Låst

Picture

tøf tøf

glasgrossist, glarmester, og drivhusproducent

Vemmelev

Indlæg: 347

PB  Hjemmeside

Den evige krig...

Hoold da op, sikke en medfart på et ganske uskyldigt spørgsmål andetssteds i dag.....

nogle gange tænker jeg, at det burde være muligt at oplyse i brugerprofilen, hvorvidt der køres 2 eller 3 skinne...

 

Dette skulle så bruges til en hurtig opdeling af hele dette site, således at 2 skinne kun kan stille og besvare spørgsmål til andre 2 skinne, 3 skinne til 3 skinne..

Jeg ved vi har en masse spørgsmål uafhængigt af dette i begge grupper, men med den opførsel der ligges for dagen, vil jeg sige at det same spørgsmål højest tænkeligt vil fremkomme i begge fora...

Hvis det drejer sig om økonomi, for at drive begge dele, er der sikkert løsningre for dette, f.eks. akvarieplanter.dk, som jeg benytter, modtager anonyme bidrag, ofte på skaldelde 50.-, men det bliver også til penge.. jeg donere gerne...

 

Jeg har været ivrig bruger af dette forum i ca 2 år, med en pause på ca 1 år, og har genoptaget brugen for ca 4-5 mdr siden...

pausen... den var baseret på at få fred for den evige krig...

Nu... krigen er genopstået, og jeg har altid forholdt mig forholdsvis neutral.. enkelte bemærkninger er der selvfølgelig sneget ud, men hyppigst for at understrege latterligheden i diskussionen...

 

Ærligt.. Der var et par skarpe indlæg fra Een bruger, der tilsynelande mente, han var proffesionel til at løse problemerne for 2-skinnefolket... så skarpe, at jeg tvivler på, jeg nogensinde vil benytte en hjælp fra denne, uanset hvor meget mit anlæg måtte drille... jeg vil gerne nævne, jeg er 2 skinne, og jeg vil gerne nævne, den digitale drift for 2 skinne med peco insulfrog sporkifter.. Dét virker for os...

Når det så er sagt, har jeg overvejet ovenstående mulighed med en deling af sitet, da jeg synes krigen fylder for meget...

Jeg ved ikke hvordan man evt kan lave en afstemning, da jeg også er grøn, og søger læge:p

jeg har valgt efterfølgende at holde en ny pause på sitet, som jeg sikkert vil savne igen, men kigger ind i ny og næ, for at se, om nogen laver en afstemning, og hvordan den udvikler sig...

 

God vind til alle modelfolk, uanset skala og skinnedrift, eller for den sags skyld, digitalstyring eller ej...

 

Mvh Steen, som ikke er vred, men skuffet.....

 

 

__________________

...og i tror det ikke kan lade sig gøre at indbygge digitaldekodere i spor z... Iøvrigt ganske vild med modeller, også dem af tog..

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Er helt enig i Steens indlæg.

Jeg synes at niveauet herinde er dalet noget på det seneste. Det er ikke ment som et surt opstød, men en konstatering. Og har derfor også valgt at holde mig udenfor. I hvert fald for en periode.

Mvh

Claus

 

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.619

PB

Det er stærk kost, det skriveri .......

Men hvor det rigtig

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.118

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg er desværre også enig - men hvad skal vi gøre ved det?

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

nipe

Vanløse

Indlæg: 474

PB

Kære Steen, Claus og Steff

Der er sådan set kun een løsning for jer på denne krig - lad være at deltage.

Fortsæt på SPORSKIFTET, hold jeres egen tone sober, også selvom i bliver lede ved at læse indlæg fra folk med for små sko.

Lad vær med at acceptere at blive provokeret, men omfat dem der tilsyneladende starter krigen med forståelse eller ignorer dem.

Hold fast i, at det er en dejlig hobby - og glem resten.

__________________

mvh niels peter

DK-2720

Like 0 kan lide
Top

Picture

SC

Mekaniker

Indlæg: 466

PB  Blog

Hej.

Jeg vil give steen ret lidt hen af vejen. Men at dele det op er for meget. Jeg kører selv 3 skinne og er rigtig godt tilfreds med det, skulle jeg starte op fra bunden af idag er det nok 50 % 50 % hvad for et system jeg ville vælge. Det er så mange brugere der ved rigtig meget, der hjælper MIG(OS) som i ved så meget om tingene endnu med tingene hvad end det måtte være. Jeg er da ligeglad med hvad andre mener om jeg køre 3-skinne, mit valg og er tilfreds. Men jeg respektere fuldt ud dem som køre 2-skinne, men alt den snak om det er bedre end 3-skinne det giver jeg ikke noget for. Men 3-skinne systemet er heller ikke bedre end 2-skinne.

Er man ung 8-15 år gammel kan jeg da godt se en fordel i 3-skinne systemet pga ikke noget med kortslutning ved vendesløjfer, bare sætte en bane sammen og køre med det samme. Det koster lidt mere men det er så prisen for det skal være nemt og man måske ikke er så god til elektronik endnu.

Men starter man som ældre så får man adgang til masse matriale både loks, vogne og skinne. Har man styr på det med elektronik så er 2-skinne systemet jo rigtig godt, pænerer skinner og mere realistisk skinne føring.

Men når det er sagt så er der fordele og ulemper ved begge systemer.

Sådan en kommentar her:" Men lyt ikke alle disse 2 skinne fanatiker - skift til Märklin AC - det er meget lettere / kører bedre": hører ingen steder hjemme. Rigtig eller forkert vil jeg ikke gøre mig til dommer af. Der er jo ikke noget man kan samligne eller noget med fordele eller ulemper ved systemerner. Der mangler vist lidt køb på benet på den kommentar.

Måske kunne det oprettes et punkt der hedder 2-skinne VS 3-skinne med fordele og ulemper hvis man kunne sætte noget brugbart ind i sådan et punkt( hvor det kun er webmasteren der kan skrive i det). Så kunne men henvise dem som vil til at starte op til det punkt så kunne det læse lidt der først, og så komme med nogle spørgsmål.

Et stort problem er at folk er MEGET NÆRTAGENE hvis der bliver nævnet en dårlig ting om det system de kører med. Det er lidt ligesom at komme i første klasse igen. Der kan jeg ikke forstå folk ikke kan bide det i sig. Hvis de ikke er enige så kommentere på en pæn og ordenligt måde, så kunne der jo ligefrem være der kom noget konstruktiv ud af det.

 

__________________

Søren

3 Skinne, C skinner. Epoke lidt af det hele.
ECOS 1 og ECOS 2 og Touch Cab

Like 0 kan lide
Top

Picture

bjerg

ingeniør

Indlæg: 45

PB

SC skrev:
Er man ung 8-15 år gammel kan jeg da godt se en fordel i 3-skinne systemet pga ikke noget med kortslutning ved vendesløjfer, bare sætte en bane sammen og køre med det samme.

mener du at unge mennersker ikke kan finde ud af 2-skinne ? Det er lige strengt nok. måske skal lars skjærlund også komme efter dig !

