd, at han skulle købe nogle sporskifter og bygge en bane, der for det første kunne transportere ting - legetøj, slik og den slags - fra punkt A til punkt B, og for det andet gerne var så kompliceret, at man var nødt til at tænke sig om for at få løst sine transportopgaver.

Det hjalp gevaldigt! Så blev det pludseligt sjovt og udfordrende for en seksårig.

Jeg startede også med Märklin i min barndom, og stod også overfor valget, da jeg startede igen som voksen: Men jeg valgte at tage springet og skifte til 2-skinne - og det har jeg ikke et øjeblik fortrudt. Jeg tror, det er farligt at låse sig "med et enkelt startsæt" - for så hænger man i saksen. Til gengæld har jeg også købt nogle Trix skinner for at have noget nemt at lege med på gulvet - selvom de faste anlæg bliver anlagt med spor som Peco, Tillig og måske Weinert. Med 2-skinne har man meget større valgmuligheder.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.