Picture

Fendt930

landbrugselev

Indlæg: 69

PB

Märklin T-maskine

Hej

Har lige set på märklins hjemmeside at de vil gen udgive deres DSB T-maskine, nu med 5 polet motor, mfx decoder og lyd :!: :!:

Helt sikkert en model der vil være at finde på min bane når den udkommer Laughing out loud

__________________

Rigtige mænd går i kloster....Asmildkloster Landbrugsskole

H0, AC, Mobile Station, Epoke III-V, Dansk

Like 1 kan lide
Top

Picture

Horsecreek

Lokomotivfører

Indlæg: 1.490

PB  Blog  Hjemmeside

Jep, og hvis du har mulighed for det, kan du tage ind til Kystbanen i Hellerup og se prototypen.

__________________

Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Prototypen ser rigtigt godt ud, og jeg glæder mig meget til T-maskinen finder vej til de danske forhandleres hylder.

Iøvrigt, hvis der her er nogen som læser/læste LOKOMOTIVET, så bemærk på side 37 i sidstudkomne nr. 90, at man skriver at T-maskinen kommer i fire forskellige katalognumre; Dette er ikke korrekt :!: LOKOMOTIVET har misforstået oversigten over hvilke funktioner man får adgang til med forskellige digitalstationer i nyhedskataloget for 2007, og tror fejlagtigt at disse forskellige numre (6020, 6021, 60652 og 60212) er katalognumre for T-maskinen. Numrene er til gengæld katalognumre for Märklins egne digitalstationer. Katalognummeret for T-maskinen er 37037.

Måske er det meget godt at LOKOMOTIVET får sig en lille pause, og forhåbentligt kommer tilbage med fornyede kræfter....

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Noget kunne tyde på at T-maskinen er ved at være på vej til butikkerne. Den har i hvert fald skiftet status i Märklins produktdatabase.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Voller

Indlæg: 169

PB  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
Noget kunne tyde på at T-maskinen er ved at være på vej til butikkerne.

Jeg har lige fået bekræftet fra Hobbykælderen at første sending lander mandag eller tirsdag, så læg pengepungen frem så den er klar...

__________________

Mvh. Thomas.
Digital treskinnedrift
http://modeltog.voller.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Så er de kommet til landet. Jeg skal ud og hente mit eksemplar nu. Herligt lige op til en weekend.

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Hejsa Mikael

Lad se, lad høre, hvad syntes du så om den Laughing out loud

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Tja, jeg har ikke rigtigt haft tid til at kigge ordentligt på den endnu. Den kommer først ud af æsken og bliver gennemprøvet i morgen, hvor jeg så også vil se den sammen med den 10 år gamle T maskine. Men det jeg allerede har set, lader intet tilbage at ønske. Masser af fine og flotte detaljer. Den kom lige ud af æsken for en hurtig prøvetur i butikken, da jeg hentede den. Jeg nåede at se, at Märklin endelig er begyndt at bruge hvide lysdioder til lyset, i stedet for de grimme urin-gule, de ellers har anvendt i flere år.

Desværre er jeg ikke nået at blive færdig med at bygge lys ind i mine CU vogne. Det havde nok ellers set drøngodt ud at hægte dem på krogen i morgen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Så har jeg haft den ude at trille på min bane, og der er en del at skrive om.

Førstehåndsindtrykket er imponerende. Virkelig flot detaljeringsgrad, med masser af småting påmonteret. Dette gør også at det absolut IKKE er et tog, man lader mindre børn komme i nærheden af. Ikke med fingrene i hvert fald.

Jeg monterede røg i min. Ikke fordi det er noget jeg bruger til daglig, men røg (og lyd) er et kæmpe hit når min fætters børn er på besøg. Ved montage af røggenerator i dette lok skal man lige være opmærksom på kontaktpladen. Den danske skorsten er lavere end på andre loks af samme grundtype ( P8 ), dermed sidder røggeneratoren også lidt lavere, og man bør bukke kontaktpladen i facon, så den får god kontakt lidt længere nede. Det er ikke noget stort problem, der er plads til at gøre dette.