Like 0 kan lide
Top

Picture

HP 16

IT

Sjælland

Moderator

Indlæg: 249

PB

Allerførst tager jeg lige hatten af for dig, Lars, fordi du så konsekvent gir karantæne til en der ikke ved hvordan man snakker til sine medmennesker.

Man kan så altid diskuterer hvor lang den karantæne skal være - hvis det er første gang skulle perioden måske være kortere...

 

Men hvordan kommere vi så problemet til livs?

Kunne det evt. klares her, ved at der ved siden af Svar og Citer knapperne på hvert indæg kom en "Upassende indlæg" knap (findes i andre fora).

Hvis så f.eks 5 personer har klikket på knappen sendes der en PM til forfatteren, således at forfatteren bliver gjort opmærksom på at vedkommende har stødt andre. naturligvis med CC til webmaster. Eller der sendes simpelt hen besked til webmaster om at vi er nogen der ikke kan li en bestemt forfatters inlæg

Hvad der skal stå i sadan en tekst til forfatteren, må jo i først omgang være op til webmaster.

Yderligere skridt:

Hvis så f.eks. 10 forskellige personer klikker, så gives der en karantæne til forfatteren.

Dette gør jo også at webmaster ikke behøver at side med sit falkeblik på foraet 24/7. 

 

Det kan godt være at ideen eller noget andet lignende slet ikke kan gennemføres, men nu er det da lagt frem som et forslag...

 

Selv har jeg lige været på kursus i konflikthåndtering, og en af konklusionerne var at vi skal være bedre til at passe på hinanden. Dvs. at sige fra over for folk der går over grænsen - også over for andre end en selv.

 

Mvh

Kristian

(som forsøger at behandle i andre tognørder pænt)

 

__________________  Kører 3-skinne via Sprog II (DCC) med Rocrail.Forbillede: Hjørring Privatbaner og Nordjyske Jernbaner.Epoke: fra dengang til nu.Medlem af Slæbeskoen.dk
Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Et forslag:

Der nedsættes et hurtigtarbejdende udvalg, som beskriver fordele og ulemper ved 2- og 3-skinnedrift. Uden at dømme ... blot oplyse.

Resultatet lægges i en låst Wiki.

Det forbydes herefter at diskutere/kommentere/diskreminere mv. de forskellige systemer. Spørger folk om råd til valg af 2- eller 3-skinnedrift henvises de høfligt til Wiki'en - UDEN farvede kommentarer.

Hvad end folk vælger, så har vi altid gode råd til alt det andet. Tekniske problemer ved de enkelte systemer, lader "de andre" glide stiltiende forbi og lader dem med samme system svare.

Vi har så mange ting til fælles, at det ville være åndssvagt at opdele Sporskiftet.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

SC

Mekaniker

Indlæg: 466

PB  Blog

Hej.

 

Jeg har ikke skrevet at unge mennesker ikke kan finde ude af det(2-skinne) det er dig der tolker det sådan. Jeg har skreven når man er ung kan jeg god se en fordel i det hvis man ikke er så god til elektronik.

__________________

Søren

3 Skinne, C skinner. Epoke lidt af det hele.
ECOS 1 og ECOS 2 og Touch Cab

Like 0 kan lide
Top

Picture

Flemming

Lokomotivfører

Korsør

Indlæg: 288

PB  Blog  Hjemmeside

Da' allesammen

Jeg synes også at det er noget prut, jeg har lige læst tråden igennem og der er faktisk kun en (efter min mening) der eftertrykkeligt vader rundt på alle der ikke mener det samme som ham og ja jeg blev meget vred over den opførsel og kom desværre til at tænke højt. og det må i andre meget undskylde. Ud over Lars Hansens indlæg og Steff´s "uheldige" vits så synes jeg faktisk at tråden er ganske positiv, at vi ikke alle er enige om hvilket system der er bedst, er jo i sig selv ganske ufarligt og det er da fint hvis en siger til mig at han foretrækker system A fordi det efter hans mening er bedre på de og de punkter - det er jo hans valg, krigen opstår først når min eller din mening pludselig skal være det eneste gyldige! Jeg / I må alle lære at acceptere at selv om vi synes at det vi gør er det eneste rigtige, er vi nødt til at respektere andres holdninger - det er den eneste måde hvorpå vi kan gøre os håb om at andre vil respektere vores egen måde at dyrke fut på.

En meget vigtig forudsætning for fredelig sameksistens på dette og andre forum, er vores manerer, almindelig høflighed, ordentlig sprog og igen, respekt, er i mine øjne vigtige faktorer som Master Skjærlund bør overvåge og påtale (hvilket han også gør) men som i kan se er jeg også af den mening at det er alles ansvar at vi er til at holde ud.

Vores grønne ven har efter min mening fået en hel del gode input, hvilket han også takker for, tillige gør han jo også opmærksom at han ikke er lavet af glas og vær forvisset om at han skal nok finde ud af det hen af vejen.

Nu kunne det så være godt med lidt feedback på mine betragtninger, hvis vi ønsker et bedre forum, er vi nødt til at være konstruktive.

Gode hilsner

Flemming 

__________________

1956, sådanne årgange laves ikke mere

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.118

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Kristian.

HP 16 skrev:
Kunne det evt. klares her, ved at der ved siden af Svar og Citer knapperne på hvert indæg kom en "Upassende indlæg" knap (findes i andre fora).

Jeg har faktisk allerede været i gang med at lege med funktionaliteten - omend jeg i første omgang kun tænkte på at lave en funktion til plus-karakterer, så man kunne få en måde at vise, når man var glad for indlæg: En måde at anerkende skribenten.

Men Drupal har skam den anden funktionalitet også - og det kan da godt være, at det ville være vejen frem? Hvad synes I andre?

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

TT-tog

Skovløber

Indlæg: 185

PB

Lars Skjærlund skrev:

Da' Kristian.

HP 16 skrev:
Kunne det evt. klares her, ved at der ved siden af Svar og Citer knapperne på hvert indæg kom en "Upassende indlæg" knap (findes i andre fora).

Jeg har faktisk allerede været i gang med at lege med funktionaliteten - omend jeg i første omgang kun tænkte på at lave en funktion til plus-karakterer, så man kunne få en måde at vise, når man var glad for indlæg: En måde at anerkende skribenten.

Men Drupal har skam den anden funktionalitet også - og det kan da godt være, at det ville være vejen frem? Hvad synes I andre?

Hej Lars..

Jeg syntes det ville være en god ide med en "upassende" knap. Jeg bliver mere og mere ærgerlig over sproget/tonen som jeg syntes er for skarp. Vi har hver vore smening og hvilket system der er godt for at tage en ting.

Vi ville komme langt hvis alle respekterede andres mening et lang stykke hen af vejen..

Ikke sådan at forstå at det altid er lige let, men alligevel...

Håber du kan bruge svarne her til dit videre arbejde frem...

 

med venig toghilsen:D Laughing out loud Puzzled

 

TT-tog

__________________

2 skinne kører. Epoke 3

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.342

PB

Hej

Jeg synes, det var synd, den tråd udviklede sig sådan.

Ét er, hvilket system, man foretrækker, (hvad der er bedst for en selv, afhænger jo NORMALT af den indfaldsvinkel, man anlægger overfor hobbyen); men i det foreliggende tilfælde, er der tale om en kær arv, så det er da en parameter, der skal tages videst muligt hensyn til, når der skal gives råd.

