Picture

henrik_sdk

chauffør

Indlæg: 19

PB

Roco kompatibilitet

Hej alle

Så er det min tur til at gå igang med en ny interesse, har bestilt Roco startsæt 41355.

Men det er lidt af en jungle med alle de mærker der findes, men hvad skal jeg kigge efter når der skal udvides/shoppes.

Skal det være specielle koblinger eller kan de skiftes osv..

MVh Henrik

__________________

www.hoved-fi.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.342

PB

Hejsa

Og hjerteligt velkommen til hobbyen :)

Du kan finde ud af alt om koblinger på Eriks fine hjemmeside :

http://my1287.dk/  Søg under artikler og så koblinger.

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Hej Henrik,

Velkommen til. Med dit digitale startsæt fra Roco er dit fundament allerede i orden, så det bedste du nu kan gøre er, at lære en forhandler at kende som løbende kan give dig råd og tips efterhånden som du udvidder. Man kan læse meget på nettet, man kan købe meget på nettet, men lige den ekstra dimension som hedder personlig betjening inklusiv rådgivning hvor man får tingene tegnet og fortalt, dén er svær at finde på nettet.

Går dine tanker i øvrigt i retning af at etablere en fast opbygning, og dermed for alvor også central styring af signaler og sporskifter, og måske tilmed digitalisere alt hvad der er muligt inklusiv computerstyring ?

Og er der på forhånd noget du især gerne gerne vil køre med på din togbane, eks.vis højhastighedstog eller danske tog ?

 

 

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.121

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Henrik.

Du fik vist ikke helt svar på dit spørgsmål:

Dit Roco sæt er af den type, "vi" normalt plejer at kalde 2-skinne DC. Langt de fleste producenter laver udstyr, der kan bruges på sådan en bane, så i det store hele kan du blot shoppe løs; men der er også mange af producenterne, der laver de samme modeller til det alternative system, normalt kaldet 3-skinne AC, så du skal huske, hvilket system, du bruger, når du køber ind. Det er vigtigt at huske dette, også selvom du f.eks. køber vogne - for vogne til 2-skinne systemet skal have isolerede hjul: Sætter du 3-skinne vogne på din bane, vil du skabe en kortslutning. Hos mange forhandlere kan man altid få skiftet hjul til det system, man bruger.

Dit digitalsystem hedder DCC og er i særklasse det mest almindelige til 2-skinne DC, så her vil du normalt aldrig komme i nærheden af noget, du ikke kan bruge.

Koblingerne kan normalt altid skiftes på moderne udstyr, omend der findes specielt lokomotiver, hvor det kan være vanskeligt. Der findes heldigvis en standard, såkaldt NEM-skakt, der gør, at man kan montere næsten enhver type kobling på enhver vogn. Det har dog ikke altid været sådan, så du kan komme i problemer, hvis du begynder at købe ældre, brugte vogne.

Skinnemæssigt er det nok smart at holde dig til Roco Geoline i begyndelsen - så kan du altid begynde at kombinere fabrikaterne, når du bliver mere erfaren og behovet opstår.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

henrik_sdk

chauffør

Indlæg: 19

PB

Tak for alle svarene. Jeg ved endnu ikke hvilken type bane det skal være endnu(pladsen er større end pengepungen :(  ), men nok at det skal være tjekkisk inspireret. Sættet lander i morgen fra Prag, og vi er dernede et par gange om året så det kunne være spændende at gå i den retning.

http://www.pragomodel.cz  http://www.ben-model.cz  http://www.elektrickevlacky.cz  skal osse helt sikkert have besøgt et par butikker næste gang Smile

 

__________________

www.hoved-fi.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.