Picture

Henrik227

Broby

Indlæg: 51

PB

Alt for høj lyd i ME'eren.

Hej. 

Jeg har anskaffet mig en ME 1533 (tror at det er en Hobby-trade. Har købt den brugt, uden kasse) Fin, fin AC-maskine med lyd. Mit problem er nu bare, at lyden er så høj, at den overdøver mine øvrige lokomotiver. Jeg har så prøvet at gå ind på adresse 63 i cv-prog. bytewise på min intellibox for at ændre lydstyrken (det plejer jeg, på mine andre lokomotiver). Når jeg så aflæser adr. 63, får jeg fejl og jeg kan heller ikke ændre noget (igen en fejlmeddelelse). Hvad går galt? Er det fordi at det er en anden dekoder end mine øvrige som jeg sagtens kan programmere? Jeg håber så at én af jer kan hjælpe mig. 

__________________

Bedste hilsner

Henrik

Märklin K-skinne. Intellibox med infrarød fjernbetjening og Intellibox-Switch. Hovedsageligt dansk med en smule tysk materiel, som har kørt i Danmark. Epoke 4-5.

Hovedby: "Kronbjerg" med industri og havn, samt forstad "Tingfeldt", ialt små 10m2.

  
Like 0 kan lide
Top

Picture

fkm

IT-Systemadministrator

Indlæg: 421

PB

Prøv evt. at læse CV8 og se hvilken værdi du får retur - den værdi giver dig dekoderfabrikatet - se denne side: https://www.jmri.org/xml/XSLT/pages/DecoderId.html - ESU hedder ex. 151

Hvis dekoderen er af andet fabrikat, så kan de let lave flyttet volumen CV'en, se det er "bare" at google manualen.

Mvh
Flemming

 

__________________

H0, 2 skinne DCC, dansk i nyere epoker

Like 0 kan lide
Top

Picture

Henrik227

Broby

Indlæg: 51

PB

fkm skrev:

Prøv evt. at læse CV8 og se hvilken værdi du får retur - den værdi giver dig dekoderfabrikatet - se denne side: https://www.jmri.org/xml/XSLT/pages/DecoderId.html - ESU hedder ex. 151

Hvis dekoderen er af andet fabrikat, så kan de let lave flyttet volumen CV'en, se det er "bare" at google manualen.

Mvh
Flemming

 

Hej Flemming. 

Det lyder som en god idé. Det prøver jeg. 

Tak for hjælpen. 

 

__________________

Bedste hilsner

Henrik

Märklin K-skinne. Intellibox med infrarød fjernbetjening og Intellibox-Switch. Hovedsageligt dansk med en smule tysk materiel, som har kørt i Danmark. Epoke 4-5.

Hovedby: "Kronbjerg" med industri og havn, samt forstad "Tingfeldt", ialt små 10m2.

  
Like 0 kan lide
Top

Picture

Henrik227

Broby

Indlæg: 51

PB

Henrik227 skrev:

fkm skrev:

Prøv evt. at læse CV8 og se hvilken værdi du får retur - den værdi giver dig dekoderfabrikatet - se denne side: https://www.jmri.org/xml/XSLT/pages/DecoderId.html - ESU hedder ex. 151

Hvis dekoderen er af andet fabrikat, så kan de let lave flyttet volumen CV'en, se det er "bare" at google manualen.

Mvh
Flemming

 

Hej Flemming. 

Det lyder som en god idé. Det prøver jeg. 

Tak for hjælpen. 

 

Hej igen Flemming. 

Nu har jeg prøvet det og jeg få "Fejl" hele tiden. Jeg kan faktisk ikke udlæse én eneste værdi, uanset hvilket cv jeg vælger. Du skulle vel ikke have nogle andre idéer jeg kan afprøve? 

 

__________________

Bedste hilsner

Henrik

Märklin K-skinne. Intellibox med infrarød fjernbetjening og Intellibox-Switch. Hovedsageligt dansk med en smule tysk materiel, som har kørt i Danmark. Epoke 4-5.

Hovedby: "Kronbjerg" med industri og havn, samt forstad "Tingfeldt", ialt små 10m2.

  
Like 0 kan lide
Top

Picture

peterw

Ingeniør

Frederiksberg

Moderator

Indlæg: 809

PB

Hej,

Henrik227 skrev:

Henrik227 skrev:

fkm skrev:

Prøv evt. at læse CV8 og se hvilken værdi du får retur - den værdi giver dig dekoderfabrikatet - se denne side: https://www.jmri.org/xml/XSLT/pages/DecoderId.html - ESU hedder ex. 151

Hvis dekoderen er af andet fabrikat, så kan de let lave flyttet volumen CV'en, se det er "bare" at google manualen.

Mvh
Flemming

 

Hej Flemming. 

Det lyder som en god idé. Det prøver jeg. 

Tak for hjælpen. 

 

Hej igen Flemming. 

Nu har jeg prøvet det og jeg få "Fejl" hele tiden. Jeg kan faktisk ikke udlæse én eneste værdi, uanset hvilket cv jeg vælger. Du skulle vel ikke have nogle andre idéer jeg kan afprøve? 