Jeg forstår slet ikke, hvordan og hvorfor den sædvanlige konfrontation kom i scope. Som jeg (og andre) skrev i tråden, så er det da også en faktor, hvilket system venner/bekendte/den lokale klub bruger.

 Men tanken om bestemte tråde til 2- og 3-skinne fanatikere vil da nok være en god idé. (Lars ku' vl pnsre dem, så granatsplinterne ikke flyver over i de andre mere uskyldige tråde ;) )

 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Flemming

Lokomotivfører

Korsør

Indlæg: 288

PB  Blog  Hjemmeside

Cool FEJL 40 ! FEJL 40 ! Cool

__________________

1956, sådanne årgange laves ikke mere

Like 0 kan lide
Top

Picture

Triangel

Odense

Indlæg: 269

PB

Kære jernbanevenner.

Jeg vil ikke tage diskutionen om hvad der er bedst, da jeg kan se fordele og ulemper ved begge systemer... Men jeg vil fortælle jer nogle små hemmeligheder : jeg startede selv med Märklin og skiftede senere, det er der også andre sporskifte brugere der har gjort... Idag har jeg da flere lokomotiver og vogne, der er fra Märklin, der er ombygget til 2 skinne. Årsagerne er mange, Men éen fordi at man dengang kun kunne få lokomotivet eller vognen fra Märklin.

Jeg har inden for de sidste 10 år vejledt flere om hvad de skulle vælge. og sjovt nok har deres valg altid været Märklin, med rullende materiel fra alle producenter. Grunden til deres valg, har altid været Märklin´ skinnesystem. Og det kan jeg sagtens følge dem i, da det er et simplet system at starte med, når man er ny på området.

Lars Jeg syntes at du skulle gå videre med dine idéer, det kan jo ikke skade. Det kan jo være brugbart.  Smile

__________________

Med venlig hilsen

Peter

Like 0 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 191

PB

Da Lars

Jeg kan kun give Flemming og de andre ret. det bliver ikke til at være herinde hvis der ikke sker noget - det med 2 og 3 skinne krig har der snart været i flere år. og det der kom frem i tråden her om en wiki med fordele og ulember ved de forskellige sporsystemer syntes jeg lyder som en god ide. Og er der feks noget man vil diskotere med en anden bruger, skal/kan man jo benytte en pm til det så man ikke genere andre med det..

Dernæst så syntes jeg der måske at der kunne sendes en "takt og tone på sporskiftet.dk" til alle nye profiler der fortæller dem hvordan tonen helst skal være på sporskiftet. og bryder man den kunne du som webmaster give den pågældene 3 advarsler - måske i form af en karantæne og i sidste ende en udelukkelse for altid.. Det er så ganske vist en hård straf, men så kan man sige at så har man fået flere advarsler.

Som jeg altid har ment at uanset hvor man er på Internettet, er der ingen undskyldning for at behandle sine medmennesker respektløst!

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Olsen

Svendborg

Indlæg: 191

PB

Hej alle. 

Jeg har været med på sporskiftet imellem et og halvandet år - absolut uden at have lavet særligt mange indlæg, men sikkert som en af dem der oftest logger på! Jeg er enig i at der må gøres noget. Jeg syntes ikke specielt om den knap der skal aktiveres 5 gange inden moderator bliver underrettet - men hvis der ikke er andre idéer, syntes jeg det skal prøves. Jeg syntes at én advarsel er nok, derefter må der en tidsudlukkelse til. udelukkelse for livstid er meget meget hårdt syntes jeg - den skal forhåbentlig aldrig bruges! 

Så vil jeg lige minde (alle) om at der kun findes fordele ved 2/3 leder - ALDRIG ulemper!

Desværre tror jeg at det eneste der virker er Lars´ (admin) hårde hånd - snak og advarsler er folk ligeglade med - de tror jo selv på at det de skrev var fornuftigt og rigtigt!

Med ønsket om et sporskifte der fortsætter mit liv ud.

Mvh Ole.

__________________
Mvh Olsen (Olsens-modeltrain.com)

Lenz 100,
Amerikansk, Broadway, Athearn..H0 på Tillig.
Like 0 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 434

PB  Blog

Halløj

Man kunne henvis til den : http://www.danskmodelbane.dk/cgi-bin/mdmb?1+1+faq                                  når spørgsmålet kommer op fra nybegynder og indtil der er lavet en Wiki.

Personligt fatter jeg ikke den ”krig” . Fordel ulemper ved de to systemer er i dage sådan set kun at, Ved 2 skinne ulempe at du skal være opmærksom med vendesløjfer, Fordel til gengældmodel tro skinner Ved 3 skinne ulempe mindre model tro skinner = punktkontakter/”midterskinne” Fordel du lægger bar skinner.

Men jeg syntes at de tråde der kommer om emnet, kan være ganske underholdende, og kommer til at savne dem. når jeg keder mig.

Generelt : En anden ting jeg undre mig igen og igen  over er at folk ikke giver (gider) sig tid til at tag en søgning Om emnet på ( min ven) Googel  først inden at man spørg til på forummet  

 

__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ikraos

Indlæg: 9

PB

Kan se at mit lille grønne indlæg har fået startet en masse debat på forumet...... eller ikke så meget mit indlæg som EN hvis persons svar på det. Lad os lige slå fast at så slemt som det hurtigt kommer til at lyde var det slet ikke, det var til at starte med en rigtig huggelig lille tråd hvor der kom utroligt mange gode råd og indlæg, det skal alle der har skrevet til mig havde rigtig mange tak for, alt er læst og taget til efterretning.

At der så desværre var en lidt...... hmmmm har svært ved at finde et pænt udtryk her.... sneversyntet person som ikke ku finde ud af at tale ordenligt, det er så hvad det er, ham kan man jo altid vælge at overhøre og jeg er bange for at vi bliver nød til at lære at overhøre sådane folk. Det er blevet for nemt for folk at være "ondskabsfulde" og ikke vise respekt når man skriver på nettet. her står man ikke ansigt til ansigt med dem man sviner til, så det er bare nemmere ind at sku opføre sig pænt, sådan er det desværre.

Men pas nu på folkens at i ikke lader jer rive med er allerede begyndt at holde meget af dette forum og folkene i det, syntes omgangstonen er kammeratlig og god når man ser bort fra de rådne..... det rådne Æble der var i kurven, så hold jer for gode til at blive trukket ned på det niveau.

Man bør måske overveje om ikke det sku være muligt at "censurere", slette de her sure opstød, hvis nu der er nok der ikke kan lide et indlæg, hvis nu der var sådan en facebook agtig lide kan ikke lide knap, 10 tryk på kan ikke lide og posten bliver slettet.... men så er der jo også faren for at det bliver misbrugt..... jeg ved det ikke, det er en svær ballance gang

 

Mvh

Ole

Like 0 kan lide
Top

Picture

ppilot

Indlæg: 135

PB  Blog  Hjemmeside

Hej derude!

