Picture

Henrik Winther

Aarhus

Indlæg: 30

PB

Alternativ til K-skinner

Hej alle "3-ledere"

Jeg er ved at begynde på et nyt anlæg, og har fået hjælp til at lave et spændende layout med plads til store sporradier. Jeg bygger i C-skinner, men vil meget gerne have mulighed for radier på måske 2-3 meter på paradestrækningerne. Derfor har jeg kikket på K-flex-skinnen. Jeg synes dog den ser lidt klodset ud med code 100 profilet og de mange lasker. Jeg har set tyskere bygge skinner med små stifter der bankes ned i en kobberfolie mellem flotte Peco eller Tillig spor. Begge i code 83 som C-skinnen. Jeg vil ikke længere ned i code, da jeg vil kunne køre med både AC og DC-hjul. Jeg vil kun bruge flex på fri bane.  Alle sporskifter bliver i slanke C-spor. Selvom jeg godt nok savner en slank englænder!  Weichen Walter har også dette produkt, som ser godt ud. https://www.weichen-walter.de/ww-onlineshop/product_info.php?products_id... Det er endnu flottere end Pecos 3-leder-produkt. Det er desuden lidt billigere end 2205 pr meter. Er der nogen der har erfaring med disse produkter? Er alle glade for K-flex-sporet?

Mange hilsner

Henrik

__________________

Dansk epoke 3+4, CS2, C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.624

PB

Kan kun svare for K skinners flex udgave, som brugt alle steder, hvor det muligt at udnytte effekten i landskabet.

Men ikke i almindelige kurver, her er mere brugt de kendte kurver, men altid startende med enden af en flex eller med en større radie end længere ind i kurven, og samme afslutning / ide i den anden ende.

Om hvordan ledeevne er i sporet, ved jeg ikke, da hele banen er understøttet med strømledninger for hver 1-2 meter fra 1,5 kvadrat ringledning.

Som jeg føler det, er de mere følsomme for snavs end C skinnen.

De har været lette at lodde på.

Og hvis jeg skulle starte igen med AC, vil jeg igen vælge K frem C ! 

Som drev har jeg været skuffet over Märklin drev / den gamle type svigter for hurtigt på trods af AC strøm

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Henrik Winther skrev:

Alle sporskifter bliver i slanke C-spor. Selvom jeg godt nok savner en slank englænder!  Weichen Walter har også dette produkt, som ser godt ud. https://www.weichen-walter.de/ww-onlineshop/product_info.php?products_id... Det er endnu flottere end Pecos 3-leder-produkt. Det er desuden lidt billigere end 2205 pr meter. Er der nogen der har erfaring med disse produkter? Er alle glade for K-flex-sporet?

Et virkelig flot alternativ til K skinne, men jeg forstår ikke din kritik at K skinne profil i samme indlæg som du skriver at du kører med C skinne ?

Hvis man virkelig vil så tæt på virkeligheden som muligt er Marklin slet ikke en option i mine øjne. Der er ganske enkelt alt for mange kompromisser.

Men som andre skriver, holder du dig til forsyning hver anden samling (2 meter) og regelmæssig kørsel opstår der sjældent udfordringer med K skinne, flex eller ej.

 

 

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

DCC

Indlæg: 359

PB

Det er nu ikke kun uden for landets grænser der bliver brugt Peco skinner som 3skinne. En fra vores klub bruger dette koncept. Vi andre bruger peco uden midterleder. 

__________________

 

/Brian Ottens

----------------------------------------------------------------------------

Traincontroller Gold -Smarthand - Trainprogrammer:  Version 9, 

Lenz LZV200 , Lenz 23150 USB-Interface (Windows10), Lenz tilbagemeldere samt LDT  RS-8 tilbagemeldere
LH101, LH01

Peco Spor kode 75

 

www.mdmjk.dk

www.karensvej7.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.