Picture

Frillen

It-medarbejder

Hjørring

Indlæg: 11

PB

Nybegynder ønsker lidt starthjælp!

Hej jeg hedder Per Bork og er 100% nybegynder i modeltog!
Jeg er 50 år gammel og har en dejlig forstående kone overfor min legetrang til fjernstyret legetøj.
Vi har 4 sammenbragte nu voksne børn, samt en fælles efternøler på 6 år.
 jeg er egentligt mest til fjernstyrede funktionskøretøjer/landbrugskøretøjer i skalaerne 1:14/16 og 1:32(Siku control) og har da en pænt stor samling af disse.
Det hele startede med en fjernstyret Carson gaffeltruck i skala 1:14 og da jeg skulle bruge lidt pallegods til den begyndte jeg at bygge det selv, hvilket har ført til at jeg også har en pæn samling af Proxxon micromot værktøj.
(2 bordrundsave, kapsav, borefræser/sliber med stand, micro-cutter, profilfræser + en masse tilbehør og andet småværktøj til fremstilling af miniature)
Jeg er nok mest til den egentlige fremstilling af ting til mit legetøj, men elsker da selvfølgelig også at lege med det Smile

Det var lidt om mig selv, men nu til det relevante for jer...

Jeg har jo denne dreng på 6 år, som også elsker fjernstyret legetøj især tog, og indtil nu har han haft en PowerTrains togbane med masser af tilbehør (batteri-drevet tog med kun 2 fremadrettede hastigheder), det er ikke noget som helst i stil med modeltog, men han vil gerne at hans tog kan noget mere, så jeg tænkte at hans julegave meget passende kunne blive et Märklin startsæt med lidt ekstra tilbehør, og her kunne virkeligt godt bruge lidt hjælp fra jer garvede medlemmer. Wink

Jeg skal have fundet noget tog-grej for ca 2500 kr +- et par hundrede, da pengene fra salget af hans gamle togsæt indgår i julegaven.
Da vi ikke har plads til en stationær togbane, så faldt mit valg på C-skinner, da det virker som det nemmeste at samle og pille fra hinanden igen.
Dog har jeg på sigt tænkt mig at lave nogle modulplader i spånplade, hvis det griber om sig og bliver en stor succes for knægten, hvilket jeg tror det gør.
Jeg har kigget lidt på Märklins batteri-drevne MyWorld togbaner, men synes de ligner lidt Briotog med undtagelse af højhastighedstogene(ICE), dog har de den fordel at de er nemme at betjene og de har lyd uden at man sprænger budgettet.
Jeg har også kigget lidt på Märklins andre togbaner med infrarød styring samt de lidt større sæt med Mobile station 2.

Ting som jeg overvejer:

Märklin MyWorld ICE startpakke(29200), som kan fås til ca 250-300 kr
Märklin damplokomotiv Baureihe 74 startpakke(29166), som kan fås til ca 850 kr
Märklin container togsæt med Mobile station 2 startpakke(29450), som kan fås til 1699 kr
Samt lidt ekstra skinner, togvogne og lidt andet tilbehør, som kan give togbanen et pift.

Jeg ved godt at de fleste af jer udvælger tog og vogne efter tidsalder og hvor de kørte, men på knægtens nuværende niveau, er han ligeglad med om det er lidt blandet, men jeg er lidst i tvivl om hvilken type startsæt jeg skal vælge til sådan en 6-årig knægt.
Jeg tror at han måske vil finde de batteridrevne MyWorld togsæt lidt for udetaljerede og omvendt selvom han er meget fremme i skoene hvad angår fjernstyret legetøj, så kan jeg godt blive lidt bekymret for om et togsæt med Mobile station 2 måske er for svært at finde ud af at bruge - Og nu kommer vi til spørgsmålene, som jeg håber at i kan hjælpe mig lidt med, om ikke andet bare nogle af dem Smile