Jeg er heller ikke en af dem der skriver så meget, men læser en del. Ofte holder jeg mig ude af debatterne, og jeg har da tænkt på om det kan være fordi jeg ikke gider blive overfaldet hvis en eller anden ikke er enig eller ikke forstår hvad jeg skriver på den måde det er tænkt.

ham kan man jo altid vælge at overhøre - Skriver Ole.

Spørgsmålet er om det kunne være en mere fair løsning, at man simpelthen kunne sætte en bestemt bruger på "ignore"? Bedst ville det være hvis vedkommende kunne se det så man på den måde, af mere pædagogisk vej kunne gøre personen opmærksom på, at nu er der så og så mange der ikke gider høre på dig.

Ellers kan jeg egentlig godt lide Lars tanker om at give den positive feedback, specielt i et "fejlfindersamfund" som det danske hvor vi har så nemt ved at pege fingre ad andre men synes det er så frygtelig svært at rose og anerkende.(Og det er så et postulat - tag det ikke ilde op)

Om selve debatten om emnet 2-vs3-skinne skal stoppes er jeg ikke sikker på. Det er da sandt nok at man kan søge på emnet og finde sine svar i en wiki eller i forskellige tråde, men hvis man er ny og tager sig sammen til at spørge de erfarne folk herinde, så synes jeg da på den anden side bare vi skal svare vedkommende. Så bliver man pludselig en del af det fællesskab der også er her, man får en dialog igang, og inden man får set sig om så har man også lært at bruge forummet her til at søge og dele viden om sin hobby.

Jeg synes man kan tale for og imod, men jeg synes ikke der er tvivl om at der skal gøres noget, for det er lidt belastende når man skal bladre igennem en tråd for at finde noget man gider læse. De fleste gange kan vi jo godt finde ud af det - kan vi ikke? Cool

__________________

Peter


Banemester og stationsforstander på
Jonstrupbanen! Hat ____________________________________
2-skinne DCC, multimaus, MY 1114, MZ 1414, MT 152, MR/MR, MZ 1401, ML6, MA 460/Sølvpilen danske epoke IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.619

PB

nipe skrev:

Der er sådan set kun een løsning for jer på denne krig - lad være at deltage.

Fortsæt på SPORSKIFTET, hold jeres egen tone sober, også selvom i bliver lede ved at læse indlæg fra folk med for små sko.

Lad vær med at acceptere at blive provokeret, men omfat dem der tilsyneladende starter krigen med forståelse eller ignorer dem.

Hold fast i, at det er en dejlig hobby - og glem resten.

Det er lettere sagt end gjort, når man på den slags spørgsmål tit ser den massive lovprisning at 2 skinnet og næste tavshed fra de 3'erne. Så er det ikke vejledning

Hvis forstiller sig, at er vi er delt ca. 50/50, så ses det ikke i anbefalingernes fordeling ( og det var der min vits - der manglede udråbstegn - blev til en rigtig dårlig en .... )

Så mit forslag - hvis der skal være er en Ikon - er lad det henvise til

: http://www.danskmodelbane.dk/cgi-bin/mdmb?1+1+faq  

 Den er saglig og giver en nybegynder nok i første omgang.

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Flemming

Lokomotivfører

Korsør

Indlæg: 288

PB  Blog  Hjemmeside

Lars Skjærlund skrev:

Da' Kristian.

HP 16 skrev:
Kunne det evt. klares her, ved at der ved siden af Svar og Citer knapperne på hvert indæg kom en "Upassende indlæg" knap (findes i andre fora).

Jeg har faktisk allerede været i gang med at lege med funktionaliteten - omend jeg i første omgang kun tænkte på at lave en funktion til plus-karakterer, så man kunne få en måde at vise, når man var glad for indlæg: En måde at anerkende skribenten.

Men Drupal har skam den anden funktionalitet også - og det kan da godt være, at det ville være vejen frem? Hvad synes I andre?

Da' Lars

En hurra og en øv knap, tja hvor mange gange kan den samme person trykke på knapperne, til samme indlæg og er man anonym ? hvis det er tilfældet tror jeg ikke rigtig jeg kan lide den ide. 300 øv på noget man har lavet, er en voldsom oplevelse - men hvis det er samme person der har givet dem, forholder det sig anderledes Big smile

Jeg tror at den forholdsvise høje grad af anonymitet er med til at gøre det nemmere at opføre sig dårligt, det er ok at man underskriver sig "fætter halleluja" bare man i folks profiler kan ses hvem han / hun er. Ligegyldigt hvad vi finder på af tossestreger, vil indlæg af den slags altid fylde meget og være ubehagelige, vi kan nok heller ikke undgå dem.

Med hensyn til "den evige krig" så synes jeg egentlig ikke det denne gang handlede så meget om det, jeg ved godt at det var det ene systems tilhængere der blev hængt ud - for mit vedkommende var det hans opførsel der fik mig op på det sorte af neglene. Jeg synes vi skal passe på at vi ikke havner i den anden grøft, hvor det ikke er tilladt at have meninger om systemerne - hele ideen med et forum er jo menings og viden udveksling. Det er ofte det en "grøn nybegynder" uforvaret spørger efter, mange har svaret ved at fortælle lidt om deres modelbanehistorie, hvis man skriver "da jeg var 22 skiftede jeg fra fra Märklin systemet til toskinne systemet fordi jeg fandt at toskinne systemet gav et bedre udvalg i skinnesortimentet". Det kan også ske at tingene er gået den anden vej " jeg startede med Roco toskinne men efter nogle år skiftede jeg til Märklin treleder det fandt jeg meget bedre" Hvem råbte flyverskjul?  straks er der nogle der opfatter det som en personlig fornærmelse af ens elskede system og så er det en krig - men egentlig var det jo bare en der fortalte hvordan det fungerer for ham - det der egentlig går galt når"krigen raser" er mangel på respekt for andres meninger (det var bare det jeg ville sige - hej)

Respektfulde hilsner

Flemming

 

__________________

1956, sådanne årgange laves ikke mere

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.118

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Flemming.

Flemming skrev:
En hurra og en øv knap, tja hvor mange gange kan den samme person trykke på knapperne, til samme indlæg og er man anonym ? hvis det er tilfældet tror jeg ikke rigtig jeg kan lide den ide. 300 øv på noget man har lavet, er en voldsom oplevelse - men hvis det er samme person der har givet dem, forholder det sig anderledes Big smile

Det system, jeg umiddelbart har kigget på, viser ikke, hvem der har stemt: Til gengæld kan hver registreret bruger kun stemme een gang. Derimod bekymrer det mig lidt mere, at man kan stemme uden at være logget ind - men maksimalt een gang i døgnet fra en bestemt computer.

Men i Drupal er alt jo modulopbygget, så der er flere forskellige løsninger at vælge imellem, ligesom det er relativt enkelt at rette i dem, så jeg vil altid kunne skrive mig ud af at fjerne muligheden for at stemme uden login.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

bjerg

ingeniør

Indlæg: 45

PB

SC skrev:
Jeg har ikke skrevet at unge mennesker ikke kan finde ude af det(2-skinne) det er dig der tolker det sådan. Jeg har skreven når man er ung kan jeg god se en fordel i det hvis man ikke er så god til elektronik.

du kan nægte til du dør det var sådan du skrev. hvad har foresten elektronik med det at gøre, jeg har kørt toskinne i mange mange år uden elektronik.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.118

PB  Blog  Hjemmeside

bjerg skrev:

du kan nægte til du dør det var sådan du skrev.

