Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

LokPilo V3 - Overspænding?

Hejsa.

Jeg har lige fået købt en lokpilot V3 og smidt den i et Heljan lok. Jeg kan nu se at lyset bliver _meget_ kraftigt, næsten hvidt, og pæren kommer med en brummende lyd, som om at den får overspænding.

Hvad kan det skyldes?

For resten, jeg spørger måske dumt, men skal det krympefleks der er omkring dekoderen fjernes?

Venlig hilsen

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Arne

Indlæg: 258

PB  Hjemmeside

På de LoPilot V3.0 dekodere jeg har - der kan man se selve printpladen fra alle vinkler. Det eneste der er omkring dekoderen - det er sådan noget gennemsigtigt plast - faktisk lidt som om at der er viklet tape rundt om den. Det sad på fra leveringen - og jeg har ikke fjernet det. Mine kører fint.

De er kort sagt - som de var da de kom i æsken. Men hvis der var krympeflex på din fra leveringen, hmmm - ja, så ved jeg ikke om det er en god idé at fjerne det..

Omkring pæren

- er det begge ender problemet er i?

- har du evt. prøvet med en anden/nogle andre pære(r)?

__________________

Med venlig hilsen,
Arne

Märklin, H0, C&M @ Intellibox

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Hejsa Søren

Selve dekoderen er fra fabriken indstillet til at kører med lysstyrke 15, hvilken er max.

Denne kan du sætte på cv 113 til et tal mellem 0 = mørk til 15 = max lys, denne cv 113 juster så forreste lampe og cv 114 bagest efter samme tal tal 0 / 15 Wink

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

"Arne" skrev:
De er kort sagt - som de var da de kom i æsken. Men hvis der var krympeflex på din fra leveringen, hmmm - ja, så ved jeg ikke om det er en god idé at fjerne det..

Mit er også gennemsigtigt, jeg synes bare det ligner krympefleks. Det er meget fast gennemsigtig plastic, der lægger sig omkring de enkelte dele i printet. Men hvis I siger, at I beholder jeres på, så tror jeg bare jeg følger det råd. Wink

Ang. pærerne, så kigger jeg lige på om Killerp's råd ikke kommer til at virke for mig. For lige nu vil jeg gætte på at scala 1:87 personer kan tage sol i lyset fra min MY. Smile

Venlig hilsen

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

TMT41

Indlæg: 16

PB

"sjlauritsen" skrev:
Hejsa.Jeg har lige fået købt en lokpilot V3 og smidt den i et Heljan lok. Jeg kan nu se at lyset bliver _meget_ kraftigt, næsten hvidt, og pæren kommer med en brummende lyd, som om at den får overspænding.Hvad kan det skyldes?For resten, jeg spørger måske dumt, men skal det krympefleks der er omkring dekoderen fjernes?Venlig hilsen

Prøv lige at kigge på min tråd "HJÆLP LokPilot v3.0 i ME".

Efter at studeret mit ME lok nærmere, kan jeg godt se, at ud over det flimerende lys i de forkerte lygter jeg beskriver, også har MEGET kraftigt lys. Gad vist om der en generel fejl på nogle af de V 3.0?

Nu er jeg desværre pt. kun i besiddelse af en Mobilstation, og jeg ved ikke hvordan jeg programmerer CV med den.

Mht. krympeflex står der i den medfølgende vejledning, at den IKKE må fjernes!

Hilsen Togtossen

__________________

DIGITAL 3 SKINNE UNDER OPBYGNING, MEST DANSK EPOKE 4 OG 5.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Det ikke en fejl at din MEér lyser kratigt, det blot fordi dekoderen stå på 15 altså max... den kan du evt. halvere, men da du "kun" har en mobilstation, bliver det svært, du kender ikke en i din nærhed, som har en IB eller ligne :?:

Den anden fejl på din MEér, tror jeg ligger i selve lokomotivet´....ikke i dekoderen

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

"sjlauritsen" skrev:
Jeg har lige fået købt en lokpilot V3 og smidt den i et Heljan lok. Jeg kan nu se at lyset bliver _meget_ kraftigt, næsten hvidt, og pæren kommer med en brummende lyd, som om at den får overspænding.Hvad kan det skyldes?
Det skyldes nok, at dit lokomotiv oprindeligt er udstyret med pærer til analog drift, hvor spændingen ikke er så høj som ved digitalt.Det løses som killerp beskriver ved at ændre værdi.Personligt er jeg holdt op med at stille på enkelte cv-værdier, jeg bruger en Lokprogrammer, det er meget nemmere Smile
"sjlauritsen" skrev:
For resten, jeg spørger måske dumt, men skal det krympefleks der er omkring dekoderen fjernes?

