Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

kan nogen hjælpe mig igang..

Hej, jeg har gennem noget tid samlet rullende materiale, og har nu næsten kælderrummet klar til indflytning. jeg er dog helt blank, næsten, for ideer til sporplan. mine ønsker er følgende:

Dansk men gerne med den midtjyske højderyg integreret (bakker, og broer), der er min fars gamle drejeskive med remise og kran (havneterminal) der skal være plads til, derudover har jeg ønske om både noget "konstant" kørende, råder over: mz med 3 b vogne, my med godstræk, regionaltog, roco lyntog, en tysk godsmaskine i gennemfart,

til rangering og leg den lille gule rangermaskine fra startsæt med lidt gods. derudover et lille damplok og rocos N maskine på veteran besøg med passende vognsæt.

Og så har jeg en roco H0e maskine med et par vogne, den var så sød at den måtte med hjem fra tyskland for et par år siden, kører i min tanke pendulfart på en lille smalsporet sidebane med kul, tørv, tømmer eller andet. (2 x 73 cm flexskinner og et skiftespor til afstillingsspor)

alt kørende H0 er klart for digital, så der lander nok snart en central station og måske med lidt held til jul en T-maskine fra Märklin.

i området må der meget gerne være god plads til nogle biler huse og en faller (ligger i skabet) carsystem lastbil der kommer lidt rundt med pakker.

Skulle nogen ligge inde med den perfekte sporplan til ovenstående bliver jeg en superglad mand, og undskyldningen (søn 12 år) kommer endelig ud at køre. derfor lidt hensyntagen til hans aldersgruppe i sporene.

På forhånd tusind tak for alle input. har vedhæftet plan over hvor meget plads der er til rådighed. 330 er stramt mål kan ikke ændres, de 2 sider kan rykkes inden for 10 - 20 cm dybder på pladerne kan ændres dog mener jeg at det er max for at kunne nå over pladerne.

plademål

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 900

PB

Desværre har jeg ikke WinTrack til at lægge sporplaner med, hvilket jo ville være optimalt.

Vil du have en enkelt- eller dobbeltsporet bane? Hvilke slags skinner bygger du/I med? Märklin's C, K eller M-skinner eller noget helt andet?

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk sprogsoldat ]

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Hejsa mith

Først velkommen til

Som jacob skriver, mangler oplysningen vedr. skinnerne, og endvidere skal det være slanke eller alm. sporskift, har en [u]meget[/u] stor betydning for banens udformning.

Må der bygges i lag, evt. med skjultbanegård :?: max. tog længde :?: hvor stor en station ønsker du (antal perron spor) :?:

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Occam

Indlæg: 583

PB  Hjemmeside

Hej Mith

Også velkommen herfra. Smile

Forestiller din tegning den plade du forventer at stille i kælderrummet?

Det kunne være interessant at få målene på rummet til rådighed inkl. døre, vinduer og andet, da det efter min mening som regel er en fordel lægge pladerne langs væggene. På den måde kan du lave meget flottere kurver og realistiske sporforløb.

__________________

Med venlig hilsen
- Occam

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tonny Pedersen

Håndformer

Næstved

Indlæg: 348

PB

Hej

Hvorfor downloader du ikke win track i demo versionen og så laver en sporplan , det er bare at tage et screenshot når du er færdig.

hilsen

Tonny

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

takker for alle de hurtige responser.

for at tage det fra toppen, så leger vi med maerklin c skinner. har lige nu ingen slanke sporskift, og vil måske helst holde mig på "standard", jeg kan ikke helt greje fordele / ulemper. Som jeg ser det vil slanke give mig et mere korrekt forløb, som det positive, men også et længere forløb der vil fratage mig plads til kørestrækning. så jeg svæver lidt.

"pladen" er ikke lavet endnu, så der foreligger mulighed for at lave skjult banegård, eller opstillingsspor i andet niveau, skal dog så have styr på køreteknikken/styring i den forbindelse, det kommer nok når banen er klar.

jeg tænker noget i stil med 1 hovedbanegård enten i det ene knæk ud mod midten, eller midt for, 1 "videbæk" overhalings station på bagkanten et sted. (2 spor gennemgående + 1 afstillingspor, hvortil mit minetog kører.) herudover skal der være 2 gennemkørselsspor der går banen rundt, og gerne 1 ekstra spor på hovedbanegården inden det fortsætter til remise / rangeringsområde. kranen jeg omtaler kan evt være en art container/havnekran, magneten er desværre gået tabt, så det bliver noget kroghejs (med mindre man kan finde magneten et sted).

med hensyn til sporlængde på perron så er det måske nemmest at give et overblik over hvad jeg har af materiale:

De passagertog jeg råder over som det længste mz1401 (ja det er en lima konvertering) 3 Roco Bcm (de lange) altså i nærheden af 120 cm. eller Roco lyntoget.

dem forestiller jeg mig kørende rundt på anlægget evt i kødben/sløjfer.

Til regionalbanen står en MR/MR klar til lidt pendulfart.

I gods afdelingen er det gået lidt værre med indkøbene, jeg forestiller mig :

1 MY forspændt cirka 150 cm danske vogne (märklin skrotvogne, portland/icopal, 4 electrotren og en lima klavervogn. ilagt ballast og med andre hjul kører den "hæderligt".