Sørg i øvrigt for at skrue de rigtige skruer ud for at skille lokomotivet ad. Der er 6 skruer i bunden, 3 stjerneskruer og 3 med lige kærv. Stjerneskruerne sidder lige til at tage, men det er altså de 3 andre der skal løsnes i stedet.

Så er det på tide at få toget op på skinnerne, og det første der springer i øjnene er lyset. Märklin er gået over til hvide lysdioder, og hatten af for det. Det er ikke engang de kolde blåhvide, men nok snarere dem, der kendes som sunny white. Jeg havde helst set golden white på et damplokomotiv, men det er meget glædeligt at Märklin er gået bort fra gule lysdioder.

Her ses lyset på 37037 sammen med lyset fra den 10 år gamle model 34989 med glødepære (til venstre):

Billede

Da jeg begyndte at køre med lok'et, forbavsede støjen mig. Tandhjul m.v. siger mere end jeg lige havde ventet, især ved lidt højere hastigheder. Nu skal i ikke misforstå; Sammenlignet med den gamle model er der slet ikke noget at skrive hjem om, men jeg ved at det kan gøres bedre. Den tyske BR 55 (37540) har samme motortype, og er noget mere stille i sin kørsel.

Nå, men slå lydene til på F3 og så hører man ikke de tandhjul mere.

37037 er udstyret med masser af lyde, og det er altsammen meget fint. Desværre er man henvist til Märklin Systems (mfx) for at kunne høre de fleste af dem. Tidligere har det været sådan for os andre (6021 eller Intellibox brugere), at man kunne bruge lokomotivadressen +1 for at få adgang til 4 ekstra lyde. Den går desværre ikke her Crying Og disse ekstralyde, som f.eks. skovlen af kul, bliver ikke engang afspillet i ny og næ af sig selv. Det er desværre et lille tilbageskridt for os, der ikke kører mfx.

UPDATE: Dette problem er blevet løst. Se mit nyere indlæg længere nede.

En sidste lille underlighed: I æsken ligger der bl.a. en løs kobling med, og i manualen står beskrevet hvorledes man kan vælge at montere enten denne eller bremseslanger foran på lokomotivet. Men der er bare ikke nogen NEM-skakt at proppe koblingen ind i. Så der er ikke mulighed for at køre med vogne koblet til fronten af lok'et.

Bortset fra disse problemer, så kører den rigtig godt, og har et bemærkelsesværdigt godt strømoptag. Den tager også stel op direkte fra ikke mindre end 6 aksler. De 4 på tenderen og de to forløbere.

Til sidst lidt flere billeder. Først den gamle (34989). Beklager at jeg ikke lige har fået støvet den af:

Billede

Og så den nye:

Billede

Billede

Billede

Og så begge to:

Billede

Like 1 kan lide
Top

Picture

Togthom

Skovløber

Indlæg: 341

PB

Hej med dig

Til trods for at jeg er "2 skinne kører" syntes jeg det er en rigtig flot model. Tillykke med det herfra.. Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

med venlig toghilsen

Togthom Laughing out loud

__________________

Thomas Thomsen
2 skinnekører

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Træerne vokser ikke ind i himmelen.

Dagen efter jeg skrev ovenstående futtede højttaleren delvist af. Et nærmere kig afslører at Märklin nu har fundet på at bruge en ny og meget lille en af slagsen. En som man ikke lige umiddelbart kan erstatte med nogen af de gængse typer.

Jeg har nu en standard ESU højttaler i, men uden resonanskammer. Den lyder nærmest af ingenting, især ikke når toget kører. Jeg vil eksperimentere lidt med at lave et kammer, der kan være i den til rådighed værende plads. Hvis det ikke lykkes må der bare skaffes en ny original højttaler hjem fra Märklin, men så spinkel den er, er sandsynligheden for at den også brænder af nok ikke helt ubetydelig.

I øvrigt har jeg nu fået 4 ekstra lyde på togets adresse +1. Dekoderen skulle bare lige programmeres op til det, og det ordnede min forhandler i en håndevending.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Occam

Indlæg: 583

PB  Hjemmeside

Tillykke med den fine maskine. Smile

Det kan være det er billedet der snyder, men er der ikke færre detaljer på kedlen på den nye model? F.eks. nitterækkerne forrest på kedlen og den lille dut over cylindrerne?