Nej, det skal du lade sidde, det beskytter din dekoder mod kortslutning osv.

Hvis dekoderen skal placeres et sted, hvor der er meget lidt plads elelr i en PR fra Heljan kan det måske være en ide at fjerne det, så dekoderen bedre kan komme af med varmen, men ellers ikke. Der er jo en grund til at fabrikanten har valgt at det skal være der.

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

Horsecreek

Lokomotivfører

Indlæg: 1.490

PB  Blog  Hjemmeside

Sådan en lille smule off topic.

Hvor mange volt er der på lys udgangene når denne står på max. Er der de 16 volt der er på AC baner, eller begrænser dekoderen det til noget mindre?

__________________

Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Her en lille billedserie på cv 113 front lys, dekoderen er en lokpilot / sound 3,0

Billede kvalitet er desværre ikke så god

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Her en lille billedserie på cv 114 bag lys, dekoderen er en lokpilot / sound 3,0

Billede kvalitet er desværre ikke så god

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Og til Søren

Heljan MY med lokpilot 3,0

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

"killerp" skrev:
Og til SørenHeljan MY med lokpilot 3,0

Mange tak du! Jeg vil fluks se om ikke jeg kan få rettet min til at se fin ud. Jeg skal nok lige smide et billede op med resultatet. Smile

Venlig hilsen

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

"sjlauritsen" skrev:
Mange tak du! Jeg vil fluks se om ikke jeg kan få rettet min til at se fin ud. Jeg skal nok lige smide et billede op med resultatet. :-)Venlig hilsen

Ser jeg da frem til Wink

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

Hejsa.

Her er billedet som lovet. Jeg indstillede den til at have lystyrke 2.

Derudover konstaterede jeg, at når lyset er tændt så hyler dekoderen. Det er ikke ret højt, men det er nok til at du kan høre det. Lyden er lidt som et relæ, der synger, hvis I kan følge mig.

Hvad kan dette skyldes? Begge mine lokpilot dekodere gør dette når lyset er tændt.

Venlig hilsen

1202-1201-1101

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Setting 2 hehe er det lige med værdi 7 Laughing out loud

Den brummen du oplever fra dekoderne, syntes jeg ikke jeg har..

Men kunne forstille mig, læs nu forstille mig, for jeg ved det ikke, er det er en form for overskuds strøm fra dekoderen, nu den ikke bruger alt sin kraft på lygterne, er lyden der også nå værdien er 15 i cv 113 :?:

Men en anden spændene ting, kører de bedre nu :?:

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

Hejsa.

Lyden er endnu værre, når den står i stilling 15. Jeg håber ikke at at dekoderne er defekte, det kan selvfølgelig være, meeen to på en gang? Sad Jeg skal ned til togpusheren i morgen, så spørger jeg ham lige.

Jeg bemærkede at hvis jeg løftede dekoderen fra dens plads i loket, så blev lyden mindre. Lyset flimrer dog stadig i takt med den lille brummen fra dekoderen. Sad Jeg har ikke brugt en isoleringsblade (den der selvklæbende skum-ting), selvom jeg måske burde? Jeg skal have købt et par først.

Lyset i min MY 1101 med Uhlenbrock dekoder står fuldstændig roligt og den siger intet.