Lad nu være med at gøre også denne tråd til en gang mudderkast!
__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

bjerg

ingeniør

Indlæg: 45

PB

Flemming skrev:
Jeg tror at den forholdsvise høje grad af anonymitet er med til at gøre det nemmere at opføre sig dårligt

helt enig - nicks sku være forbudt.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bjerg

ingeniør

Indlæg: 45

PB

Lars Skjærlund skrev:
bjerg skrev:

du kan nægte til du dør det var sådan du skrev.

Lad nu være med at gøre også denne tråd til en gang mudderkast!

ærligt talt nogen kan slippe af sted at skrive om uge mensker er dumme men andre kan ikke skrive om aber

far lars, har du et hemlig pointsystem eller er det nogen i familjen? jeg syns du er strid.

Like 0 kan lide
Top

Picture

diablomandk

Indlæg: 311

PB

der er snart 3 ting der kan ske.

1. sporskift lukker  ( med den sidste udtalelse tror jeg nok jeg ville gøre om ikke andet for en tid )

eller

2. personer bliver slættet ( så kommer der vil ro )

eller

3. indlæg bliver slættet( så begranser man da denne efter min mening tåbelige ord kasteri )

personligt kunne jeg godt bruge en knsp nu der gjore at et indlæg ikke vises mere på min skærm

vi har alle en glæde ved denne hobby og onsker klart at vise hvad der gør os glade for den.

nå nogle viser stolt noget de har købt for surt opsparet penge gør det mig glad at se/læse om

jeg finder det herligt at læse om folk der har brugt tid på at finde løsninger på nogle problemer de har haft.

men hvor er det dog kedligt at se nogle gør grin og prøver at fratage folk den glæde .

 

Brian der vil slutte med at høre om der er nogle der i går eller i dag har købt/lavet noget nyt for det vil jeg meget heller kikke/læse om

send gerne foto m/m

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 996

PB  Hjemmeside

Med al respekt for PerOlsens indlaeg, vil jeg tillade mig at paapege at jeg jaevnligt, -og for mere end 2 aar siden- har foreslaaet en lignende loesning.

Dermed mener jeg dog ikke at en diskussion 2 v. 3-skinne boer bandlyses, men blot at "uskyldige" brugere ikke inddrages i oerkesloese diskussioner som de ikke kender eller forstaar aarsagen til.
Diskussionen i en selvstaendig traad er naturligivs noedvendig for at faa alle argumenter frem, men en FAQ eller en side paa wiki´en kan saa praesentere facts paa en sober maade, UDEN at fremhaeve det ene eller det andet system; Lige paritet maa vaere et absolut krav her!

---

Per roerer ogsaa et andet emne som ogsaa gaar MIG paa (undskyld Per, jeg er ikke ude efter at hetze dig, naermere det modsatte Wink ) -nemlig at naar andre nybegyndere spoerger om raad for at starte med et bestemt system, saa begynder nogle brugere at det ANDET system straks at proeve paa at "overbevise" om dette ANDET systems fordele og det oenskede systems ulemper.
Sporskiftet er vel ikke ikke et sted hvor eet system skal fremhaeves paa bekostning af det andet, og det andet system skal udryddes fra jordens overflade. -Men derimod et sted hvor ALLE systemer skal fremhaeves og gro i antal... (Ogsaa Lego-tog, please! Wink )

---

Det samme maa vel ogsaa siges om de forskellige fabrikater; Jeg mener at ALLE de store fabrikanter af og til laver et-eller-andet skod-produkt. Men derfra til at sige at ALT fra fabrikant X er noget lort, mens alt fra fabrikant Y er det rene guld, maa vel siges at vaere lige saa forkert. Mange gange ser man denne "fanatisme" koblet direkte sammen med system-valget; F.eks. at Roco er de bedste fordi de fortrinsvis laver 2-skinne materiel, mens alle 3-skinne brugere er Märklinister. Begge paastande er naturligvis usande!
Igen kan det eneste fornuftige kun vaere at ALLE producenterne repraesenterer en fordel for brugerene, saa jo flere der er, desto bedre for OS.

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Jeg er helt enig med Henrik Høxbroe ... jeg er så træt af den fanatisme, der i stigende grad hersker herinde, at jeg ikke orker at blande mig længere. Tidligere brugte jeg gerne tid på at fortælle om mine egne erfaringer og valg. Men jeg gider simpelthen ikke at havne i en diskussion for/imod det ene eller andet system.

På samme måde, har jeg oplevet krige for/imod producenter. Hvis en eller anden (f.eks. jeg selv) brokker mig over materiel, der ikke virker out-of-the-box, så vil der være en frådende fanskare, som forsvarer producenten og gerne er klar til at lynche den formastelige, der har sagt noget grimt. Det giver heller ingen vindere. Det kunne modsat være en kanongod ting, hvis brugerne af Sporskiftet f.eks. kunne lægge fælles pres på en producent, hvis de laver noget lort ... eller ikke oplyser ærligt og tilstrækkeligt om deres produkts begrænsninger.

Jeg er glad for mine valg og de fravalg det medfører - og jeg gider ikke at blive hængt ud derfor. Modeljernbane er hverken religion, job eller en pligt for mig ... det er en leg, hygge og en sjov fritidsbeskæftigelse.

Med hensyn til at udarbejde en Wiki for de forskellige systemer og varianter, så synes jeg det skulle styres af en redaktion, som kan sørge for at det hele holdes i en positiv tone. Indspark fra andre kunne ske i e-mails eller i et lukket forum, hvor andre ikke kan se indlæggene. På den måde kan vi forhindre mudderkastning og en ny diskussion.

Det værste ved religionskrigene er, at de nok skræmmer flere nye brugere væk, end de hjælper. Hvis jeg havde læst nogle af de krige, da jeg i 2003 kastede mig over modeljernbane - uden at have nogen forudgående kendskab til det, så havde jeg droppet det igen. Mange ting bliver gjort til kæmpestore problemer ... eller det bliver beskrevet som noget meget kompliceret.

Jeg bryder mig ikke om den elitære holdning, som er blevet meget mere fremherskende.

Fanatisme og yderligtgående radikalisering giver ingen vindere ... men alle der kommer i klemme mellem parterne plejer at tabe.

Mvh. Per

PS ... og ja ... LEGO-tog og modelbyggeri vil være yderst velkomment. Lad os få et område til det. Laughing out loud

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

Ja jeg vil sige de har begge deres fordele og ulemper,men overvejer  at have en side-bane med 3 skinne det kunne være hyggeligt,jeg kører 2 skinne.

Jeg har kendskab til en nu afdød ældre mand der kørte begge dele,så hvorfor ikke Wink

 Det gør jo også at andre der kommer på besøg ,men som kører 3 skinne har en mulighed for at se deres tog køre!