På undervognen er det dog meget tydeligt at der er tale om en helt ny generation P8...

__________________

Med venlig hilsen
- Occam

Like 0 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
Nå, men slå lydene til på F3 og så hører man ikke de tandhjul mere.37037 er udstyret med masser af lyde, og det er altsammen meget fint. Desværre er man henvist til Märklin Systems (mfx) for at kunne høre de fleste af dem. Tidligere har det været sådan for os andre (6021 eller Intellibox brugere), at man kunne bruge lokomotivadressen +1 for at få adgang til 4 ekstra lyde. Den går desværre ikke her Crying Og disse ekstralyde, som f.eks. skovlen af kul, bliver ikke engang afspillet i ny og næ af sig selv. Det er desværre et lille tilbageskridt for os, der ikke kører mfx.UPDATE: Dette problem er blevet løst. Se mit nyere indlæg længere nede.
"Mikael" skrev:
Træerne vokser ikke ind i himmelen.Dagen efter jeg skrev ovenstående futtede højttaleren delvist af. Et nærmere kig afslører at Märklin nu har fundet på at bruge en ny og meget lille en af slagsen. En som man ikke lige umiddelbart kan erstatte med nogen af de gængse typer.Jeg har nu en standard ESU højttaler i, men uden resonanskammer. Den lyder nærmest af ingenting, især ikke når toget kører. Jeg vil eksperimentere lidt med at lave et kammer, der kan være i den til rådighed værende plads. Hvis det ikke lykkes må der bare skaffes en ny original højttaler hjem fra Märklin, men så spinkel den er, er sandsynligheden for at den også brænder af nok ikke helt ubetydelig.I øvrigt har jeg nu fået 4 ekstra lyde på togets adresse +1. Dekoderen skulle bare lige programmeres op til det, og det ordnede min forhandler i en håndevending.

Det var dog uheldigt med den højtaler!

Mht. funktionerne - som egentligt er citateret her (inkl. din update).

Som jeg skrev her: http://www.sporskiftet.dk/node/641

Virkede F1-F4 (på lokadr+1) som F5-F8 allerede på min maskine da jeg fik den med posten. Men min maskine kommer jo så også fra Peer (Hobbykælderen) af. Det er muligvis derfor. Der får alle maskiner jo en speciel behandling inden de når kunden. Og det har måske været inkl. denne "ændring" så adresse 39 også virkede. Smile

Men alt det med funktionerne - kan man ændre hvis man har en ESU LokProgrammer ved sin computer. Ofte ligger der også andre lyde - man kan få frem. På min MY 1135 (37667) fik jeg da to eller tre andre horn mere frem engang for længe siden, udover det som var standard. Smile

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"Arne" skrev:
Det var dog uheldigt med den højtaler!
Ja. Jeg ved ikke om det bare er den ene, der har været halvdefekt, eller om det generelt er en dårlig kvalitet højttaler der vil brænde af på stribe, som det tidligere har været tilfældet med bl.a. BR50. Det er i hvert fald en meget lille højttaler. Nu har jeg den ikke mere, men jeg vil gætte på at den kun er 9-10 mm i diameter. Jeg vil i hvert fald anbefale at skrue lidt ned for volumen, for alle tilfældes skyld.
Citat:
Det er muligvis derfor. Der får alle maskiner jo en speciel behandling inden de når kunden. Og det har måske været inkl. denne "ændring" så adresse 39 også virkede. Smile

Det er da højst tænkeligt. Jeg fik i øvrigt ved min omprogrammering også byttet om på F5 og F9. Der er nemlig en lyd på F9, der kun kan nås med mfx. Og da F5 ikke er en lyd i sig selv, men i stedet den der fjerner bremse-"skriget", så tænkte jeg at den mulighed vil jeg hellere undvære frem for at mangle den sidste lyd.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
I øvrigt har jeg nu fået 4 ekstra lyde på togets adresse +1. Dekoderen skulle bare lige programmeres op til det, og det ordnede min forhandler i en håndevending.

