Picture

lojmann

Konsulent

Indlæg: 7

PB  Hjemmeside

Har et piko digitalt startsæt - hvad bør jeg købe for at komme videre?

Hej,

Jeg og familien var ude at besøge Modelbane Europa i hadsten i går, og i dag hentede jeg et brugt Piko digitalt startsæt (H0 57195). Foruden de ting der oprindeligt var i sættet, var der også en lille pose med løse skinner i samme størrelse som der oprindelige var i sættet, samt et par skiftespor.

Jeg har lavet et par småbaner for at prøve det af og lære systemet at hende, og det virker fint. Det eneste problem jeg har er at toget stopper på 2 bestemte steder på banen hvis det kører den ene vej. Jeg har søgt lidt  på nettet herom, og et bud var at det måske var snavs på skinnerne som var skyld i det, og anbefalingen i tråden var at købe en 'slibeklods' til skinnerne.

Men foruden sådan en, hvad bør jeg så ellers købe mig og i hvilke mængde, for at kunne bygge en lidt sjovere bane? Ambitionen er ikke at bygge en stor avanceret bane, men stille og rolige at udbygge og prøve nyt af. Det kunne være sjovt at have et par signaler og 'automatiske sporskifte', men signalerne kan evt. vente.

Nogle af de medfølgende skinner har defekte 'sko', og så kunne jeg bruge nogle skruer til montering på plade for bedre drift/stabile spor.

Min tanke var at købe følgende i antal:

Piko 55298
Piko 55281
Piko 55290
PIKO 55202
PIKO 55203
PIKO 55204
PIKO 55205
Piko 55213
Piko 55212
Piko 55211
Piko 55251
Piko 55252

 

Jeg har fire sporskifte, så det tænker jeg at jeg kan undvære at købe flere af for nu. Med mindre man skal have nogle bestemt, for evt. senere at kunne lave dem elektroniske?

Hvad tænker i mere erfarne om ovenstående indkøbsliste, er der for meget/for lidt for at have dele nok til at det kan være sjovt et lille stykke tid endnu?

Hilsen,

Thomas

Like 0 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 353

PB

 Hej Thomas

 Først. Hvor meget plads har du til din rådighed? Find tegnepogramet Scarm og tegn din bane der, ud fra dit tilrådig havende plads, du spare dig selv for fejl køb hvis du ved præcis hvad du mangler. Scarm er gratis at få på nettet.

Mvh Kurt

Like 0 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

 

Hej Thomas

velkommen til hobbyen Smile

Hav tålmodighed til slutningen af måneden og besøg så DMJU udstillingen i Køge, den 25 og 26 april. Kig på DMJU.DK og se hvilke klubber der er i nærheden af dig. 

Tag på besøg og bliv inspireret:-)

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.342

PB

Hej - og velkommen Smile

Jeg synes PIKO A er et godt valg (bruger det selv); men de sko, du snakker om, kan købes i 10 stk's pakker, og er nemme, at skifte. Alt normalt to-skinne materiel, kan befare PIKO A.

Hvad angår skruer, så brug små søm i stedet for - det virker Smile Der er forborede huller i skinnerne.

Hvad angår din ønske indkøbsliste, så er det mere illustrativt for vi andre, at se en tegning (om det i første omgang er på frihånd, betyder ikke noget.) Du skal også lige holde øje med, om der nogle af PIKO's skinneuvidelsessæt, der er interessante.

Jeg går ud fra, at dit startsæt var med PIKO Digifern ? Hvis ja, så kan man anskaffe sig ekstra håndcontrollere, så næste generation kan være med samtidig.

Det med slibeklodsen lyder rigtigt plausibelt; men inden det, rens da skinnerne med en klud, vædet med isopropyl alkohol. Du kan også anskaffe dig en rensevogn.

 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.