Picture

S123

Indlæg: 174

PB

Lidt om klubber

Som nævnt i en anden tråd, vil jeg starte en tråd om klubber, da der nok er nogle, der gerne vil være medlem af en klub, men ikke lige ved om der er en sådan i nærheden.

Jeg lægger ud med den klub, jeg selv er medlem af. Eller formand for, for at være helt nøjagtig.

Sønderjydsk Jernbane Klub blev stiftet i 1981 med det formål at udbrede kendskabet til jernbane og jernbanedrift såvel fra virkeligheden som i model.

Klubben er åben for alle over 12, der har interesse for jernbaner og/eller modeljernbaner.

Der er ingen krav om at du skal være indehaver af en modeljernbane eller lign. for at blive medlem.

Har du interesse for noget med jernbaner, er det rigeligt.

Kontingent udgør p.t. 300 kr. årligt for aktive, 150 kr. årligt for passive medlemmer.

Klubben har eget klubhus i Skrydstrup ved Vojens, 622 m2 plus ca. 300 m2 uudnyttet loft. Derudover er der ca. 3.000 m2 grund.

Klubhuset er lejet af et privat firma.

Klubben har ikke låst sig fast på en bestemt skala-størrelse med hensyn til modeljernbaner, men der bygges modeljernbaner i de størrelser, som medlemmerne selv ønsker.

Således bygges der p.t. på et spor N-anlæg, et H0 3-skinne, et H0 2-skinne, et ældre Märklin spor 0 anlæg samt en havebane i skala 1:8.

Klubben er dog blev sat lidt tilbage med hensyn til bygning af modeljernbaneanlæg, da vi uden skyld blev smidt ud af det gamle klubhus i september 2006. Vi fik 1 måned til at finde et nyt klubhus og flytte alle vores ejendele.

Vi skulle derfor starte helt forfra med istandsættelse af det nye klubhus, og det er dette arbejde, vi i øjeblikket er i gang med.

For ligesom at sætte prikken over i'et, fik vi indbrud den første dag, vi havde det nye klubhus, hvor blandt andet alt vores rullende materiel og de fleste skinner og huse i H0 blev stjålet sammen med en del vogne og lokomotiver i spor 0. Desuden forsvandt alt klubbens værktøj, kaffemaskine, kompressor samt hvad vi havde af ledninger, pærer, lamper etc. til 220 volt.

Heldigvis overså tyvene to drejebænke, det komplette Märklin spor 0 anlæg samt alt vores spor N materiel.

Vi regner med at være nået så langt, så vores første ordinære møde i de ny-istandsatte lokaler bliver juleafslutningen torsdag d. 13. december.

Klubhuset består af stuehus, stald, lade, maskinhus og vognskur, men indtil videre har vi kun satset på istandsættelse af stuehuset. De øvrige bygninger bliver istandsat/renoveret i takt med at vi bliver færdige med stuehuset, og når vi vel at mærke har penge til det.

I stuehuset er der indrettet bibliotek med klubbens over 1.000 bøger, hæfter og videoer om og med jernbaner og modeljernbaner, et lille mødelokale, et stort mødelokale, baggang, køkken, entre og toilet.

Fra baggangen er der trappe til 1. sal, hvor det er meningen der skal bygges modelbaneanlæg.

Der er et enkelt lille problem inden vi kan bygge modelbaner på loftet over stuehuset: Lægterne i taget er skadet af fugt, fordi tagstenene er tætnet med skum.

Der skal nyt tag på stuehuset, inden vi kan begynde at renovere 1. sal.

Vi har de nødvendige tagsten, men lægterne kræver fagmand, og en sådan har vi ikke penge til for nærværende.

Pengene til huslejen får vi ved blandt andet en papirindsamling i nærområdet, men også som med-arrangør af hobbyudstillingen TOG 2000, der løber af stablen næste gang d. 1. og 2. marts 2008 i Vojens.

Vi har aftalt at holde 2 x åbent hus når vi er færdige med istandsættelse af stuehuset. Det første åbent hus bliver kun for ejer, sponsorer, håndværkere og hvem der ellers har hjulpet os, samt særligt indbudte, mens det andet åbent hus bliver for alle.

Vi har endnu ikke fastsat nogen dato for åbent hus, men jeg skal nok lade høre fra mig, når jeg kender datoen.