Er det kun noget forhandlere kan ordne, eller kan man selv ordne det med sin IB, ECoS osv :?:

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"DennisTR" skrev:
Er det kun noget forhandlere kan ordne, eller kan man selv ordne det med sin IB, ECoS osv :?:

Det kan man sagtens selv, hvis man ellers har en LokProgrammer (hvilket jeg endnu ikke har fået anskaffet mig, snøft). En IB kan ikke. Jeg kender ikke ECoS, så den kan jeg ikke svare for.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Hvad er det der skal programmeres i dekoderen, for at den virker ved adr. +1 :?: Så vil jeg prøve om det er muligt med ECoS, når jeg får min T-maskine hjem.

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Voller

Indlæg: 169

PB  Hjemmeside

"DennisTR" skrev:
Hvad er det der skal programmeres i dekoderen, for at den virker ved adr. +1

Lidt gætværk eftersom jeg ikke har prøvet det selv:

I CV 75 i LokSound mfx dekoderne lagres den 2. Märklin adresse. Er det ikke "bare" der man skal ind og skrive den ønskede sekundære adresse?

__________________

Mvh. Thomas.
Digital treskinnedrift
http://modeltog.voller.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg tror du har ret Voller, i hvert fald når man læser nedenstående i brugermanualen til loksound mfx.

"www.loksound.de" skrev:
5.2.1.4 Second Märklin® addressIn order to be able to use functions F5 to F8 with theMärklin® control unit 6021 LokSound mfx decodershave a second Märklin address. It is always the followingnumber to the actual address. This address has to beentered in CV 75. Should you not require this featureplease enter the first Motorola® address in CV 75(the same as in CV 01), in other words CV 01=CV 75.Even though the second Motorola®-address isindependent of the first one we recommend alwaysto select the base address in CV 01 + 1 as the secondaddress.

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"Voller" skrev:
I CV 75 i LokSound mfx dekoderne lagres den 2. Märklin adresse. Er det ikke "bare" der man skal ind og skrive den ønskede sekundære adresse?

Jo normalt. Men nu er det desværre en dekoder som har været forbi Märklin først. Det betyder at der bl.a. er spærret for CV programmering gennem en IB eller lignende. ESU's LokProgrammer kan dog godt gøre det.

Noget andet er, at jeg har fået lavet et resonanskammer af hele låget til kulkassen, so nu kan mit eksemplar sige en hel masse igen. Den større højttaler og dets kammer gør desuden at lyden har fået noget mere fylde nede i den dybere ende af skalaen, og det syntes jeg passer fint til maskinen. Her er en lille video fra testen efter den nye højttaler var monteret:

http://www.ejberg.dk/external/sporskiftet/litra-t.wmv

Og den kører endda med reduceret volume. Jeg har ikke prøvet at skrue helt op endnu.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Togthom

Skovløber

Indlæg: 341

PB

Hej med dig Tongue

Ja det lyder rigtig fedt, dog vil jeg anfægte, at lyden ikke passer ret godt med stempelslagene, den køre noget for hurtig og har ikke ret meget variation når den starter, men rigtig fed...

med venlig toghilsen

:roll: :roll:

Togthom

__________________

Thomas Thomsen
2 skinnekører

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.681

PB  Blog  Hjemmeside

"Togthom" skrev:
Ja det lyder rigtig fedt, dog vil jeg anfægte, at lyden ikke passer ret godt med stempelslagene, den køre noget for hurtig og har ikke ret meget variation når den starter, men rigtig fed...

Det kan man jo gøre noget ved: En magnet på et af hjulene og et reedrelæ til at fange magnetismen, og så en ledning op til LokSound dekoderen - så synkroniserer den lige så fint dampslagene med hjulenes omdrejningshastighed. Wink

Men det er vist noget af et stykke arbejde...

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Togthom

Skovløber

Indlæg: 341

PB

Hej med dig igen :roll:

Ja det er nok rigtig men det var sådan liiiggee et indfald, hvis jeg skulle anfægte noget.

Jeg er rigtig spændt på hvordan D maskinen kommer til at lyde....

det ser vi måske i Tredericia...

med venlig toghilsen

Togthom

__________________

Thomas Thomsen
2 skinnekører

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"Togthom" skrev:
Ja det lyder rigtig fedt, dog vil jeg anfægte, at lyden ikke passer ret godt med stempelslagene, den køre noget for hurtig og har ikke ret meget variation når den starter, men rigtig fed...

