Picture

Pumba0404

Indlæg: 4

PB

Ecos Command station og Multimaus sammen?

Hejsa...

Har fået købt mig en multimaus, og vil gerne ha den tilsluttet det eksisterende system, som er ESU Ecos command station. Har prøvet at søge på nettet efter en løsning, men kan ikke finde nogen... 

En venlig sjæl som ved hvad der skal til for at kunne koble de enheder sammen så man kan kører med begge enheder?

Håber i kan hjælpe

Mvh

Brian

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Umiddelbart vil den simpleste løsning være, at anvende den såkaldte "sniffer". Denne modtager signaler fra andre digitale enheder som ikke er direkte kompatible med ECoS.

Tilslutningen er ganske simpel: Hvis du kigger på ECoS bagfra (dvs. så du kigger på de forskellige stik) har du helt ude til højre et 5-polet stik til S88. Umiddelbart til venstre herfor sidder et 7-polet stik. Her skal du anvende de to pins tætest på S88-stikket. Disse to pins forbindes med skinneudgangen på din lokmaus (den udgang du normalt bruger til at forsyne dine skinner med strøm og digitalsignal fra lokmaus), så ledes at ECoS nu modtager signalerne fra din lokmaus. Husk at din lokmaus stadig skal bruge sin originale strømforsyning.

Efter den fysiske/elektriske tilslutning, er lidt planlægning og derefter opsætning af din ECoS påkrævet. ECoS gemmer alle lokomotivers adresse i en art database, således at de istedet kan kaldes ved et mere sigende navn. Herinde kan du for det enkelte lokomotiv angive den reelle adresse (den adresse lokomotivets dekoder har) og den såkaldte "sniffer-adresse". Sidstnævnte fortæller din ECoS, at hvis din lokmaus sender et signal/kommando på f.eks. adresse 05, skal dette signal videregives til det lokomotiv som snifferadressen er tildelt.

Sagt lidt tydeligere: Du har et lokomotiv (f.eks. My 1101) som er programmeret med adressen 101. Denne adresse er lokomotivets reelle adresse. Sammen med den reelle adresse angiver du for samme lokomotiv en sniffer-adresse, f.eks. 05. Nu kan du så på din lokmaus vælge adressen 05 og give en kommando (f.eks. ved at dreje på regulatoren), som af ECoS registreres og videre-sendes til det lokomotiv (i dette eksempel din My 1101, som har den reele adresse 101) som har denne sniffer-adresse. Nu skulle dit lokomotiv gerne reagere på din lokmaus. Der kan muligvis opstå en forsinkelse fra du f.eks. drejer på regulatoren til lokomtivet reagerer, men det burde kun dreje sig om nogle brøkdele af et sekund.

Du kan evt. læse om ovenstående funktion i din manul til ECoS.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Pumba0404

Indlæg: 4

PB

1000 tak for det svar, det var meget brugbart... Men efter at ha gjort som foreskrevet, så er jeg stødt ind i et nyt problem... når jeg har indtastet alle dekoder adresserne i multimaus, og tastet de samme sniffer adesser ind i esu'en, så kan jeg godt få loks til at kører med multimaus, men jeg kan så ikke få esu'en til at overtage lok igen på nogen måde, hverken når det kører eller står stille efter at ha kørt med multimaus. Jeg har forsøgt forskellige ting, såsom at skifte snifferadresser og har også læst mig til at hvis man lod lok stå et øjeblik, efter ha kørt med multimaus,s å ville esu'en selv finde ud af, at den var ledig og kunne køres med. 

Min ide med at koble de to styrerenheder sammen var jo at jeg kunne sætte igang med den ene og overtage med en anden. Kan det ikke lade sig gøre, eller hvad gør jeg forkert?

Håber i kan hjælpe

Mvh

Brian

Like 0 kan lide
Top

Picture

Møtrik

Indlæg: 619

PB

Jeg formoder at du vil bruge en MM pgr. større bevægelses muligheder, vidste du at der kan bruges ipod touch som styreenhed?

 

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Pumba0404

Indlæg: 4

PB

Ja det vidste jeg godt...Men i dette tilfælde er det min far som gerne vil ha tilsluttet en multimaus, og han har ikke sådanne fine produkter:)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Møtrik

Indlæg: 619

PB

vi rodede med det nede i klubben der der var som vi det samme som dig, i klubben kører Lenz, så enten har folkene en multimaus eller en LH 100. Ecos og håndterminaler blev forbundet, og alle medlemmer gik ud afderes gode skind , ingen mulighed for tilgang til lokfunktioner. med mindre lokket er lagt ind i Ecos. det var i vores verden totalt ubrugelig. Medlemmerne ejer vel tilsammen flere hundrede loks og de er jo vant til at kunne tage et lok med og bruge med det samme, dvs bare kalde det op på håndterminalen og kør med alt tilgængeligt.  så Ecos røg ud igen. Jeg var ikke selv tilstede så desværre kan jeg ikke komme med mere udførlig beskrivelse.

ps. vi bruger ikke det med at taste togdata ind på vores multimaus, forstået på den måde at MY 1101 har adr. 1101, og der kan sagens natur kun være en 1101, resten må omlitreres eller blive i embalagen

 

 

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.