Picture

merklin

Håndværker

Indlæg: 76

PB  Blog

masipanbrød

Hej i artiklen om masipanbrødets trækkraft nævnes forskelen mellem CL vogne fra på sporet og så hobbytrade, jeg har en af hver som fortrinsvis skulde  køre sammen med MO, der er dog det problem  at di 2 Cl er ikke kan li at være koblet sammen ( afsporinger ) at køre men 1 af dem + evt en CP eller CM  giver ikke di samme problemer. jeg kan ikke finde ud af  hvilken af CL erne der er proplemet, er der nogen her som har it godt råd ?

__________________

Selvbyggeren

AC analog  Dansk III

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 350

PB

Jeg har ikke lige det præcise svar, men der kan være flere årsager.

Det kan være koblingen mellem lokomotivet og vognen. Muligvis kan lokomotivets kobling ikke svinge langt nok ud og dermed tvinge den tilkoblede vogn af sporet. Det kan også være, at afstanden mellem bufferne bliver for lille i et sving, så vognen via bufferen presses af sporet. Det kan være at bufferhøjden ikke passer, således at en af koblingerne rammer en buffer. Det kan også være koblingskulissen på vognen, der ikke kan bevæge sig tilstrækkeligt. På nogle vogne kan boggierne ikke dreje tilstrækkeligt til at klare de pågældende sving, måske fordi de rammer noget på undervognen.

Desuden kan det være nødvendigt at justere på hjulafstanden på de enkelte aksler, når man kører med andre fabrikater end Märklin på Märklinskinner.

Det er en god ide at lave en grundig observation af, hvad der sker, når en vogn afsporer, ved at køre langsomt igennem, frem og tilbage. Også uden lokomotiv, hvor man med håndkraft skubber en eller flere vogne.

Like 2 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.