Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

Mit først spor z modulanlæg

Hej NG

Jaa så er det min tur, efter nøje overvejelse vil jeg præsentere mit kommende spor z anlæg.

Anlægget bliver en dobbelt sporet ringbane med en station med rangereterræn og depotspor efter tysk forbillede. Stationen er hævet i forhold til de 2 spor der ligger foran ved kanten af modulet. På hovedestrækningerne vil der komme køreledninger, dog uden funktion.

Anlægget bliver bygget i 3 moduler med plexiglas låg og front som er ca 20 cm høje. Hvert modul er 120 cm langt og 2 af dem er 50 cm brede mens det midterste modul kun er 40 cm bred.

Planen er der at der kan være 2 kørende tog adgangen. Et i hver sin retning. Der til kommer et der kan rangere.

Alle de spor z toge jeg har er/bliver bygget om til digital drift, med en intellibox til at styre dem med. Så er jeg heldigvis fri for at isolere de forskellige skinnestykker medmindre jeg vælger at køre med bremsemoduler.

Kommentar og forbedringer til sporplanen er velkommen dog skal den være konstruktiv.

Modulanlæg spor z oversigt

__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mathias Nielsen

IT civilingeniør studerende

Indlæg: 200

PB

Nu er jeg ikke ekspert, men hvordan har du tænkt dig at udføre modulovergangene?

Du har rigtig mange skinnesamlinger at tage stilling til. Efter min mening bør du i hvert fald indepasse stationen på ét modul.

Hvorfor iøvrigt holde sig til ét lag, når du alligevel vel arbejde med højdeforskelle?

mvh Mathias

Like 0 kan lide
Top

Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

Tja selve det midterste modul er jo stationen og overgangene er uden sporskiftere og med "simpelt" terræn" uden for meget bølget landskab. Perronen kommer også kun til at ligge på det midterste modul.

Når først skinnerne er fastmontere hvor de skal være så skulle de gerne kunne samles rimelig præcis igen.

Det er ikke meningen det skal skilles ad ofte, egentlig kun den dag jeg finder et bedre sted af bo f.eks. Overvejer muligvis også at kunne udstille med det, men det er en fremtidsplan.

Grunden til at jeg vælger kun at køre i et lag, er fordi modulerne ikke er brede nok til det og desuden vil jeg også gerne kunne se mine toge når jeg køre med dem.

Men hvis du har nogle forbedringer eller ser andre muligheder i de 3 moduler end det jeg har tegnet så skyd løs. Jeg er åben for forslag fra alle med gode ideer.

__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tonny Pedersen

Håndformer

Næstved

Indlæg: 348

PB

Hejsa

Hvis det bare er for at kunne flytte anlægget ville jeg lave 2 moduler på 180x50 så det hele bliver delt på midten da alle skinnerne på midten jo er lige og så lave en vendesløjfe i hver ende i stedet for at køre rundt.

På den måde kan du jo have 4 tog på en gang , 2 på vej ud og 2 på vej tilbage.

Tonny

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Tonny Pedersen" skrev:
HejsaHvis det bare er for at kunne flytte anlægget ville jeg lave 2 moduler på 180x50 så det hele bliver delt på midten da alle skinnerne på midten jo er lige og så lave en vendesløjfe i hver ende i stedet for at køre rundt.På den måde kan du jo have 4 tog på en gang , 2 på vej ud og 2 på vej tilbage.

Da det samlet giver en kortere skinnelængde vil der være plads til færre tog.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tonny Pedersen

Håndformer

Næstved

Indlæg: 348

PB

hej moppe

det er nok udtrykt forkert , det jeg mente var at dele de underste 2 spor så de kører ud til hver sin ende med en sløjfe i 2 lag.

Tonny

Like 0 kan lide
Top

Picture

trn85

Indlæg: 259

PB

"Tonny Pedersen" skrev:
HejsaHvis det bare er for at kunne flytte anlægget ville jeg lave 2 moduler på 180x50 så det hele bliver delt på midten da alle skinnerne på midten jo er lige og så lave en vendesløjfe i hver ende i stedet for at køre rundt.På den måde kan du jo have 4 tog på en gang , 2 på vej ud og 2 på vej tilbage.Tonny

Det er ikke med hensigt på at flytte rundt med anlægget at det laves i moduler. Det er mere fordi det er mest praktisk. Men det kunne blive en fordel hvis anlægget laves i modulerfor så kunne det komme med på en udstilling eller 2.

Desuden vil et modul på 180 cm være for upraktisk. Personligt kan min bil ikke rumme det, men godt rumme 3 på 120 cm. Derfor 120 cm.

__________________


Med venlig hilsen

Thomas Reinholt Nielsen

Like 0 kan lide
Top

Picture

gerhard

Indlæg: 90

PB

Jeg har selv valgt, at mit N-layout opbygges i to dele, og det har da været lækkert ved opbygningen at kunne "komme rundt" - vende - og stuve væk - specielt i øjeblikket hvor hovedsagen drejer sig om elektrisk tilslutning af diverse sporskifte dekodere og tilbagemeldingsmoduler.

Da jeg først er i gang med den første plade, så er min bekymring også, om min samling bliver nøjagtig nok til de tre spor jeg har i overgangen - men satser enten på "Fremo-måden" med skruer og lodning, eller løse "broer".

(Kan da nævne, at jeg i planlægningsfasen prøvede at overbevise "hende" om, at et hejseværk over sengen - garnieret med "noget himmelsengsagtigt" når det var hejse op - efter ca. ½ sekunds overvejelse - hvori indgik en skelen til mine håndværsmæssige evner - kraftigt blev skudt i sænk - så hellere lidt rod i stuen - når jeg skal "lege med lille tog") :oops:

__________________

Modelbane: Spor N - Minitrix - Ib - Rocrail (samt lidt af hvert, afhængig af priser på Ebay og QXL - hvis jeg kan li det, og få en dekoder til at virke - får det lov at køre)

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.