Ja, jeg har også selv lagt mærke til det. Men det er nu engang sådan den kommer fra Märklin.

Jeg har lige fået købt mig en LokProgrammer, men jeg har endnu ikke installeret softwaren. Så snart jeg får gjort det, er det noget af det, jeg vil prøve at rette op på.

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Hejsa

Men bortset fra evt. synkronerings fejl, så er lyden blevet markant bedre end den var før, flot arbejde Mikael

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Mange tak for det. Jeg er også godt tilfreds med lyden nu.

Man kan egentlig sige at den afbrændte højttaler var held i uheld. For var den ikke defekt, så havde jeg aldrig fundet på at lave den operation for at få plads til en større.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Nu har jeg leget lidt med min nye LokProgrammer, og det viser sig at der gemmer sig en håndfuld lyde mere i dekoderen. Bl.a. en klokke og noget radiokommunikation på tysk. Ganske morsomt, men heldigvis ikke noget der er videre anvendeligt på et dansk tog. De bruger nok samme lydfil til andre BR38 modeller også, blot med en anden konfiguration af F-tasterne.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
Den danske skorsten er lavere end på andre loks af samme grundtype ( P8 ), dermed sidder røggeneratoren også lidt lavere, og man bør bukke kontaktpladen i facon, så den får god kontakt lidt længere nede. Det er ikke noget stort problem, der er plads til at gøre dette.

Tør man spørge - Hvordan har du bukket din kontaktplade? (måske du oven i købet har et billede? Wink)

Jeg synes nemlig ikke rigtigt jeg kan få min til at funke, den giver kun ligesom et "pift" en gang i ny og næ. Og ryger ikke, som din - på din video der.. Wink

Røggeneratorere er ikke min store kop te - plejer at være vant til dem ala Seuthe 11, som man stikker ned fra toppen - og så er der liv med det samme Wink

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"Arne" skrev:
Tør man spørge - Hvordan har du bukket din kontaktplade? (måske du oven i købet har et billede?

Hmmm, ja det bliver vist lidt svært for mig at forklare med ord. Jeg er lige nu på min bærbare PC, så jeg kan ikke tegne en tegning, og jeg har ikke fået taget et billede da jeg lavede indgrebet. Men i bund og grund skal den løse ende af kontaktfladen blot sænkes en smule, så den er tilnærmelsesvis vandret når toppen bliver sat ned over den.

Siden du får et lille puf nu og da, så har du allerede elektrisk forbindelse, og behøver måske ikke at bukke dig ud af problemet. Måske er forbindelsen lige på grænsen til ikke at have kontakt, eller også er der skidt og møg (olie?) på kontaktfladen.

Jeg ser lige om jeg kan lave en hurtig tegning i morgen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Så har jeg lavet en lille hurtig skitse af hvordan jeg har bukket kontaktpladen.

Billede

Jeg er også kommet i tanke om noget andet, der måske kan være årsagen til at du ikke får så meget røg som jeg. Hvilken røggenerator sidder der i dit lok? Det kan muligvis være en Seuthe nummer 24, hvor jeg bruger en nummer 20. Min er normalt beregnet til analog drift, men der er visse digitale tog hvor den også skal bruges. Dekodere kan nemlig nedsætte spændingen med et par volt, så en røggenerator beregnet til den højere digitale spænding ikke længere kan ryge ordentligt.

Märklin selv siger at til dette tog (37037), skal der anvendes deres 72270 røggenerator, og den svarer til Seuthe nummer 20.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
Jeg er også kommet i tanke om noget andet, der måske kan være årsagen til at du ikke får så meget røg som jeg. Hvilken røggenerator sidder der i dit lok? Det kan muligvis være en Seuthe nummer 24, hvor jeg bruger en nummer 20. Min er normalt beregnet til analog drift, men der er visse digitale tog hvor den også skal bruges. Dekodere kan nemlig nedsætte spændingen med et par volt, så en røggenerator beregnet til den højere digitale spænding ikke længere kan ryge ordentligt.Märklin selv siger at til dette tog (37037), skal der anvendes deres 72270 røggenerator, og den svarer til Seuthe nummer 20.