 1. Kan man køre med de batteridrevne MyWorld tog på banen samtidig med dem, som får strøm fra skinnerne?
 2. Kan man bruge en infrarød controller på et tog samtidigt med at et andet bliver kørt med Mobile station 2 på samme bane?
  Jeg overvejer at lege med sønnike og har set mig lidt lun på Tenderlokomotive Baureihe 80 (37043), når det engang udkommer, eller måske gå all-in med Digital-Startpakke Bundesbahn (29040)
 3. Hvor mange vogne kan sådan et 3 akseldrevet Baureihe 74 tog(fra startpakke 29166) ca. klare?
 4. Hvor mange vogne kan sådan et 4 akseldrevet E-186 tog(fra startpakke 29450) ca. klare?
 5. Hvis jeg vælger containertog-startpakken til knægten, så har jeg fundet udvidelsespakken (78450) til 449 kr, men containerkranen ser ikke specielt funktionel ud, kender i til en alternativ containerkran, som knægten i så fald kan bruge?
  Helst manuelt betjent da elektrisk bliver for dyrt
 6. Er der en fysisk grænse for, hvor lang en togbane kan være?
  Ikke for at vi skal tapetsere hele huset med togskinner, men rart at vide om der er nogle tidlige grænser man skal være opmærksom på  Big smile
 7. Da jeg selv påtænker mig at bygge nogle togstationer/perronner til ham af træ og andre materialer, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor høj en perron bør være fra gulvhøjde ved C-skinner og bør den evt. stikke lidt udover C-skinnen eller kun flugte lodret fra underkant af C-skinnen?
 8. Jeg tænker også lidt på at lave noget gods(rør, plader, træplanker osv.) til åbne godsvogne, hvilke må bør man have for øje?
  Her tænker jeg især på den indvendige bredde i en godsvogn
 9. Der er selvfølgelig også nogle vægtgrænser for gods i vogne, hvad er god skik i forskellig længde af vogne?

 

Jeg ved godt at det er en ordentligt dynge spørgsmål, men når man er så blank, som jeg er omkring modeltogbaner, ja så tårner spørgsmålene sig op, men kan man bare svare på et enkelt eller flere, så er jeg glad, kommentarer  og andre gode råd samt forslag er også 100% velkomne, og sidst men ikke mindst, 1000 tak for at i gad og læse mit lange indlæg Smile

__________________

Der bor et legebarn indeni mig, som elsker fjernstyret og elektrisk legetøj!

Per Bork

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Frillen skrev:

Kan man køre med de batteridrevne MyWorld tog på banen samtidig med dem, som får strøm fra skinnerne?

Det kan man teoretisk godt, men hvor klogt det er, er en anden sag. Hvis man skal betjene to styrekontroller samtidig, kan det let gå galt med sammenstød og måske beskadigelse af materiellet.

Frillen]<br>Kan man bruge en infrarød controller på et tog samtidigt med at et andet bliver kørt med Mobile station 2 på samme bane?<br><em>Jeg overvejer at lege med sønnike og har set mig lidt lun på Tenderlokomotive Baureihe 80 (37043), når det engang udkommer, eller måske gå all-in med Digital-Startpakke Bundesbahn (29040)</em>[quote=Frillen]</p><p>Man kan ikke blande to styresignaler, men man kan evt. anskaffe en MS2 mere, så kan man styre hvert sit tog.</p><p>[quote=Frillen skrev:

Hvor mange vogne kan sådan et 3 akseldrevet Baureihe 74 tog(fra startpakke 29166) ca. klare?
Hvor mange vogne kan sådan et 4 akseldrevet E-186 tog(fra startpakke 29450) ca. klare?

Det afhænger af flere ting og er derfor ikke umiddelbart til at svare på.
Vogntype, vægt, stigninger og kurver har indflydelse på hvor mange vogne lokomotivet kan trække.To-akslede vogne vil yde større modstand i snævre kurver end boggievogne.
Der er jo også perronlængde at tænke på.

Hvor mange vogne vil du køre med?

Frillen skrev:

Er der en fysisk grænse for, hvor lang en togbane kan være?

Rummets størrelse Party
Ved midlertidige anlæg, hvor man kun tilslutter strøm et sted, vil der naturligvis være en begrænsning på grund af spændingsfald, der igen afhænger af belastningen.
Vogne med lys mm. bruger mere strøm.
Et spisebordsanlæg giver normalt ikke problemer med kun en strømtilslutning.

Frillen skrev:

Da jeg selv påtænker mig at bygge nogle togstationer/perronner til ham af træ og andre materialer, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor høj en perron bør være fra gulvhøjde ved C-skinner og bør den evt. stikke lidt udover C-skinnen eller kun flugte lodret fra underkant af C-skinnen?