__________________

Mvh Jimmy 

mine Hobby interesser

modelbane hobby 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Flemming

Lokomotivfører

Korsør

Indlæg: 288

PB  Blog  Hjemmeside

Da Per

jeg vil gerne medgive dig at det er træls når den står på mudderkastning og dårlig opførsel, men det er og har altid været nogle meget få personer der står bag. Du bruger nogle meget stærke ord i dine udsagn, og jeg har svært ved at finde den fanatisme der i stigende grad er fremherskende og hvad er det for en elitær holdning der er i fremmarch ? Det er ikke for at være på nakken af dig men du påpeger noget som jeg ikke kan få øje på (det er nok en mangel fra min side) så lidt udybning kunne (måske) bringe mig up to date - på forhånd tak.

Venlige hilsner

Flemming

__________________

1956, sådanne årgange laves ikke mere

Like 0 kan lide
Top

Picture

merete_np

København Ø

Indlæg: 557

PB  Hjemmeside

I stedet for at fortsætte krigen med "hurra" og "øv" knapper, vil jeg foreslå 3 knapper, en 2-skinne knap, en 3-skinneknap og en knap til de der gerne vil læse om både 2- og 3-skinne. Så kan alle indlæg tydeligt mærkes med 2 eller 3 så man ikke kommer til at læse de "væmmelige indlæg".

Om det så kan kobles, så man kun får de ønskede indlæg frem, bliver vel et problem for webmaster.

I er så mange om at kunne trykke på knapper at I vil kunne udelukker alle indlæg fordi I ikke er enige og kun ser til jeres egen næsetip.

Merete

__________________

M.v.h. Merete N-P

Billede

http://husbyggeren.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

h087

togtosse

Græsted

Indlæg: 1.903

PB  Blog

ja og skal vi så ikke bringe Stalin og Hitler ind som webmaster

__________________

med venlig hilsen

henning h087 - togunivers 1:1 i 1:87 - h087@hotmail.dk + Rundremisen-forum/Rundremisen-arkiv, MjKf h087.dk

det vigtigste i at vide - er at vide -  hvad man ikke ved

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skalatog.dk

Randers NØ

Indlæg: 181

PB  Hjemmeside

Halløj.

Selvfølgelig er det da meget irriterende når nogle få ødelægger det for os andre, men jeg har nu ikke svært ved bare at ignorere det.

Desuden synes jeg nu ikke man burde dele det hele op. Det har jo intet med skinnetypen at gøre, men med personerne. Jeg synes det er hyggeligt at man skriver på tværs af sin skinnetype og samtidig lærer om både 2-skinne og 3-skinne. Jeg synes ikke vi skal ødelægge det sociale ved at dele forum op i 2 dele. Desuden kunne jeg nemt forestille mig at det vil give et forkert billede til nye der vil være medlem om at der her på siden ikke bare snakkes med modeltog, men man sættes i bås fordi man kører den ene eller anden skinnetype. Der skal os nok være nogen der så starter end endnu større krig med at den ene skinnetype er bedre end den anden, og så er vi tilbage hvor vi startede.

Nej, lad det nu forblive som det er og så eventuelt burde dem der ikke kan holde sine ligegyldige ord i sig selv, få først en advarsel, og derefter et permanent ban fra sitet.

M.v.h

Michael - Der sætter stor pris på ALLES hjælp

__________________

Michael - DSB Epoke IV/V - 2-skinne

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.118

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Henrik.

hxmiesa skrev:
Men derimod et sted hvor ALLE systemer skal fremhaeves og gro i antal... (Ogsaa Lego-tog, please! Wink )

Jamen, jeg er skam også en stor fan af Lego-tog: Jeg laver en afstemning om, hvorvidt vi skal lave et forum til formålet - jeg synes, det er en skøn idé!

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.118

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Merete.

merete_np skrev:
I stedet for at fortsætte krigen med "hurra" og "øv" knapper, vil jeg foreslå 3 knapper, en 2-skinne knap, en 3-skinneknap og en knap til de der gerne vil læse om både 2- og 3-skinne. Så kan alle indlæg tydeligt mærkes med 2 eller 3 så man ikke kommer til at læse de "væmmelige indlæg".

Jeg tror, du rammer ved siden af her: Jeg vil gerne læse alle indlæg - næsten - med undtagelse af "de væmmelige": Men de "væmmelige indlæg" har i min optik ikke noget med to- eller tre-skinne at gøre - de "væmmelige indlæg" er dem, hvor enkelte personer kammer helt over i deres had og/eller nedgøren af modpartens system. Det er de indlæg, jeg ikke gider læse - jeg er ligeglad med, om de er skrevet af en to- eller tre-skinne entusiast. Wink

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

h087

togtosse

Græsted

Indlæg: 1.903

PB  Blog

Hej

det var sjovt - ingen svar ? - hva - bortset fra få har alle skrevet om forbud, forbud og forbud, hvad der må skrives og hvad der ikke må skrives - skal det hedde Pravda - eller.

Dernæst sidder I faktisk og diskutere en person offentlig - uden at han kan tage til genmæle - nå - det er noget andet - det gælder ikke for jer -

I mit demokrati vil jeg til enhver tid forsvare retten til at ytre og udtrykke sig - deri ligger ikke noget om at jeg er enig med udtalelserne eller tone

Nogen vil så sige at der ikke kan sammemligens - jo - for i en hver handling ligger der et princip om det er tilladt - og pricippet er det grundlæggende - ikke handlingen - men hvad det kan medfører - skam jer - og jeg kan meddele at vil man indfører "cencur og folkets domstol" - så er det uden mig

Noget andet er - jeg kan ikke engang komme i kontakt med den pågælden via pm eller se om han har en Email og spørge om hvorfor tonen blev sådan og hvorfor ytringerne blev sådan

 

 

__________________

med venlig hilsen

henning h087 - togunivers 1:1 i 1:87 - h087@hotmail.dk + Rundremisen-forum/Rundremisen-arkiv, MjKf h087.dk

det vigtigste i at vide - er at vide -  hvad man ikke ved

Like 0 kan lide
Top

Picture

bjerg

ingeniør

Indlæg: 45

PB

h087 skrev:
I mit demokrati vil jeg til enhver tid forsvare retten til at ytre og udtrykke sig 

osse i mit demokrati men ikke på skiftesporet for far lars trykker på øv-knappen og så er man ude.

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 996

PB  Hjemmeside

Hum...

Vil bare lige paapege at det med "Oev" og "Hurra" knapper er meget brugt paa internettet allerede. For eksempel video publiceret paa Youtube (Like og Dont like, Thumb up eller Thumb down), I Yahoo News, etc.
IMHO er jeg helst fri for det, og ogsaa gerne fri for en opdeling af forum i 2- og 3-skinne.

M.h.t. Lego-tog; Det var mest ment som en spoeg. De faa traade jeg har startet om emnet viser klart at der ikke er den store basis (endnu). Personligt er jeg fuldt tilfreds hvis den slags indlsag er velkomne i "Store skalaer", hvor de fleste er postet...

Lego-tog var ogsaa ment som et hip til debatten 2 v. 3 skinne; De som saelges idag koerer nemlig paa batterier, og er saaledes 0-skinne tog! Hehe...
Det perfekte system hvis man vil vaere fri for problemer med daarlige stroemforhold p.g.a. snavs paa sporet...