Det er den som Märklin anbefaler - deres egen 72270. Så det burde jo være fint nok. Wink

Men det er nok bare kontaktpladen ikke er bukket rigtigt så. Smile

Vender lige tilbage når jeg har forsøgt at bukke den som på din skitse. Wink

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

Hrmf - synes ikke rigtigt jeg kommer videre, ved mine forsøg på at få den bukket som på din skitse. Sad

Det fortsætter med lige så lidt liv som hidtil ... dog mest intet liv Sad

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Nej hvor surt.

Hmm, hvad kan vi så finde på. Jo, prøv at tage overdelen af, og brug et par ledninger til at give strøm direkte til røggeneratoren. Så får vi i hvert fald at vide om det er den i sig selv, der ikke virker, eller om man skal til at kigge på resten af toget.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
Nej hvor surt.Hmm, hvad kan vi så finde på. Jo, prøv at tage overdelen af, og brug et par ledninger til at give strøm direkte til røggeneratoren. Så får vi i hvert fald at vide om det er den i sig selv, der ikke virker, eller om man skal til at kigge på resten af toget.

Den skal jeg lige have helt på det tørre - skal der til røggeneratoren (med denne testvej..) bruges to ledninger (til at danne et "kredsløb"), eller bare en fra røgpladen og op til den lille "stang" som sidder under røggeneratoren? :?

Der sidder to tapper, som går ned og røre ved nogle loddeøer, ved røggeneratoren, fra toppen - har de noget med røggeneratoren at gøre? For så skal huset jo sidde på når man prøver, og så er denne her med ledningerne jo ... ubrugelig? :?

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"Arne" skrev:
Den skal jeg lige have helt på det tørre - skal der til røggeneratoren (med denne testvej..) bruges to ledninger (til at danne et "kredsløb"),

Yes sir. Den ene til den lille tap i bunden af generatoren og den anden til stel et eller andet sted på kedlen. Den anden ende af ledningerne giver du bare noget strøm fra skinnerne eller en trafo.

Og for lige en god ordens skyld: Gør KUN dette med hele overdelen afmonteret, og resten af lokomotivet stillet langt væk.

Vi vil ikke have nogen afbrændte dekodere, vel? Wink

Like 1 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
Den ene til den lille tap i bunden af generatoren og den anden til stel et eller andet sted på kedlen.

Kom der noget ud af dette forsøg?

Jeg kom i tanke om en anden mulighed. Når nu der sandsynligvis er blevet pillet i indstillingerne i dit lok ved levering, så kan det være at der også er skruet ned for styrken af F1 udgangen. Og altså måske lige en tand for meget.

Eller også er udgangen blevet programmeret til at være røggeneratorudgang, hvor det er med fuldt overlæg at den kun skal ryge en lille smule ved stilstand, og først "gå til den" under kørsel?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

Fik netop forsøgt i går sidst på aftenen. - Med trafo/lednings-løsningen fungerede røggeneratoren fint nok.

Jeg forsøgte dog at bukke lidt på pladen igen - men har vist fået forsøgt at bukke den for meget til. Det er resultereret i at kontaktpladen er røget af nede i bunden af lokomotivet. Sad

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"Arne" skrev:
Jeg forsøgte dog at bukke lidt på pladen igen - men har vist fået forsøgt at bukke den for meget til. Det er resultereret i at kontaktpladen er røget af nede i bunden af lokomotivet. Sad

Åh nej nej nej nej da.

Har den bare løsnet sig, eller er den knækket over i to?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

Den er knækket over i to, nede ved bunden. Sad

Noget ala den "skitse" jeg har lavet her:

37037-smokecontact_broken

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Det frygtede jeg. Jeg ser flere muligheder:

Jeg ville nok først prøve om det er muligt at lodde den sammen igen, evt. ved hjælp af en smule ekstra afstivning, der også loddes på. Er man lidt ferm med en loddekolbe, burde dette kunne lykkes uden de store problemer.

Alternativt kan man lodde en ledning på mellem det, der er tilbage af kontaktpladen, og trådenden af røggeneratoren.