Der er NEM normen, hvis det rullende materiel overholder den kan der findes vejledninger her. NEM 102 giver mål på gods og personperroner fra skinneoverkant.
Ellers må man teste, specielt hvis perronerne skal ligge i kurver, det er ret enkelt at teste om vogne og lokomotiver kan passere.
Vogne skubbes på sporet med en tændstikæske eller andet let opsat ved siden af sporet

Frillen skrev:

Jeg tænker også lidt på at lave noget gods(rør, plader, træplanker osv.) til åbne godsvogne, hvilke må bør man have for øje?
Her tænker jeg især på den indvendige bredde i en godsvogn

Ved at søge lidt på sporskiftet, vil du kunne finde masser af eksempler på hjemmelavet gods.
Det indvendige mål på vognen kan variere fra vogn til vogn.

Med hensyn til sånplader er det nok ikke det bedste valg, det suger fugt og udvider sig, finerplader vil være et bedre valg, både med hensyn til vægt og fugt.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 1 kan lide
Top

Picture

nimbussen

Tekniker

Indlæg: 168

PB

Hej med dig.

 

"Jeg tror at han måske vil finde de batteridrevne MyWorld togsæt lidt for udetaljerede og omvendt selvom han er meget fremme i skoene hvad angår fjernstyret legetøj, så kan jeg godt blive lidt bekymret for om et togsæt med Mobile station 2 måske er for svært at finde ud af at bruge "

 

Det skal du ikke bekymre dig om, senest i februar/ marts siger han: Nej far, det er ikke sådan det skal gøres !!!

 

Jeg ser du er IT-mand, du har sikkert set ham bruge en PC også, de lærer bare så hurtigt, og han vokser jo også med opgaven, er det noget han vil så lærer han det...

Køb noget brugt materiale i starten som kan tåle lidt hårdhændet behandling, uden at du skal bekymre dig om ridser og skrammer.

Kontakt en lokal klub, men være forbedret på at ringer du til en person derfra, så går hele aftenen let med at snakke om tog, vi elsker at snakke om vores dejlige hobby, specielt til en som vil starte.

 

Tag også hen i en klub, se deres anlæg og snak med dem om deres valg af tog.

Hør gerne flere meninger før du bestemmer dig for noget, både med hensyn til AC/ DC, epoke, skinnetyper og styresystem.

Først og fremmest held og lykke med en pragtfuld hobby.

 

Mvh.

Finn

 

  

__________________

Spor N, tysk epoke 3

Digitalt med DCC hjemme, og i klubben.

Snuser lidt til spor 0

Like 1 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Kære Per,

Velkommen til modeltogets verden. Du stillede spørgsmålet om man kan kombinere den digitale infrarøde betjening med strømforsyning med en mobile 2 der også har sin egen strømforsyning. Svaret er at det kan man ikke.

Det batteridrevet tog kan til gengæld køre uafhængigt af alt andet, så det kan du sætte på skinner hvorsomhelst, min egen 4 årige gut gør det jævnligt med hans lyntog, bl.a. også fordi det har et par lydfunktioner. Så tanken er ikke helt tosset, men vær opmærksom på at det batteridrevne tog ikke stopper med lige hurtig reaktion hver gang, hvorfor det kan være lidt hårdt ved de andre tog og vogne.

Når du nu skal vælge startsæt, så vil jeg anbefale dig at tage udgangspunkt i et sæt med en mobile 2 station, dels fordi brugerfladen er nem, dels fordi boksen til mobile 2 håndbetjeningen kan tilsluttes en ekstra håndbetjening sådan at I begge kan styre tog samtidig.

Mobile 2 stationen har endvidere den fordel at den udover tog også kan styre sporskifter og signaler hvis de er udstyret med dekoder, og nu er vi henne ved et spørgsmål du så småt skal have i baghovedet, nemlig hvordan du vil styre banen. Märklins C-skinne har den fordel at dekoderen til sporskifter er indbygget under skinnen uden at der skal trækkes ledninger, så du kan bare skille og samle bane lige så mange gange I vil, sporskiftene er klar lige så snart du tænder for strømmen. Dekoderne er noget du skal have ekstra til de fleste startsæt.

Hvor mange vogne et tog kan trække lader sig ikke sådan lige besvare helt nøjagtigt i et bestemt antal, men hvis du tager udgangspunkt i 10 stk. så har du i hvert fald en idé om omfanget af en togstamme. Og skulle det knibe med trækkræften, så er det muligt at have 2 trækkende tog, men det er en anden snak.

