Picture

Thygesen

Chaufførlærling

Indlæg: 23

PB

Dobbeltdækker m. lok og styrevogn

Hej sporskiftet. Jeg overvejer at købe et dobbeltdækkersæt da jeg allerede har et DSB me 1527. Dog er jeg i tvivl når jeg har set sættet køre i videoer fra youtube, da lok og styrevogn kører uafhængigt af hinanden. Eller er det kun lokomotiv der trækker/skubber og hvordan skifter den lysretning hvis styrevognen kører forrest?
Like 0 kan lide
Top

Picture

BT

Selvstændig

Søby Ærø

Indlæg: 389

PB  Blog

Hej.

Styrevognen er kun en vogn - der er ingen motor monteret (heller ikke i virkeligheden). I virkeligheden bliver lokomotivet fjernstyret fra styrevognen.

I model er det lokomotivet som står for at trække eller skubbe toget og styrevognen går blot som forreste vogn, ligesom hvis du skubbede en almindelig vogn.

Hvis du kører analog skifter lyset selv rød/hvid efter kørselsretningen.

Hvis du kører analog skal du selv ændre kørselsretningen - du kan evt. give dekoderen samme adresse som lokomotivet, så sker det automatisk når toget kører den anden vej.

 

__________________

Mvh

Johnni Christensen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.918

PB

Nogen kører med faste stammer, hvor der så går en ledning gennem vognene til lokomotivet, hvorved lysskiftet skifter med kørselsretningen i styrevognen.

Det mest almindelige er dog, at der sidder en funktionsdekoder (en dekoder uden motorudgang) i styrvognen, som så sammenkobles via den digitale box, så vogn og lok kører i sammenkoblet tilstand.

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.