Picture

Andreas DK

Herning

Indlæg: 1

PB

Modelbane i garage (kan det holde til det?)

Hej!
Jeg er ny her inde, og det her er mit første indlæg. Beklager hvis emnet har været diskuteret før, men kunne umiddelbart ikke finde noget i søgefunktionen.

Jeg har efter mange års fascination endelig hoppet med på modeltogsvognen. Samler H0 DC. Mine modeller har ligget i deres æsker og i vitrineskab indtil nu, men vil gerne tage skridtet videre og bygge et lille anlæg (1,5 x 2,5 - 3 meter).

Sagen er den, at jeg kun kan få plads i garagen. Kan en modelbane holde til det? Tænker med alt det elektronik, skinner osv. Den er ikke vildt godt isuleret, dog bliver der aldrig frost-grader om vinteren. I sommeren varierer temperaturen på mellem 13-20 grader. 

Jeg håber at I kan gøre mig klogere! Det er nu engang sjovere med et lille anlæg end blot at beundre dem som vitrinemodeller, når du de godt kan køre. Laughing out loud

Med venlig hilsen Andreas

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 651

PB

Måske - dit største problem er fugt. Luftfugtoigheden må ikke på noget tidspunkt overstige 56% for begynder dine modellers jerndele (motor og sporskiftedrev) at ruste. En affugter kan måske løse problemet. Temperatursvingningerne betyder ikke så meget, blot du husker at lave små mellemrum i skinnesamlingerne.

Held og lykke med projektet.

Hilsen Gert

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.