Hvis det er en rangertogbane du vil i retning af, vil det containerstartsæt du har øje på være et rigtig godt sted at starte, og udvid f.eks. med 24903 som har 2 kurvesporskifter, og du har nu en sporplan i stil med det du finder i det store digitale startsæt. Og hvis du tilføjer 2 stopbomme kan du også få rangering med ind i billedet indenfor en samlet pris af 2.500 kroner. Her vil du have lagt grundstenene til f.eks. at kunne gøre brug af dit drømmelokomotiv med fjernbetjent Telex kobling hvor som helst på banen + at du vil kunne få fornøjelse af alle de andre digitale funktioner der findes. 

 

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 1 kan lide
Top

Picture

tossetog

Døgenigt

Farum

Indlæg: 76

PB  Blog

Hejsa

De fleste, inklusive mig selv, vil selvfølgelig købe brugt og selv ombygge det,

MEN ; Er der nogen af jer der kan huske  da I var seks år?

Man blev meget skuffet over brugte julegaver. Wink

God jul

 

 

 

 

 

__________________

Med toglig hilsen

Jeppe

Märklinist, CS2 Tysk epoke II,III og IV.

Næst efter Kjønsdriften er af de menneskelige Drifter Jernbanedriften den, der sætter de fleste Lidenskaber i Bevægelse. (Landstingsmand J.K. Lauridsen ca. 1890).

Like 1 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.918

PB

Det ved jeg nu ikke. Min lillebror fik en stor bane med to optrækslokomotiver plus en masse vogne ofg skinner til. Den var da brugt, men vi var ældevilde. Den havde vi et par år og endt med at blive solgt for 200kr til en anden, da vi ikke just var helt så forsigtige med den, rentsymbolsk beløb.

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 1 kan lide
Top

Picture

gemiko

40 år ved DSB og Modelbaner siden 1960

Greve

Indlæg: 139

PB  Hjemmeside

Hej Per

Man kunne også anskue det hele fra en anden vinkel, - I kunne jo kombinere knægtens tog med din hobby, hertil skal du kigge efter LGB eller Märklin skala 1, her er LGB nok det billigste og det mest robuste. Big smile

Altså: LGB er stort nok til at passe til en række af dine modeller og robust nok til knægten.

LGB kan også digitaliseres og til sommer kan han lege med det udendørs Tongue

Nå, - var bare et lille pip, god fornøjelse med projektet. Smile

__________________

Med altid venlig hilsen "- og med hyppig brug af fløjten".

Gerner

Jeg kører H0 dansk epoke (III -) IV - 2 skinne.

 Jeg bruger Lenz digital DCC.

Medlem af DE5 og FREMO.

www.gemiko.dk

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Frillen

It-medarbejder

Hjørring

Indlæg: 11

PB

Først og fremmest 1000 tak til alle for de mange gode svar og forslag, de er virkelig en stor hjælp  Smile

 

bqg skrev:
Der er NEM normen, hvis det rullende materiel overholder den kan der findes vejledninger her. NEM 102 giver mål på gods og personperroner fra skinneoverkant.

Ellers må man teste, specielt hvis perronerne skal ligge i kurver, det er ret enkelt at teste om vogne og lokomotiver kan passere.

Vogne skubbes på sporet med en tændstikæske eller andet let opsat ved siden af sporet

Som jeg forstår det ud fra tabellen, så skal der være minimum 42 mm friplads i sporbredden mellem perronner ved lige skinner, men jeg er lidt i tvivl om hvad Hog Hdefinerer udover at mit gæt må være, at det er højden på toget/vognenes understel, altså fra skinne og op til toppen af understellet, men hvilken skal man regne med?

esben2009 skrev:
Det batteridrevet tog kan til gengæld køre uafhængigt af alt andet, så det kan du sætte på skinner hvorsomhelst, min egen 4 årige gut gør det jævnligt med hans lyntog, bl.a. også fordi det har et par lydfunktioner. Så tanken er ikke helt tosset, men vær opmærksom på at det batteridrevne tog ikke stopper med lige hurtig reaktion hver gang, hvorfor det kan være lidt hårdt ved de andre tog og vogne.

Det var også lidt min tanke med ICE-toget, det er et billigt ekstratog, hvor han også har lidt lyd, men ligesom når vi kører med bla. Siku Control køretøjerne, så opsætter jeg nogle spilleregler for ham, så han undgår de store uheld, det har virket helt fint og han affinder sig med dem Smile

esben2009 skrev:
Hvis det er en rangertogbane du vil i retning af, vil det containerstartsæt du har øje på være et rigtig godt sted at starte, og udvid f.eks. med 24903 som har 2 kurvesporskifter, og du har nu en sporplan i stil med det du finder i det store digitale startsæt. Og hvis du tilføjer 2 stopbomme kan du også få rangering med ind i billedet indenfor en samlet pris af 2.500 kroner. Her vil du have lagt grundstenene til f.eks. at kunne gøre brug af dit drømmelokomotiv med fjernbetjent Telex kobling hvor som helst på banen + at du vil kunne få fornøjelse af alle de andre digitale funktioner der findes.