__________________

Venlig hilsen

Steen

Spor N, DB epoke III og IV, analog

Like 0 kan lide
Top

Picture

S123

Indlæg: 174

PB

Jeg glemte at fortælle at vores havebane på tidspunktet for indbruddet endnu ikke var blevet flyttet op til det nye klubhus, så den er stadig helt intakt (3 el-lokomotiver og 2 personvogne, hver til 3 - 4 personer, samt diverse skinner og sporskifter).

__________________

Venlig hilsen

Steen

Spor N, DB epoke III og IV, analog

Like 0 kan lide
Top

Picture

KnudBe

Indlæg: 764

PB  Hjemmeside

Det lyder som en skøn og alsidig klub. Men sådan et stort areal må da koste kassen?

Hvor mange medlemmer er der i klubben?

__________________

Mvh
Knud

Modelbane: Spor N - Roco/Fleischmann digital (Z21) - Epoke III / IV / V - DK, S & Int.
Spor N på Facebook https://www.facebook.com/groups/modeltog160/
Simulator: http://www.railworks.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

S123

Indlæg: 174

PB

Vi er 30 aktive samt 5 passive medlemmer.

Blandt de aktive er 2 kvinder.

Huslejen udgør 1.500 kr. pr. måned, og den betales årligt med 18.000 kr. hver den 1. april.

Indtægten fra papirindsamlingen dækker så rigeligt husleje, el og vand. I øjeblikket får vi ca. 4.000 kr. månedligt for papir, men vi ved også af erfaring, at det vil falde i februar og marts, og igen i juli og august.

Vi må gøre næsten hvad vi vil med bygningen. Der er kun 1 betingelse, som blev pointeret da vi overtog klubhuset: "Ejendommen er på 622 m2, og det skal den blive ved med at være".

Derudover er der ingen begrænsninger, men de ser helst at vi lige kontakter ejeren ved større ændringer.

Vi har f.eks. fået tilladelse til at skrotte hele centralvarmeanlægget, og erstattet det med el-radiatorer. Både ejer og kommunen kunne se det formålsløse i at renovere et gammelt centralvarmeanlæg, når det kun skal bruges til at holde bygningen frostfri, og begge steder fik vi tilladelse til at skifte til el-opvarmning.

Opvarmning til opholdstemperatur sker ved brændeovne, og vi har gratis brænde til de næste 20 år, da der hører en lille skov til ejendommen, som stærkt trænger til udtynding. I første omgang fælder vi de udgåede og syge træer, og derefter fælder vi de træer, det måtte være nødvendigt i forbindelse med anlæg af havebanen.

Ja, det er en stor ejendom, og det er da ofte sket, at vi er nogle stykker, der har arbejdet i klubhuset en hel dag, uden at støde på hinanden, dog undtaget kaffe- og frokostpauser, som vi holder fælles i det lille mødelokale.

Billede

Stuehuset, som det så ud ved besigtigelsen i november 2006. Siden er de ca. 1.000 små birketræer på gårdspladsen blevet fjernet, det samme er træet ved stalden, den store hybenbusk i hjørnet samt kristtjørnen i venstre side af huset. Desuden er vinduerne renoveret, eller man er i gang med det, og bagdøren til højre på stuehuset er udskiftet med en ny. Der kommer også en ny hoveddør, men så længe den gamle kan holde, er dette projekt nedprioriteret.

Mit kamera blev sendt til rep. i forgårs, så jeg kan ikke tage fotos af huset lige i øjeblikket. Men jeg skal nok lægge et foto ind, der viser huset, som det ser ud i dag.

__________________

Venlig hilsen

Steen

Spor N, DB epoke III og IV, analog

Like 0 kan lide
Top

Picture

KnudBe

Indlæg: 764

PB  Hjemmeside

Jeg må sige at jeg er misundelig.

Store arealer og så er finansieringen også på plads.

Er I så også nogenlunde sikret brugsretten i nogle år frem så I ikke pludselig må sige farvel til dette?

__________________

Mvh
Knud

Modelbane: Spor N - Roco/Fleischmann digital (Z21) - Epoke III / IV / V - DK, S & Int.
Spor N på Facebook https://www.facebook.com/groups/modeltog160/
Simulator: http://www.railworks.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

S123

Indlæg: 174

PB

Ja, vi er næsten skråsikre på, at vi får lov til at beholde huset.

Ejeren skal kun bruge ejendommen, hvis/såfremt/ifald det nærliggende industriområde skal udbygges, men da de i øjeblikket satser mere på industri i nærheden af motorvejen, så vil det vare mange år, inden industriområdet her omme bag byen skal udbygges.

