Picture

petar

Indlæg: 50

PB

Maling på spartelmasse

Hej,

Jeg har haft nogle problemer med maling af en hjemmebygget ME-overdel (1:160). Oprindeligt var den malet rød/sort, men da forbilledet blev ommalet til blå skulle min model også være det. Den oprindelige maling blev fjernet med brun sæbe, og så kom den blå maling frem fra skabet. Men... i løbet af noget tid (husker det som et par måneder) begyndte malingen at skifte farve til grønlige nuancer der hvor der var spartlet på modellen. Jeg går derfor ud fra at det skyldes, at spartelmassen og den brune sæbe har reageret med hinanden.

Min tanke var, at rense lokomotivet helt med igen for alle malingsrester, og derefter lade det tørre i måske et halvt år for så at give det noget lak - måske isolerlak at den type der bruges til at standse løbesod i murværk - og derefter male det igen. Lyder det helt dumt, eller er der andre forslag? Jeg har brugt Humbrols terpentibaserede maling, men kunne det tænkes, at en vandbaseret maling ville opføre sig anderledes?

Er der nogen der har forslag som kan afhjælpe mit problem?

mvh

Peter

Like 0 kan lide
Top

Picture

Cargoman

Indlæg: 490

PB  Hjemmeside

:idea: Jeg ville nok give det en gang grunder.

__________________

Moderne tog på danske skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

tybalt

It-projektleder

Holbæk

Indlæg: 999

PB  Hjemmeside

Hej

Når jeg lakerer (eller omlakerer) modeller foregår det efter følgende fremgangsmåde:

Først rengøres modellen grundigt med lunkent vand og opvaskemiddel. Dernæst renses den med flydende skurepulver og en blød opvaskebørste. Ved dette opnår jeg at "bryde" overfladen så den efterfølgende lakering har noget af "bide" i. Skrurepulveret efterlader ingen synlige ridser.

Dernæst renses modellen i varmt vand med grundrens og tørres efterfølgende grundigt med køkkenrulle og let opvarmning på en radiator (for at undgå kalkspor).

Og endelig grundes modellen med en lysegrå autospray fra Motip og den er klar til færdigbemaling.

Før jeg fandt frem til denne metode kom jeg ud for lejlighedsvise afskallinger og gennemslag af grundfarve men på denne måde har jeg lakeret over 30 modeller uden problemer.

Metoden kan iøvrigt også varmt anbefales til resinoverdele.

__________________

Med venlig hilsen
Henk

http://www.privatbanen.dk/
- H0, 2-skinne -

Like 0 kan lide
Top

Picture

petar

Indlæg: 50

PB

Hejsa,

Tak for svaret - jeg vil prøve at se, om der er nogle af de tips jeg kan bruge.

mvh

Peter

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.