Dit forslag ser rigtigt interessant ud, jeg går ud fra at du mener at sættet 24903 skal være i stedet for container-udvidelsessættet 78450?
Hvis jeg følger dit forslag med det skinneudvidelsessæt samt 2 stopbomme, mon det så var en god ide at smide 1 eller 2 afkoblingskinner med?
Man kan vel altid senere tilkøbe et par dekodere, så afkoblingskinnerne bliver gjort digitale! 

tossetog skrev:
De fleste, inklusive mig selv, vil selvfølgelig købe brugt og selv ombygge det,

MEN ; Er der nogen af jer der kan huske  da I var seks år?

Man blev meget skuffet over brugte julegaver. Wink

Du har fuldstændigt ret, selvom det giver god mening at købe noget brugt materiel, så er knægten for lille til at forstå fidusen i det - Små børn vil have det i en flot æske, hvor det ser nyt og skinnende ud  Smile

gemiko skrev:
Man kunne også anskue det hele fra en anden vinkel, - I kunne jo kombinere knægtens tog med din hobby, hertil skal du kigge efter LGB eller Märklin skala 1, her er LGB nok det billigste og det mest robuste. Big smile

Altså: LGB er stort nok til at passe til en række af dine modeller og robust nok til knægten.

Tro mig, tanken har også kredset meget omkring spor 1 størrelsen, men så får jeg helt sikkert konen på nakken, når hele stuen er en stor togbane Party

 

 

Jo mere jeg ser og hører, så bliver jeg mere og mere sikker på at det nok skal være et sæt med mobile station 2, om det så bliver container-togsættet eller noget andet har jeg ikke helt besluttet endnu, der jo også sættet "Godstrafik i 70'erne" (29710), som jeg har fundet på nettet til 229.95 EUR, hvilket er ca 1715 kr, altså kun 15 kr dyrere end Containertogsættet, hvad der så måske vil være det bedste valg ved jeg ikke helt!
Jeg har også fundet selve Damplokomotivet Baureihe 81 fra startpakken 29539 + Mobile station 2 + Tilslutningsboks 60113 for 999 kr hos nettog.dk, hvor de påstår førprisen var 2587 kr, hvilket jeg har meget svært ved at forstå, men jeg kan se at deres førpris-politik minder meget om El-Gigantens - Totalt opskruede og urealistiske, men ellers er deres priser nu rimelige  Laughing out loud

Jeg mangler dog stadigvæk lidt info omkring C-skinnernes dimensioner, bredden på bunden af skinnerne samt højden af dem, jeg har søgt internettet tyndt uden at finde noget som helst Puzzled

Hvad angår det med trækkraft og ca antal vogne, så ved jeg at knægten ind i mellem vil spænde så mange vogne som muligt efter toget, bare fordi at det ser fedt ud - Det kunne hans far helt sikkert også finde på  Party

__________________

Der bor et legebarn indeni mig, som elsker fjernstyret og elektrisk legetøj!

Per Bork

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Tanken med at tage udbygningssæt 24903 var at udvælge et sæt som alternativ til containerudvidelsen, for her vil du få både en dobbeltsporet strækning (Læs: 2 togstammer samtidig) + 2 sporskifter som kunne bruges til de første spadestik til et egentligt rangerområde, der efterfølgende kunne udbygges i små step. Altså gode muligheder for at du og sønnen med tiden kunne styr hver Jeres tog.

Afkoblingsskinner kan ikke ligesom sporskifter udstyres med en dekoder. Her skal du enten på traditionel vis forbinde dem med en lille pult og styre dem analogt, eller anskaffe en k83 dekoderboks fra Märklin som kan forbindes til din Mobile 2 station. Dekoderboksen kan trække 4 artikler, eksempelvis 2 signaler og 2 afkoblingsskinner. Betjeningen på din Mobile 2 station følger samme mønster som sporskiftene.

