Picture

M.H

Indlæg: 5

PB

Hjælp til at få gammel 7186 drejeskive til at virke på digital bane

Hej jeg håber at der er en her inde der kan hjælpe mig, jeg har købt mig en 7186 drejeskive og vil gerne bruge den digital. Jeg har en ms 60657 til at styre mine märklin toge med og jeg andvender de gamle m-skinder,kan det lade sig gøre og hvis hvordan.

MVH: Morten 

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 530

PB

Ja - Morten. Det kan du godt. Her har du Märklins eget forslag taget fra bogen "Modelleisenbahn digital gesteuert" katalognummer 0306 udgivet af Märklin i 1988.

AttachmentStørrelse
M7186.pdf 714.79 kB
Like 1 kan lide
Top

Picture

M.H

Indlæg: 5

PB

Tak for svaret  Gejo

jeg må igang med at undersøge.

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Selvstændig med www.hrtopp.dk

Moderator

Indlæg: 1.930

PB  Hjemmeside

Søg og du skal finde, også her på Sporskiftet: https://www.sporskiftet.dk/wiki/marklin-cs2-digitalstyret-drejeskive-marklin-7186-k84-7286-7686

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 530

PB

Det er jo altid fint med flere løsninger, men i forhold til 7186 forekommer det mig at være en dyrere løsning, end den jeg henviste til, da den kræver en selvstændig trafo - læs vekselspænding. Da drejeskriven har universalmotor kan den sagtens fungere på digitalspændingen - som også var Märklins løsning i 1988.

Jeg kan iøvrigt godt være i tvivl om forslaget overhovet virker. Hvilken funktion har de to dioder? En universalmotor ændrer ikke retning ved at ændre polariseringen. Hertil kommer, at "trestikket" på siden af drejeskiven har følgende forbindelser fra højre mod ventre. 1. den ene motor/magnet vikling, 2. elektromagneten, der frigør låsen og kobler motoren anden pol til stel/brun ledning - den 4. udgang på drejeskiven, og 3. den anden motor/magnet vikling der sikrer modsat køreretning.

Som jeg umiddelbart kan se er der ikke nogen umiddelbar logisk sammenhæng mellem disse forbindelsers funktion og de viste ledningsforløb. 7186 har heller ikke nogen rød forbindelse på selve drejeskiven, som vist på tegningen.

Motoren er den samme som findes i Märklins lokomotiv 3000 - så det er altid nemt at finde reservedele.

Hilsen Gert

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.