Picture

CBorch

Skolelærer

Frederiksberg C

Indlæg: 210

PB

Til den designinteresserede modeltogsentusiast

Vil man bygge dansk inspireret, med dansk designhåndværk som en integreret del af sit anlæg. Og befinder man sig i tiden efter ca 1964, så MÅ man da have et sæt Verner Panton-stole i 1:87

Idag var jeg i den yderst velassoterede kunst-, design- og arkitekturbutik Tutein & Koch i indre København for at ose lidt nips. Normalt ender jeg med at købe fx styrenplader (plastcard) i 70x100cm i forskellige tykkelser til en meget overkommelig pris, men svær at transportere hjem på cykel. 

Idag blev det blot til noget klar PET-plast til vinduer og denneher lille designperle.

BilledeBillede

Det er det første produkt i 1:87 jeg nogensinde har set i butikken, så jeg måtte købe en æske til 80kr. Det er 10kr pr stk -en ganske høj pris for et stykke formstøbt plastic. Men hvad har jeg ikke ellers brugt penge på i tidens løb.

Stolen er som sagt designet af Verner Panton i starten af 60'erne, som den første stabelbare skaltøbte stol nogensinde. Den var ikke specielt populær i Danmark i begyndelsen, da man på det tidspunkt kun var kommet til materialet træ i møbeldesignalfabetet her i landet. Sidenhen er der nok blevet solgt et par stykker af dem -også i Danmark. 

Hvor skal stolene så stå henne på mit anlæg?

Jeg bliver nok nødt til at bygge et funkishus med store panoramavinduer, for at man kan se ind i spisestuen til de til den tid pangfarvemalede stole.

Det er dog lige i slutningen af min epoke (der løber til 1965), så huset -og dets vinduer skal nok ikke placeres helt fremme ved anlægskanten. :glasses:

Alternativt kan de få plads i udstillingsvinduet i møbelbutikken i Banegravsgade. Der kan de passende få lov til at stå og være helt nye.

De bedste og futuristiske hilsner

Cristian

 

__________________

2-skinne H0, GDS, DSB, dansk epoke III

Like 7 kan lide
Top