Om du nu vælger det ene eller det andet godstrafik-startsæt er et spørgsmål om hvad du syntes er sjovest. Bemærk at der udbydes et hav af disse togtyper til fornuftige penge hos mange forhandlere, nettog.dk som du har nævnt giver et godt overblik, så du kan altid få fat i godstog nr. 2 af disse typer til en 600-700 kroner.

En C-skinne måler 40 mm ved bunden og max. højde 11 mm

 

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 1 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Frillen skrev:

Som jeg forstår det ud fra tabellen, så skal der være minimum 42 mm friplads i sporbredden mellem perronner ved lige skinner, men jeg er lidt i tvivl om hvad Hog Hdefinerer udover at mit gæt må være, at det er højden på toget/vognenes understel, altså fra skinne og op til toppen af understellet, men hvilken skal man regne med?

H1 er maksmål fra skinneoverkant til perronoverkant for personperroner.
H2 er maksmål fra skinneoverkant til perronoverkant for godsperroner. Over disse mål er fritrumsmålet 48 mm, det vil sige, hvis man kører personvogne til godsperroner der er opsat på min. mål kan nogle vogne støde på.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 1 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 434

PB  Blog

halløj Smile

ang. trækkraft bliver du nok ikke skuffet, især hvis der ikke er stigninger på anlæget : 95 % af lokomotiver trækker rimligt godt også på stigninger, også de små rangermaskiner .  du kan se  et par godstræk på DKB  : https://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

https://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

et par andre start sæt :

Märklin 29240
Digital startsæt „Damp tid" med C skinner og 1,9 Amp Mobile Station II *** NYHED 2012***
med Damplokomotiv Baureihe 24. : loko. er en bund solid model med rigtig gode kørelse på sporet : DKK 2.359,00

 

Märklin 29539
Digital startsæt „DAMP" med C skinner med digitale sporskifter og 1,9 Amp Mobile Station II
: DKK 2.399,00                                                                                                                                                                  fordi at : De to sporskifter er udstyret med sporskiftemotor samt digital dekoder for brug sammen med Mobile Station II uden tilslutning af synlige ledninger m.v.

__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Frillen

It-medarbejder

Hjørring

Indlæg: 11

PB

esben2009 skrev:

Tanken med at tage udbygningssæt 24903 var at udvælge et sæt som alternativ til containerudvidelsen, for her vil du få både en dobbeltsporet strækning (Læs: 2 togstammer samtidig) + 2 sporskifter som kunne bruges til de første spadestik til et egentligt rangerområde, der efterfølgende kunne udbygges i små step. Altså gode muligheder for at du og sønnen med tiden kunne styr hver Jeres tog.

Afkoblingsskinner kan ikke ligesom sporskifter udstyres med en dekoder. Her skal du enten på traditionel vis forbinde dem med en lille pult og styre dem analogt, eller anskaffe en k83 dekoderboks fra Märklin som kan forbindes til din Mobile 2 station. Dekoderboksen kan trække 4 artikler, eksempelvis 2 signaler og 2 afkoblingsskinner. Betjeningen på din Mobile 2 station følger samme mønster som sporskiftene.

Om du nu vælger det ene eller det andet godstrafik-startsæt er et spørgsmål om hvad du syntes er sjovest. Bemærk at der udbydes et hav af disse togtyper til fornuftige penge hos mange forhandlere, nettog.dk som du har nævnt giver et godt overblik, så du kan altid få fat i godstog nr. 2 af disse typer til en 600-700 kroner.

En C-skinne måler 40 mm ved bunden og max. højde 11 mm

Det giver skam rigtig god mening med det skinneudvidelsessæt, jeg har 99% sikkert lagt mig fast på at det skal med i hans julegave Smile

Hvad angår det med afkoblingsskinnerne, så er det jo godt at en nybegynder som mig har sådan nogle som jer, for nogle webshops foreslår faktisk at du har digital afkobling på skinnerne samt signallys ved at bestille følgende produkter: 24997 (afkoblingsskinne) + 74460 (digital-dekoder) + 74997 (lysmast), og nedenstående youtubeklip fik mig til at tro på det var så simpelt Party

http://www.youtube.com/watch?v=1Nw1Rqjs8TI


Tak for målene på C-skinner, så hvis jeg selv laver en perron, vil det nok være en god ide at perronnen har et afstandsstykke i bunden, som sikrer at den aldrig kan komme tættere end et par millimeter på skinnen Smile

Tak til dig også Hans Kurt for forklaring på det med perronhøjder Smile

__________________

Der bor et legebarn indeni mig, som elsker fjernstyret og elektrisk legetøj!