Og det skal udbygges temmelig meget, inden vi vil være i vejen. Rent faktisk er der flere firmaer, der er flyttet fra området for at være nærmere motorvejen, så der er nogle tomme industribygninger rundt omkring.

Faktisk var det meningen at ejendommen skulle rives ned, netop fordi ejeren ikke ville bruge den til noget som helst. Han har kun købt ejendommen samt noget jord i nærheden for det tilfælde, at industriområdet engang skal udbygges.

Indtil videre har han juletræer på de omkringliggende marker.

__________________

Venlig hilsen

Steen

Spor N, DB epoke III og IV, analog

Like 0 kan lide
Top

Picture

S123

Indlæg: 174

PB

Lige et par fotos af vores klubhus, så I kan se at det går den rigtige vej for klubben.

Vi overtog klubhuset d. 15. november 2006, og vi begyndte straks renoveringen. Således var vi ved at rive den ene mur ned, da vi fik at vide, at vi lige skulle klappe hesten lidt.

Kommunen forhandlede stadig med ejeren om lejens størrelse, og så længe disse forhandlinger stod på, måtte vi ikke foretage nogen ændringer i eller på ejendommen.

Derfor så vores mødelokale således ud i perioden 2. januar - 6. april 2007:

Billede

Forhandlingerne faldt på plads, så vi pr. 1. april 2007 fik fuld råderet over hele ejendommen, og det samme mødelokale ser således ud i dag. Billedet blev taget da vi var ved at stille borde m.v. op til vores juleafslutning.

Billede

Det ser ud som om loftet er lyserødt, men det skyldes genskin fra juledugen. Både loft og vægge er hvide, dog i forskellig nuance.

På begge billeder er der kun 3 fag vinduer i venstre side, men reelt er der 4 fag. Jeg kunne ikke komme længere tilbage, da jeg så blot ville tage et foto af en dørkarm, og det kan vi jo ikke rigtig bruge til noget.

Ledningerne, der hænger og dasker fra lamperne, er kun en midlertidig løsning. Vi er i samråd med el-installatøren ved at udskifte samtlige kabler i huset, fordi de gamle ledninger var stof-ledninger i metalrør, og dem nægtede el-installatøren at bruge. Alt skulle udskiftes, hvis vi ville have en lovlig installation.

Vi startede ved el-tavlen, som også blev udskiftet, og så udskifter vi kablerne efterhånden som lokalerne bliver renoveret.

Udvendig er der ikke sket så meget, bortset fra at vi har fjernet en del træer og buske samt udskiftet bagdøren. Sammenlign dette foto med billedet nogle indlæg længere oppe. Der er nøjagtig 1 år og 12 dage mellem de to fotos.

Billede

Vinduerne på jorden til venstre for døren hører til køkkenet, der er de to vinduer til højre for døren. Vinduerne er ved at blive renoveret, og de blev sat uden for døren mens vi havde juleafslutning.

De bliver taget ind igen på søndag, hvor renoveringen fortsætter.

Bordene fra juleafslutningen bliver stående julen over. Det er nemlig vores plan at bygge nogle togbaner op, og så skal vi lege med tog i juleferien, ganske som vi plejer.

Juleferien er det eneste tidspunkt på året, hvor vi tager lidt let på renoveringen. Det er en vane, vi har taget med fra det gamle klubhus.

Vi har fået 36 borde fra flyvevåbnet, så vi kan udvide togbanerne til også at omfatte de øvrige lokaler, hvis vi vil bygge nogle rigtig lange strækninger. Efter jul bliver bordene igen skilt ad og sat på loftet, indtil de skal bruges igen.

__________________

Venlig hilsen

Steen

Spor N, DB epoke III og IV, analog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

"S123" skrev:
Klubben er dog blev sat lidt tilbage med hensyn til bygning af modeljernbaneanlæg, da vi uden skyld blev smidt ud af det gamle klubhus i september 2006. Vi fik 1 måned til at finde et nyt klubhus og flytte alle vores ejendele.

Måske er det på tide at opdatere oplysninger hos DMJU:

http://www.dmju.dk/klubber/sjjk.htm

:?:

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

S123

Indlæg: 174

PB

God ide, leonard.

Den havde jeg godt nok lige svedt ud i kampens hede.

Tak fordi du mindede mig om det.

De ændrede oplysninger er sendt, og nu venter vi så bare på at DMJU opdaterer listen.

__________________

Venlig hilsen

Steen

Spor N, DB epoke III og IV, analog

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.