Sidste mulighed (og den dyreste), er at bestille et nyt print med en ny kontaktplade. Den ser dog så ny ud, at selv Märklin ikke kan se lagerstatus på denne reservedel (der forøvrigt har nummer 115974).

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

"Mikael" skrev:
"Voller" skrev:
I CV 75 i LokSound mfx dekoderne lagres den 2. Märklin adresse. Er det ikke "bare" der man skal ind og skrive den ønskede sekundære adresse?
Jo normalt. Men nu er det desværre en dekoder som har været forbi Märklin først. Det betyder at der bl.a. er spærret for CV programmering gennem en IB eller lignende. ESU's LokProgrammer kan dog godt gøre det.

Nu har jeg afprøvet T-maskinen på min ECoS......... og det virker Laughing out loud

PÅ ECoS kan man uden problemer programmere CV'er, også CV 75 så man kan styre lokomotivets funktioner fra nr. 1-8 + lys, med funktionssymboler på skærmen. Desværre har jeg ikke mulighed for at flytte rundt på funktionerne i dekoderen, så derfor mangler jeg stadig den sidste lyd, skovling af kul, så jeg må snart have mig en lokprogrammer Smile Er det iøvrigt ikke det som hedder "Function mapping" :?:

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

poulglarsen

Indlæg: 27

PB

Laughing out loud Min T-maskine er kommet godt hjem og den tager sig godt på min bane. Jeg har tidligere spurgt om programmering af mfx dekoderen med 6021. Anvisningen er modtog i denne tråd har nu fulgt og sammen med indsættes af den ekstra lokomotiv adresse i CV75, har jeg adgnag til funktionerne F5-F8. Desværre må jeg undvære lyden af kulskolven, men det "sviner" jo også. Lokomotivet kører meget fint. Jeg kan oplyse, at min forhandler ikke kendte til metoden med anvendelsen af den ekstar lokomotiv adresse. Han foreslå, at jeg købte en Märklin mobil station.

Like 0 kan lide
Top

Picture

MHauge

Indlæg: 38

PB  Hjemmeside

Min T-maskine opfører sig lidt underligt - den foreste aksel på tenderen har det med at afsporre engang imellem, og når så den når til næste skiftespor - så ryger det hele af.

Det er ikke noget bestemt sted på min bane det sker, bare tilfældigt - nogle gange sker det 2-3 gange på en rundtur, andre gange kan den køre 10 omgange uden problemer.

Er det noget i har været ude for ?

__________________

Märklin Mobile Station, C-skinner, DSB Epoke 4
http://marklin.mhauge.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

"MHauge" skrev:
Min T-maskine opfører sig lidt underligt - den foreste aksel på tenderen har det med at afsporre engang imellem, og når så den når til næste skiftespor - så ryger det hele af.Er det noget i har været ude for ?

Ikke det der ligner. Min har endnu ikke afsporet noget som helst sted.

Til gengæld er min ret vild med at "hænge" sig på englænderkryds. Så kan den stå der til evig tid, og blot fedte rundt med hjulene. Jeg troede først det var slæbeskoen der var for stram, så den løftede hjulene en lille smule. Men efter en justering gør den det stadig, så det må være noget andet.

Nogle har foreslået at det er forløberen, der er for stram. Min virker umiddelbart pænt løs, men det kan være jeg alligevel skal kigge nærmere på den. Måske din til gengæld er for løs, så den afsporer?

Forresten Arne: Hvordan gik det med dine røgproblemer? Har du fået repareret den knækkede kontaktplade?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leif Bach

Indlæg: 122

PB

"Mikael" skrev:
"DennisTR" skrev:
Er det kun noget forhandlere kan ordne, eller kan man selv ordne det med sin IB, ECoS osv :?:
Det kan man sagtens selv, hvis man ellers har en LokProgrammer (hvilket jeg endnu ikke har fået anskaffet mig, snøft). En IB kan ikke. Jeg kender ikke ECoS, så den kan jeg ikke svare for.

Jow-jow. IB kan godt programmere den 2. adresse - og i øvrigt også de andre Registerparametre i MFX. I al beskedenhed har jeg lavet en DK vejledning i emnet baseret på FAQ fra Uhl. Den vedhæftes her. Hygge.

__________________

Leif - TFJS

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.