Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Leder i lokalavis kritiserer Storstrømbroen tilstand

"Sydhavsøernes" største lokalavis, Folketidende, bringer i dagens leder en voldsom af Storstrømbroens tilstand.

Citat: "Vejdirektoratets omfattende sundhedstjek af den gamle Storstrømsbro afslører, at broens kørebane er i en så ringe tilstand, at broen skal have helt nye kørebanekasser hurtigst muligt. Hvis ikke de er udskiftet inden 2014, er broen truet af lukning, fordi de vigtige kørebanekasser under vejbanen smuldrer væk.

Det kan godt være, at der var nogen, der fik julekaffen galt i halsen, da det lige før jul blev kendt, at Storstrømsbroen risikerer at blive lukket for al trafik. Renoveringen er omfattende, og vil koster mere end en halv milliard kroner. Dertil skal lægges udgifterne til at gøre broen klar til den faste forbindelse til Tyskland.

Jernbanen skal elektrificeres, og der skal etableres køreledninger langs broens ensporede jernbane. Det eneste sted fremover, hvor der kun vil være et spor på den nye jernbanelinje mellem København og Tyskland.

De nye oplysninger stiller igen spørgsmålet, om det ikke vil være klogest og mest fremtidssikkert at bygge en ny jernbanebro med plads til to spor i stedet for at blive ved med at reparere og renovere Storstrømsbroen fra 1937."

Link til resten: http://www.folketidende.dk/en-gammel-bro

I samme anledning kan jeg ikke undgå at minde Alex Landex's bemærkning ang. politikernes beslutning om ikke at opgradere broen eller bygge en ny; han udtalte, at det få trafikken over den bro til at holde tiden efter Femern-forbindelsens åbning ville svare til at "få en papirflyver uskat gennem en ventilator". En unægtelig noget sarkastisk udtalelse, som jeg dog uden at være ekspert umiddelbart er enig i.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

"Folketidende.dk" skrev:
Det vil være en politisk fejlslutning af dimensioner, hvis vi om 10 år har en fast forbindelse til Tyskland med to sporet elektrisk jernbane hele vejen fra Købehavn til Hamborg, der hele tiden lider under problemer med Storstrømsbroen.

...men jeg vil på ingen måde undre mig, hvis det blev tilfældet.

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.