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

h087

togtosse

Græsted

Indlæg: 1.903

PB  Blog

Hej Berg

om ytring ja der er vi enige -

skal vi se på hvordan det så reguleres - er der jo i samfundet jo det der hedder myndighed og domstole med dommere, anklager og forsvarer til, - ikke altid stoler jeg på myndigheder - jvnf min henvisning til "Georginske storbonde" og "den østriske klatmaler" men jeg må sætte min lid til dommere og domstole i mit samfund - og her kan jeg også være i tvivl - om det er "myndigheder" eller retfærdighed der dømmes efter - der må jeg så se på min egen samvittighed og dømmeevne.

På sporskiftet har vi gjort Lars Skjærlund til den udøvende dommer - altså forsvarer, anklager og dommer i en og samme person - Det er hans site - og der er det frivilligt om man vil deltage - men ved at deltage - godtager man således Lars dømmekraft, beslutninger og udførelse af samme - og sådan er det. det skal ikke være "folkets domstol" der skal udøve denne "magt" - de har valget i at deltage eller lade være - jeg er måske ikke altid enig i Lars beslutninger - men det må jeg så tage persomligt med Lars eller lade være med at deltage - og hvis jeg må sige det så er Lars faktisk ikke så "slem" i mine øjne - men jeg er så heller ikke altid enig med ham - med det må så være en sag mellem Lars og mig

en anden ting vi så mange gange glemmer i diskutioner om demokrati og flertal - der er 99 der skal bestemme noget - de 50 vil have det på den måde - de 49 det på en anden måde - der er så tre løsninger :

1 : de 50 er flertallet - de vil S.... på de 49 - de er flertallet - og det udøves meget

2 : man indgår et kompromis - men ikke de to bedste halvdele - men de 2 dårligste - "de andre skal s.. ikke have noget" - udøves ofte

3 : de 49 gør oprør - men nu er de så "terorister" - det bestemmer flertallet jo

der mangler det i demokratiet - pligten til at flertallet SKAL tage et hensyn til mindretallet - og det gælder sagtsusme også for mindertallet ( sidste manglede af en eller anden grund )

dette er så min mening og tanker om dette emne

__________________

med venlig hilsen

henning h087 - togunivers 1:1 i 1:87 - h087@hotmail.dk + Rundremisen-forum/Rundremisen-arkiv, MjKf h087.dk

det vigtigste i at vide - er at vide -  hvad man ikke ved

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Jeg er enig med Flemming i, hvordan de personlige erfaringer med systemerne BURDE være. De har faktisk også været sådan tilbage da Sporskiftet var nyt. Det blev ofte til en god og seriøs meningsudveksling. Men tonen er blevet meget mere nedladende og aggressiv ... og da krigen blusser op med jævne mellemrum, synes jeg at det ødelægger mere end det gavner.

Dit eksempel med årsagen til forskellige skift kunne jo integreres i Wiki'en. Brugernes egne historier og begrundelser ... det ville være meget inspirerende læsning. Og det ville få nogle af dem/os, der ikke orker en hidsig diskussion ud af busken også. For de tavse personer har jo også taget nogle valg. Jeg ville i hvert fald skrive om mine betragtninger og oplevelser ... for jeg tror at mange nye brugere ville gennemgå mange af de samme fejl/udfordringer som jeg var igennem de første par år.

Så mit forslag er udvidet:

En redaktion sætter sig ned og beskriver de enkelte systemers fordele og ulemper på et seriøst og sobert niveau.
Brugernes historier om deres valg.
Og så henvisning til Wiki'en når der er nye brugere, der spørger ... og evt. et gok i nøden og en karantæne, hvis folk begynder at føre fantatiske prædiker for eller imod et system. Wink

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Jeg er enig med Flemming i, hvordan de personlige erfaringer med systemerne BURDE være. De har faktisk også været sådan tilbage da Sporskiftet var nyt. Det blev ofte til en god og seriøs meningsudveksling. Men tonen er blevet meget mere nedladende og aggressiv ... og da krigen blusser op med jævne mellemrum, synes jeg at det ødelægger mere end det gavner.

Dit eksempel med årsagen til forskellige skift kunne jo integreres i Wiki'en. Brugernes egne historier og begrundelser ... det ville være meget inspirerende læsning. Og det ville få nogle af dem/os, der ikke orker en hidsig diskussion ud af busken også. For de tavse personer har jo også taget nogle valg. Jeg ville i hvert fald skrive om mine betragtninger og oplevelser ... for jeg tror at mange nye brugere ville gennemgå mange af de samme fejl/udfordringer som jeg var igennem de første par år.

Så mit forslag er udvidet:

En redaktion sætter sig ned og beskriver de enkelte systemers fordele og ulemper på et seriøst og sobert niveau.
Brugernes historier om deres valg.
Og så henvisning til Wiki'en når der er nye brugere, der spørger ... og evt. et gok i nøden og en karantæne, hvis folk begynder at føre fantatiske prædiker for eller imod et system. Wink

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

PS ... jeg vil fremhæve et eksempel på, hvordan det kunne gøres. Det er MY 1287's artikel om forskellige koblingstyper. Et fremragende eksempel på, hvordan brugeres erfarining kan indføres uden at det bliver religionskrige:

http://my1287.dk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&...

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Newtrain

Brabrand

Indlæg: 668

PB

Hej Steff

bygger01 skrev:
Det er lettere sagt end gjort, når man på den slags spørgsmål tit ser den massive lovprisning at 2 skinnet og næste tavshed fra de 3'erne. Så er det ikke vejledning

Det er da stadig vejledning, ganske vist kun i 2 skinne, så helt objektiv biver den jo selvfølgelig ikke, men det er da op til læseren selv at validere oplysningerne. Som 2 skinne kører er det jo svært at rådgive om 3 skinne da man med stor sandsynlighed kun har et perifert kendskab til dette system. Jeg tror det er klogest at jeg afholder mig fra at skrive om min 30 år gamle viden om Märklin, det er alle vist bedst tjent med. ;)

Jeg har faktisk ikke konstateret om det forholder sig som du skriver, at det kun er 2 skinne folket der skriver, og at 3 skinne folket ikke bidrager med deres viden. Hvis det er korrekt, kan jeg da kun beklage at 3 skinne folket ikke deltager, men det er jo helt op til den enkelte, og ikke noget der kan reguleres, der er mig bekendt ingen der forbyder nogen at deltage, hvis ellers tonen er behagelig og sober.

bygger01 skrev:
Hvis forstiller sig, at er vi er delt ca. 50/50, så ses det ikke i anbefalingernes fordeling ( og det var der min vits - der manglede udråbstegn - blev til en rigtig dårlig en .... )

Jeg forstod den nu godt alligevel Big smile

bygger01 skrev:
Så mit forslag - hvis der skal være er en Ikon - er lad det henvise til

: http://www.danskmodelbane.dk/cgi-bin/mdmb?1+1+faq  

 Den er saglig og giver en nybegynder nok i første omgang.

