Picture

lundgaaj

Indlæg: 2

PB

HAG samlere i Danmark?

Hej allesammen,

Man hører ikke meget om det Schweiziske firma HAG Modelbahnen (hag.ch) her i lille Danmark, men ude i den store verden er HAG ganske populær i mange lande, især i Tysktalende lande selvfølgelig.

Firmaet har ry for håndlavede lokomotiver i meget høj kvalitet (Kun Schweiziske modeller, SBB/BLS), men siden det oprindelige HAG gik konkurs i 2012 og blev overtaget af Polytrona.ch, har der været visse problemer med kvaliteten. Det kan jeg selv tale med om.

Kendetegnende er, at deres modeller laves i små serier, f.eks nogle hundreder af hver variant i DC/AC hhv. lyd/uden lyd (dvs. 4 udgaver af hver variant), og visse særmodeller udkommer endda i ekstrem små oplag på f.eks. 25 stk, eller mindre! Det gør at priserne ofte er ganske høje, og hvis man importerer fra Schweiz skal der betales told og moms m.m. Der er en del til salg på den Tyske ebay.de (ingen told!) men de virkelig interessante modeller skal man finde på Ricardo.ch, men det er altså bøvet at købe i Schweiz, og de fleste sælgere gider ganske enkelt ikke at sælge til udlandet, desværre. 

Der findes et par Schweisiske fora, der har meget information om HAG; https://www.forum.hag-info.ch/ og https://www.moba-forum.ch/.

Jeg er lidt nysgerrig efter at høre lidt om følgende:

  • Hvor mange af jer har HAG lokomotiver i jeres samling?
  • Hvad er jeres erfaring med HAG?
  • Hvor køber I henne? (Ebay, forhandlere i Schweiz, eller andet?)
  • Mine favorit lok's er Ae 6/6, Re 4/4 II og Re 460. Hvad er jeres favoritter?
  • Er der nogen af jer, der evt. har noget HAG I gerne vil sælge eller er på udkig efter?

Mange hilsner fra en HAG-fan,

Jesper L.

 

Foto: Roland Hausin

Billede

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.482

PB

Jeg har tidligere haft et par HAG godsvogne i samlingen. Hovedsageligt var det containervogne fordi jeg især var interesseret i de tankcontainers der fulgte med. Alle vognene købte jeg på Ebay.

Tankcontainerne har jeg beholdt, men vognene solgte jeg videre (Igen på Ebay). Jeg kunne tydeligt se og mærke, at der var tale om kvalitetsvogne og at det var virkelig godt håndværk. Men jeg må ærligt tilstå, at jeg ikke synes vognene var specielt pæne eller flot udført. Til den pris som HAG vognene ofte går til, så er det alt alt for dyre vogne at have i samlingen, hvis ikke kærligheden er der for modellerne.

Jeg har til tider med interesse set på nogle af HAG lokomotiverne, der sælges på Ebay. Men da jeg ikke kører Schweizisk, med mindre der er tale om lokomtiver der kører i Tyskland, så er det ikke noget jeg har valgt at købe.

Men når vi taler lokomotiver fra HAG, er de så udført i plast eller i metal ? 

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

lundgaaj

Indlæg: 2

PB

Jeg har kun lokomotiver og personvogne (type EW1) fra HAG. Lok's er altid af metal, og der er kuglelejer i motoren, hvilket gør dem meget lydsvage og indgiver en rolig kørsel. Personvognene er af plast, og meget flotte.

-Jesper-

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.