Hvorvidt den kører bedre kan jeg ikke umiddelbart sige meget om, men bemærkede at 1201 og 1202, der begge har LokPilot, kører fuldstændig ens. De har stoooort set samme hastighed, så jeg glæder mig til at afprøve en dobbelttraktion, selvom det måske ikke er forbilledligt korrekt Wink

Så fandt jeg i øvrigt frem til at skifte fra 28 til 128 køretrin, oh hvilken salig fryd! Smile

Venlig hilsen

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

Så kom den 3. LokPilot hjem og blev smækket i en af mine andre MY'er. Samme problem: hyletone og flimrende lys. Smækker jeg en reserve Uhlenbrock i samme MY, så er der intet! Sad

Piv! Jeg må gøre noget forkert, der må være et eller andet, der får dekoderen til at opføre sig sådan, det kan næsten ikke passe, at tre dekodere fra to forskellige leverancer skulle være defekte med præcis samme fejl. Teoretisk set er det jo muligt, men praktisk set, vil jeg hellere sætte penge på at jeg gør noget forkert.

Hvis der er nogen med bare en lille idé om, hvad der kan være galt, så hører jeg gerne. Smile

Venlig hilsen og go weekend

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

Har du tjekket at dekoder og digitalstation er enige om antallet af køretrin?

Jeg havde lige en oplevelse igår, hvor jeg ikke kunne forstå at lyset blinkede og det hele taget opførte sig underligt.

Dekoderen stod til 14 køretrin og IB mener der skal være 28 ... dårlig kombination, der netop giver noget underligt lys.

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

"leonard" skrev:
Har du tjekket at dekoder og digitalstation er enige om antallet af køretrin?Jeg havde lige en oplevelse igår, hvor jeg ikke kunne forstå at lyset blinkede og det hele taget opførte sig underligt.Dekoderen stod til 14 køretrin og IB mener der skal være 28 ... dårlig kombination, der netop giver noget underligt lys.

Super. Det kan selvfølgelig være. Smile

Nu er jeg ikke den bedste i verden til teknisk tysk, så jeg kæmper lidt med at forstå manualen til min LokPilot. Findes der en engelsk version?

Jeg kan f.eks. ikke finde det CV, jeg skal ændre for at ændre "fahrstufen" på min LokPilot. Smile

Venlig hilsen og go weekend

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

Kan du nøjes med en dansk oversættelse?

Så kan du finde den her:

http://www.digitaltog.dk/lokomotiv_dekoder_ESU.htm

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

"leonard" skrev:
Kan du nøjes med en dansk oversættelse?Så kan du finde den her:http://www.digitaltog.dk/lokomotiv_dekoder_ESU.htm

Dansk hvad er det?!? Hmm... jeg har en ordbog et sted, jeg vil give det et forsøg, hvis jeg ikke forstår det, så må jeg finde en engelsk. He! He! Wink

Tak for linket! Smile

Venlig hilsen og go weekend

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

Nå så langt så godt. Jeg har sat CV 29 til at være "34". Det er summen af bit 1 og bit 5, så jeg får mine så jeg får mine 128 køretrin og jeg kan bruge de 4-cifrede adresser. Nuvel. Jeg har mine 4-cifrede adresser og det fungerer. Dekoderen synger dog stadig.

Det lyder som en græshoppe en sen sommeraften. Smile

Venlig hilsen og go

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

Nu er jeg nået lidt længere i mine eksperimenter. Jeg har lokaliseret lyden til kun at være der _når_ pæren er tilsluttet. Forstået på den måde, at tager jeg pæren af og "tænder" lyset, så er der heller ingen lyd.

Jeg tænker om min pære er forkert, som en tidligere teori i denne tråd gik på.

Venlig hilsen og go weekend

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Uden den store viden i strømmens magiske verden, kunne jeg forstille mig en alm. pære trækker alt for meget strøm, og de nye dekoder er lavet til brug med dioder, der har et mindre strømforbrug..

Dioder er blevet meget almindelig som lys i lokomotiver, i alle andre mærke end Heljan, desværre

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 588

PB  Hjemmeside

Nej, en LokPilot bør meget gerne kunne klare en sølle glødepære. Den skal jo også gerne kunne klare mindst en røggenerator på en funktionsudgang.

Jeg kan i stedet forestille mig, at det er selve pæren, der "synger" på den frekvens som dekoderen bruger til at dæmpe lyset med. Det har jeg nogle gange set (ok hørt) med ældre pærer. Gerne dem, hvor glødetråden er ret lang, og er relativt løst ophængt inde i pæren. Jeg vil tro det kunne hjælpe at skifte pærer til nogle nye.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.