Jeg har ind imellem haft samme problemstilling med min Intellibox 65050 og enkelte, moderne dekodere. (Min oplevelse er at problemet er opstået oftere hvis mit programmeringsspor var beskidt eller lok'et af andre grunde har haft dårlig forbindelse. Jeg husker det også sådan at lok's med indbygget powerpack / kondensator kan opføre sig sådan.)

Typisk har jeg dog godt kunnet indkode en værdi alligevel, med andre ord er det kun opstået ved læsning - ikke skrivning. Så jeg ville nok selv:

1) Prøve via udseende at finde ud af hvilken dekoder det er (mest sandsynlig er ESU loksound, derefter noget Zimo, eller evt. Uhlenbrock) - upload evt. et foto af dekoderen her.

2) Sæt relevant CV lavt / lavere. 

Mvh

Peter

 

__________________

Dansk epoke IV - af historiske årsager på 3-skinne. DSB suppleret af lidt privatbane. Uhlenbrock Intellibox, RocRail etc.

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.178

PB

Jeg har haft samme problem med en Hobbytrade MZ. Her var lyden bare alt for lav. 

Jeg kan heller ikke udlæse CV info eller værdier . . . og det har ikke hjulpet af nulstille dekoderen. 

Så nu har jeg bare lært at leve med den lave lyd  Stare

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ole Vedel

Indlæg: 990

PB  Blog  Hjemmeside

LasseSteen skrev:

Jeg har haft samme problem med en Hobbytrade MZ. Her var lyden bare alt for lav. 

Jeg kan heller ikke udlæse CV info eller værdier . . . og det har ikke hjulpet af nulstille dekoderen. 

Så nu har jeg bare lært at leve med den lave lyd  Stare

Hvis lyden er for lav, kan det skyldes en defekt HT, hvor impedansen er for stor.

Til Loksound 3- 3,5 skal den være ca 100 Ohm

Til Loksound 4 og frem 4-8 Ohm

Jeg har skiftet flere HT hvor impedans havde ændret sig.

Man skal lodde den ene af ledningerne fra for at  kunne måle det korrekt.

Mvh. Ole Vedel

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Henrik227

Broby

Indlæg: 51

PB

peterw skrev:

Hej,

Henrik227 skrev:

Henrik227 skrev:

fkm skrev:

Prøv evt. at læse CV8 og se hvilken værdi du får retur - den værdi giver dig dekoderfabrikatet - se denne side: https://www.jmri.org/xml/XSLT/pages/DecoderId.html - ESU hedder ex. 151

Hvis dekoderen er af andet fabrikat, så kan de let lave flyttet volumen CV'en, se det er "bare" at google manualen.

Mvh
Flemming

 

Hej Flemming. 

Det lyder som en god idé. Det prøver jeg. 

Tak for hjælpen. 

 

Hej igen Flemming. 

Nu har jeg prøvet det og jeg få "Fejl" hele tiden. Jeg kan faktisk ikke udlæse én eneste værdi, uanset hvilket cv jeg vælger. Du skulle vel ikke have nogle andre idéer jeg kan afprøve? 

Jeg har ind imellem haft samme problemstilling med min Intellibox 65050 og enkelte, moderne dekodere. (Min oplevelse er at problemet er opstået oftere hvis mit programmeringsspor var beskidt eller lok'et af andre grunde har haft dårlig forbindelse. Jeg husker det også sådan at lok's med indbygget powerpack / kondensator kan opføre sig sådan.)

Typisk har jeg dog godt kunnet indkode en værdi alligevel, med andre ord er det kun opstået ved læsning - ikke skrivning. Så jeg ville nok selv:

1) Prøve via udseende at finde ud af hvilken dekoder det er (mest sandsynlig er ESU loksound, derefter noget Zimo, eller evt. Uhlenbrock) - upload evt. et foto af dekoderen her.

2) Sæt relevant CV lavt / lavere. 

Mvh

Peter

 

 Ved ikke rigtigt lige, hvad der sker her. Prøver at uploade et billede af den famøse dekoder, men det vil den ikke. Ved ikke hvorfor, der er ikke andre billeder i min kø, der venter på at blive uploaded. Prøver igen i morgen. 
__________________

Bedste hilsner

Henrik

Märklin K-skinne. Intellibox med infrarød fjernbetjening og Intellibox-Switch. Hovedsageligt dansk med en smule tysk materiel, som har kørt i Danmark. Epoke 4-5.

Hovedby: "Kronbjerg" med industri og havn, samt forstad "Tingfeldt", ialt små 10m2.

  
Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.178

PB

Ole Vedel skrev:

Hvis lyden er for lav, kan det skyldes en defekt HT, hvor impedansen er for stor.

Til Loksound 3- 3,5 skal den være ca 100 Ohm

Til Loksound 4 og frem 4-8 Ohm

Jeg har skiftet flere HT hvor impedans havde ændret sig.

Man skal lodde den ene af ledningerne fra for at  kunne måle det korrekt.

Mvh. Ole Vedel

 

Hej Ole,

Tak for svar
. . . . . . . det var godt nok meget teknisk Smile

Jeg tror det er en Loksound 3,5 der sidder i lokomotivet. 
Løsningen du beskriver overstiger nok desværre min tekniske viden, men især også min kunnen på området. Så jeg må nok fortsat leve med den lave lyd på lokomotivet.

Men tak for dit svar og mulige løsning.

Mvh
Lasse 

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.