Hvis jeg forstår ovenstående ret, skal vi afholde os fra at rådgive om "systemerne", og blot henvise til linket ?

Hvis det er korrekt forstået, hvor stopper det så ? Der er folk der sværger til Peco spor, skal det også være dem forbudt at "lovprise" disse, da det sker på "beskostning" af spor fra Trix, Roco, Fleischmann, Märklin etc. ?

Nogle elsker ESU, skal det heller ikke være dem tilladt at fremhæve ESU´produkter, fordi andre elsker Lenz etc. ?

Nogle kører med modulanlæg, skal de heller ikke have lov til at fremhæve det de ser som en fordel ved denne form for kørsel, blot fordi "pladebane kørerne" ikke er enige? 

Det bliver et noget indlægs fattigt Sporskifte.Laughing out loud

Jeg har da tænkt mig at fortsætte min lovprisning af 2 skinne (der er ikke andre muligheder i N), og "min" skala 1:160, da jeg jo synes det er det bedste, ellers havde jeg nok valgt et andet system og skala.Smile :)

Der hvor problemet for mig opstår er når det ene system lovprises, og det andet system skoses af "forfatteren", men det er ikke kritik af et system, at man roser et andet. Eller indlæg som kun omhandler en negativ omtale af et bestemt system, men jeg synes egentlig at Lars fint lader "trådene" udvikle sig, og kun griber ind når "målet er fuldt". Længe leve den demokratiske diktator:D

__________________

Venlig hilsen

 Carsten

  • Skala N
  • Epoke IV og V
  • Tysk og Dansk materiel + "det løse"
  • Digital med Roco MultiMaus
  • Har demonteret pladeanlæg, og arbejder nu med layout til et modulanlæg i 6 dele. 1´modul ender forhåbentlig med at indeholde: "Det gule palæ", traktor 57, Franz Jäger vognen, Bøffen "det dumme svin", med sin Ford Transit, og Olsen banden med Chevrolet Bel Air eller Impala.
Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.619

PB

Det bliver et noget indlægs fattigt Sporskifte

Men mere fredelig 

Og hvis det er kun denne evindelig kamp, der holder sporskiftet oppe, så kan det også være ligemeget .......

Men jeg tror ikke, det ender sådan, halløjet bliver sikkert ved, og det vil fortsætte med det faste "fredelige" bruger søger væk.

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Newtrain

Brabrand

Indlæg: 668

PB

bygger01 skrev:

Det bliver et noget indlægs fattigt Sporskifte

Men mere fredelig 

Ja vist, men hvis freden er opstået fordi ingen bruger Sporskiftet mere, da vi har forbudt enhver meningsudveksling og forskellighed, så er det vel heller ikke målet. Det var blot det jeg mente.Smile

bygger01 skrev:
Og hvis det er kun denne evindelig kamp, der holder sporskiftet oppe, så kan det også være ligemeget .......

Men jeg tror ikke, det ender sådan, halløjet bliver sikkert ved, og det vil fortsætte med det faste "fredelige" bruger søger væk.

Hej Steff

Jeg har muligvis ikke udtrykt mig helt klart.

Det jeg mente var blot at det ikke kan nytte noget at forbyde tråde om enkelte emner, blot fordi et fåtal ikke kan finde ud at begå sig. Jeg giver dig fuldstændigt ret i at vi ikke skal acceptere den tone som har været brugt i enkelte indlæg, og det gør Web-master jo heller ikke. 

Men en sund meningsudveksling har nu aldrig skadet nogen, det er først når fanatikene overtager at det går galt. Nye brugere kan jo så også se at der er forskellige systemer at vælge i mellem, og dermed selv forske videre i sagerne.

Og ja "halløjet" som du kalder det, kan vi nok ikke helt undgå, men jeg tager hellere i mod nogle bidske kommentarer fra fanatikere, hvis det betyder at mangfoldigheden på Sporskiftet kan fortsætte. 

Jeg undlader som regel at kommentere når tonen bliver barsk, jeg vil hellere bruge tiden på de nyttige indlæg, og de er altså stadig i stort overtal.

 

__________________

Venlig hilsen

 Carsten

  • Skala N
  • Epoke IV og V
  • Tysk og Dansk materiel + "det løse"
  • Digital med Roco MultiMaus
  • Har demonteret pladeanlæg, og arbejder nu med layout til et modulanlæg i 6 dele. 1´modul ender forhåbentlig med at indeholde: "Det gule palæ", traktor 57, Franz Jäger vognen, Bøffen "det dumme svin", med sin Ford Transit, og Olsen banden med Chevrolet Bel Air eller Impala.
Like 0 kan lide
Top

Picture

SC

Mekaniker

Indlæg: 466

PB  Blog

ups

 

__________________

Søren

3 Skinne, C skinner. Epoke lidt af det hele.
ECOS 1 og ECOS 2 og Touch Cab

Like 0 kan lide
Top

Picture

SC

Mekaniker

Indlæg: 466

PB  Blog

bjerg skrev:

SC skrev:
Jeg har ikke skrevet at unge mennesker ikke kan finde ude af det(2-skinne) det er dig der tolker det sådan. Jeg har skreven når man er ung kan jeg god se en fordel i det hvis man ikke er så god til elektronik.

du kan nægte til du dør det var sådan du skrev. hvad har foresten elektronik med det at gøre, jeg har kørt toskinne i mange mange år uden elektronik.

Hej.

 

Jeg stopper med at kommentere på det her, det komme der ikke noget fornuftig ud af.

__________________

Søren

3 Skinne, C skinner. Epoke lidt af det hele.
ECOS 1 og ECOS 2 og Touch Cab

Like 0 kan lide
Top

Picture

tøf tøf

glasgrossist, glarmester, og drivhusproducent

Vemmelev

Indlæg: 347

PB  Hjemmeside

Hej sporskiftet..

den har været noget  rundt, den debat... lige fra demokrati og til diktatur..

min oprindelige ide var nu ikke at gå i en af disse retninger, overhovedet. jeg er demokratisk, faktisk giver jeg mine ansatte fri på valgdag, da jeg synes vi skal værne om muligheden..

Jeg er glad for de mange forslag til hvordan en debat kan sttyres, så den ikke fører for vidt...

Jeg har tænkt over tingene gennem dagen, og jeg må erkende, at det, som virkelig fik mig til at fare i flindt, var nu ikke emnet 2 vs3, men den meget skarpe tone som fandt sted.. Een sådan vil jeg gerne tage afstand fra..

Men den gentager sig desværre hyppigt på dette forum, mulighvis nok, fordi vi er ca 45% 2-skinne og ca 55% 3 skinne, derved en ligelig deltagelse... har i prøvet et amerikansk forum? 98% 2-skinne.. derved ingen disskussion.. et tysk forum, ca 60% 3- skinne, derved muligheder for denne diskussion, men til gængæld er der ca 55 millioner husstande med modeltog, så der er rigelige spørgsmål, og rigelige svar, så de "gider" ikke hænge sig i 2 vs 3 skinne..

 

Mvh Steen

 

__________________

...og i tror det ikke kan lade sig gøre at indbygge digitaldekodere i spor z... Iøvrigt ganske vild med modeller, også dem af tog..

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.