Per Bork

Like 0 kan lide
Top

Picture

Frillen

It-medarbejder

Hjørring

Indlæg: 11

PB

Synes lige at jeg vil fortælle, hvad jeg endte med at bestille til knægten  Smile

Jeg valgte at følge esben2009's forslag og bestilte:

Märklin container togsæt med Mobile station 2 startpakke(29450)
Märklin skinneudvidelsessæt C3 (24903)
10 stk Märklin 24188 lige skinner 188 mm (Ekstra lige skinner kan man sikkert altid bruge Laughing out loud )
2 stk Märklin 24978 sporender med belyst stopbomme
1 stk afkoblingsskinne 24997 + 1 lysmast 74997
2 samlingsæsker med 5 Piko huse i hver(Banegårdstema samt landsbytema)
Samt lidt ekstra åbne godsvogne

Det meste er bestilt hos nettog.dk og resten hos voelkner.de i Tyskland.
Jeg skyndte mig at lave bestillingerne tirsdag aften den 10/12 for at sikre mig at det hele når at komme inden jul, ellers vil knægtens juleglæde nok lide lidt under det!

Budgetmæssigt set, tja så endte jeg vist en 6-700 kr højere end planlagt, men sådan går det jo når far ikke kan styre sig  Laughing out loud

Og så opdagede jeg lige ved et tilfælde at mit drømmelokomotiv Märklin 37043 DRG damplok BR 80 er på lager her til 1678 kr:
http://www.timsfloorballogmodeltog.dk/product.asp?product=8746
S
å jeg skyndte mig at skrive det på min ønskeseddel og håber lidt at konen måske kunne finde på at købe det til mig, hvis de altså også har det på lager, hvilket jeg godt kan tvivle en smule på, da de i så fald er noget nær de eneste, som har fået det, men man kan jo altid håbe  Big smile

Jeg tror det bliver en rigtig god jul og håber også at alle i andre får en fantastisk dejlig jul  Smile

 

kildemoes skrev:

halløj Smile

ang. trækkraft bliver du nok ikke skuffet, især hvis der ikke er stigninger på anlæget : 95 % af lokomotiver trækker rimligt godt også på stigninger, også de små rangermaskiner .  du kan se  et par godstræk på DKB  : https://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

https://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

et par andre start sæt :

Märklin 29240
Digital startsæt „Damp tid" med C skinner og 1,9 Amp Mobile Station II *** NYHED 2012***
med Damplokomotiv Baureihe 24. : loko. er en bund solid model med rigtig gode kørelse på sporet : DKK 2.359,00

 

Märklin 29539
Digital startsæt „DAMP" med C skinner med digitale sporskifter og 1,9 Amp Mobile Station II 
: DKK 2.399,00                                                                                                                                                                  fordi at : De to sporskifter er udstyret med sporskiftemotor samt digital dekoder for brug sammen med Mobile Station II uden tilslutning af synlige ledninger m.v.

1000 tak for dit indlæg kildemoes, jeg nød virkeligt dine 2 stemningsfyldte videoer, du har et virkeligt flot anlæg Smile

De 2 link til alternative produkter virker desværre ikke, men jeg havde også lavet bestillingerne inden jeg opdagede dit indlæg, så det ville nok ikke have ændret så meget alligevel, men tak for at du gad og bruge tid på at hjælpe mig  Smile

 

__________________

Der bor et legebarn indeni mig, som elsker fjernstyret og elektrisk legetøj!

Per Bork

Like 1 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 434

PB  Blog

Halløj : jamm takker . nu er mit anlæg ikke noget særligt,  men der kommer helt sikkert mere video :)  : links var til nettog :-) 

 

__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Frank F

Vamdrup

Indlæg: 569

PB  Hjemmeside

Hej Per

Til din orientering kan du finde mere "Information" omkring Marklin Produkter og Digital Drift under Wiki-delen på Sporskiftet, såfremt du ikke

lige har prøvet af være den vej rundt og kigge lidt på indholdet der. Klik på punktet "wiki" i menuen i toppen.

Der vil med tiden komme "mere" Information, efterhånden som Wiki-delen på Sporskiftet.dk udbygges endnu mere.

