Picture

stiggiboy

CTP Grafiker

Årslev

Indlæg: 5

PB

Heljan MX bøvl med lyset

Hej herinde hvor al viden er samlet.

Jeg har som overskriften antyder anskaffet mig en Heljan MX hvor lyset opfører som følger; ved tændt F1 er der lys i den nederste højre hvide lygte i kørselsretningen. Ved tændt F4 tænder den øverste hvide lygte i kørselsretningen. Der er på intet tidspunkt slutlys eller lys i den venstre nederste hvide lygte i kørselsretningen. I følge manualen bør lyssætningen være: ved F1 lys i alle tre hvide lygter i kørselsretningen, og ved F4 slutlys. Da jeg har prøvet at gøre mit hjemmearbejde her på forummet kan jeg se at den lyssætning jeg kan få, kunne ligne kendingslys fra en regulativ fra 1944, og derfor vil jeg ikke kålhøgen gå til forhandleren og hævde at der er noget galt med mit lokomotiv, men lige forhøre mig ved ekspertpanelet herinde. Det hele bliver styret fra en CS1 reloaded med systemversion 4.2.4 fra ESU, som fint styrer alle andre lokomotiver på min bane. Decoderen i lokomotivet er en Loksound 4.0, og alle andre funktioner virker som beskrevet i manualen.

Mange hilsener, Stig!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Svend

Ballerup

Indlæg: 1.283

PB

Du har (formentlig) købt en MX fra epoke III og her har McK nok forsøgt at tilpasse lygteføring/kendingsignaler til den tid.
Se den gamle tråd om samme emner:
https://dk.fritid.jernbaner.narkive.com/uycEBiCA/kendingssignaler-i-60erne

__________________

Svend

Like 0 kan lide
Top

Picture

stiggiboy

CTP Grafiker

Årslev

Indlæg: 5

PB

Hej Svend

Nu er det godt nok en Heljan, men du har nok ret, det er med fuldt overlæg at lygteføringen er som den er, og så er manualen bare ikke den rigtige.

Mange hilsener, Stig!

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.