Picture

gor

Indlæg: 23

PB

Kan Win digipet bruges som Wintrack

Hej

Jeg overvejer kraftigt at købe Win digipet, men har også tænkt på at købe WinTrack så jeg kan planlægge/tegne min baner der.

Men kan jeg nøjes med Win Digipet, altså kan den lave alt det(eller det vigtigste) som wintrak kan?

Er det stadig ligeså attraktivt at investere i Win digipet, når den nye CS2 er på trapperne? jeg mener vil CS2 kunne erstatte Win digipet, så den vil være overflødig?

med venlig hilsen

Gor

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

barner

Indlæg: 23

PB  Hjemmeside

Hej Gor

Med Wintrack laver du et fysisk layout af din bane, primært spor, men diverse modelhuse, træer, ledninger og styrebokse m.m. kan også indføjes.

Spor layout i Windigipet ( WDP ) er logisk, d.v.s. svarende til det, du måske har set i TV og film, bl.a. en Olsen Banden, i en DSB/Banedanmark styrepost, altså primært fokuseret på sporskifter, signaler og målestrækninger.

Det er, efter min erfaring, ofte ret svært at billedmæssigt konvertere fra det logiske layout til det fysiske, hvis man ikke har lavet det selv, d.v.s. at hvis du besøger en modelbaneven, som bruger WDP, skal du ofte bruge en del tid, til at finde ud af, hvor det du ser på WDP billedet, egentligt sker på den fysiske bane.

Omkring logisk skinne layut i CS2, og hvad dette nye vidunder, som jeg selv ser frem til, egentlig kan, er der mange rygter, men ikke meget håndgribeligt, som jeg har set indtil nu. Så du skal nok vente til slutningen af måneden, hvor Märklin viser CS2 frem første gang, før der kan svares konkret på dette spørgsmål.

Men mit personlige gæt er, at CS2 måske har det samme som Viessmann Commander, som jeg ser som en slags mini WDP, som måske er tilstrækkeligt for nogen, men nok ikke for alle. Ser ikke selv Viessmann Commander som et WDP alternativ, for det jeg gerne vil lave med min bane.

Der findes gratis demoer af både Wintrack og WDP, prøv at downloade dem, så tror jeg, at du kan se, hvor stor forskel der er i beskrivelsen af banen i de 2 programmer.

Ellers er du meget velkommen til at komme ind på min chat, her er det nemmere at svare interaktivt på spørgsmål

__________________

Ole Barner
H0 - Spor1 - 2xCS - C-skinner - WDP X.3a

7 gange Billede

http://www.klodskovbanen.dk - måske danmarks bedste tog chat, med plads til alle, som vil snakke om t

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.