__________________

• CS3+ ( SW 2.5.2 ) • CS2 60215 ( SW 4.3.0 ) • MS2 60653/57 ( SW 4.13 )
• MDT V3.6.0 • HW : 60971/60970/60801
• ESU LOKPROGRAMMER ( SW: 5.2.6 )
• ESU-HW: 53451 / 53900 / 53901

Like 1 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Du må undskylde jeg vender sent tilbage til denne tråd, et hus under vand satte i december sine begrænsninger for min deltagelse rundt omkring. Nå, men det var alletiders link du lagde op med en indbygget dekoder til en afkoblingsskinne. Det virker ligeså godt som at bruge en k83 dekoderboks. Tak for det.

Ellers håber jeg at alt Jeres nyindkøbte materiel kom til sin ret i julen

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 1 kan lide
Top

Picture

Frillen

It-medarbejder

Hjørring

Indlæg: 11

PB

esben2009 skrev:

Du må undskylde jeg vender sent tilbage til denne tråd, et hus under vand satte i december sine begrænsninger for min deltagelse rundt omkring. Nå, men det var alletiders link du lagde op med en indbygget dekoder til en afkoblingsskinne. Det virker ligeså godt som at bruge en k83 dekoderboks. Tak for det.

Ellers håber jeg at alt Jeres nyindkøbte materiel kom til sin ret i julen

Jeg har fundet vej til wiki'en, men tak alligevel Frank F  Smile

esben2009 skrev:

Du må undskylde jeg vender sent tilbage til denne tråd, et hus under vand satte i december sine begrænsninger for min deltagelse rundt omkring. Nå, men det var alletiders link du lagde op med en indbygget dekoder til en afkoblingsskinne. Det virker ligeså godt som at bruge en k83 dekoderboks. Tak for det.

Ellers håber jeg at alt Jeres nyindkøbte materiel kom til sin ret i julen

Det er absolut ikke noget at undskylde, og jeg håber virkeligt at i har fået styr på vandskaderne og har haft en god jul samt et godt nytår  Smile

Ja vi fik det hele til at spille, sådan næsten da...

Der var lidt småproblemer undervejs, bla. var den ene bøjle til togets koblinger røget af i togpakken, men det kunne løses ved at sætte den på igen, det er sikkert sket fra fabrikkens side, da det blev puttet i pakken.
Desuden så har et af skiftesporene fra togpakken en mindre defekt, det ser ud til at der et dødt strømpunkt på skiftesporet, som gør at toget går i stå medmindre man har lidt fart på gennem skiftesporet, hvilket giver en udfordring da man pludselig ikke har meget tid til at bremse ned på bagefter - Lad mig sige det sådan at toget havde måske lidt for meget fart på et par gange da det skulle koble nogle vogne på  Laughing out loud

Tja, og så kom min trøje lidt for tæt på togets ene pantograf, med det resultat at den skiltes fuldstændigt ad, men ca 30. minutters møje og besvær med sammenligning med den anden samt pincet, luplampe og smykketang så lykkedes det at få den samlet igen - Jeg har godt nok den største lyst til at fjerne samtlige pantografer fra toget, de er heldigvis ikke strømførende og kun til pynt  Big smile

Men alt i alt, så fungerer toget rigtigt godt, og trækker fint de 13 vogne han har, drengen er rigtigt glad for det, og det er det vigtigste  Smile

Jeg tror dog på sigt at jeg vil lave nogle legeplader af enten 12 mm spånplader eller krydsfinerplader i passende størrelser, som kan sættes sammen og skilles af med dyvler, så får togområdet også en naturlig afgrænsning fremfor at det bare er frit på gulvet  Smile

Af de 2 Piko-sæt med 5 bygninger i hver fik jeg kun samlet stationsbygningen inden juleaften, da det tog mig næsten 8 timer at samle den, og jeg har stadigvæk en masse dele i overskud, som ikke er vist på samleanvisningen  Laughing out loud

Vi fik dog først samlet togbanen 1. juledag, og jeg har fået lavet en lille film af togbanen i drift Smile

http://youtu.be/Zw4cBabBGKY

PS. Hvis du tror at det der videoklip med indbygning af dekoder i afkolingsskinnen fungerer med Mobile Station 2, så skal det da prøves af på et tidspunkt, dog kan jeg ikke blive enig med mig selv om det er en god ide at koble strømmen til de 2 belyste stopbomme på skinnerne, vi har dog umiddelbart ikke planer om det helt store af ekstra strømslugende ting på banen, så måske er det ikke det store problem.

__________________

Der bor et legebarn indeni mig, som elsker fjernstyret og elektrisk legetøj!

Per Bork

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.