1 tysk besøgsmaskine BR 215/216 tror jeg nok, men en mindre godsstamme af europæisk oprindelse. og en gang i mellem med de 6 Roco "langer heinrich" ERZ vogne

1 mk625 med diverse rangeropgaver og deraf følgende forskellige vogntog, mest fladvogne og åbne godsvogne, samt ældre godsvogne.

Herudover vil der af og til blive besøg af veteran stammer med Roco N- maskine og 5 hobbytrade Q vogne.

Samt et lille damplok fra sønnens mini sweitzer startsæt der vil køre med ældre personvogne, og godsvogne i blandet setup.

Håber det gav et indblik i hvad jeg har af pladsbehov.

og når jeg lige er ved plads, så er tegningen et udtryk for hvor stor del af rummet jeg har fået lov at anvende, det er et kælderrum og hvis jeg står i "hakket" på tegningen er døren i venstre side uden for pladen og vinduer er bag mig og til højre men igen uden for pladen. de 330 cm er rummets max bredde, ellers bliver der ingen puds på væggen, og det er stillet som krav at jeg gør den del færdig før jeg bygger bane... Hvis jeg skal tilkæmpe mig mere plads bliver det i højre side, men ikke meget over bordhøjde og nok heller ikke i 100 cm bredde. måske til drejeskive med remise, eller godsbane.

jeg har wintrack 7 i demo version på tysk, og det er fint nok, men den med at lave niveauer og højder har jeg ikke noget som helst styr på. og så er jeg fantasimæssigt på niveau med märklins startsæt med lille udvidelses pakke. og det er ikke det jeg ønsker mig. så kunne jeg (uden at ville træde over tæerne på nogen) nok få mere glæde af en vitrine.

det blev et lidt langt smårodet indlæg men jeg syntes det var nemmere at tage alle jeres spørgsmål i et hug.

endnu en gang foreløbig tak for hurtig respons, og modtagelse i forum. håber der er en behjertet sjæl eller 2 der kan lempe mig videre. lover at der vil blive fotodokumenteret i byggefasen.

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bibihest

Indlæg: 1.300

PB  Hjemmeside

Slanke sporskift ser helt sikkert bedre ud end alm. men de kræver også en del mere plads, så det er fordele og bagdele. Med den plads du har ville jeg nok holde mig til alm. sporskift med mindre du kun skal bruge et enkelt eller et par ved siden af hinanden på en station.

__________________

ledprint.dk
http://ledprint.dk
Modstandsberegner
Salg af print og elektronik til modelbanen

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

UPS - jeg fandt lige en MK625 mere, må have haft et sæt i overskud engang...

det kommer nok også til at stå for noget rangering..her kunne jeg så pludselig have 2 rangerområder, havn / terminal. men det kniber nok snart med pladsen.

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

Så fik jeg igen lidt tid.

Jeg har puslet med at lave et par streger i wintrack. (syntes ikke det er så ligetil) Glem hvad der har været af plads i foregående indlæg, og se hellere på det nye oplæg. jeg vil gerne løfte banen i nederste højre hjørne, ( hvor der er en brat afslutning) ved hjælp af en "elevator". meningen er at den drejer rundt og følger den bane der ligger yderst til højre op og drejer mod venstre ved bagkanten af pladen.

sporet der ligger øverst på tegningen nu, skal være skjult, og det nye skal ligge frit oven over. Tanken er så at der kommer en 2 sporet station deroppe. Jeg forventer at det parallel spor der ligger inderst (øverst på billedet) bliver delvist skjult. så der bliver plads til at bygge stationen. Hvor der også gerne skulle blive plads til en lille smalspors bane. der fortsætter ud mod venstre

MEN mine evner i wintrack rækker ikke til at lave farver og højder, og slet ikke til en "elevator", derfor lægger jeg planen ud, og skulle en bamhjertig sjæl kunne tegne den lidt mere færdig ville jeg blive superglad.

Kommentarer modtages med kyshånd.

sporplan

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Et par tips ang. WinTrack.

Arrow WinTrack er når man starter sat til at tegne i niveau 4. Det er et udmærket udgangspunkt, og når du så vil tegne spor i et andet niveau, feks. niveau 5, trykker du på "SHIFT" på tastaturet mens du trykker på niveau 5 med musen. Så flytter prikken hen på niveau 5 og det er nu det niveau du tegner i.

Arrow For at gøre det mere overskueligt at skelne de forskellige lag, kan man tildele dem farver. Jeg bruger normalt rød som niveau 3, grøn for niveau 4 og blå for niveau 5. Du tildeler niveauerne farver ved at trykke på "Layers Dialogue" til højre for lagene nederst i vinduet. Det er knappen med ? du skal trykke på. Der åbner nu et nyt vindue hvor du vælger feks. niveau 5 og trykker på skift farve, hvorefter du frit kan vælge den farve du synes dette lag skal have. Det kan anbefales at indstille disse farver for alle de lag man vil bruge inden man går igang med at tegne, for så bliver det meget mere overskueligt hvilket lag man tegner i.

Arrow Man kan skjule et lag man ikke ønsker at kunne se på tegningen, feks. pga. overskuelighed, blot ved at trykke på laget nederst i vinduet.

Håber disse tips kan bruges til din videre bearbejdning af planen.

Jeg vil iøvrigt anbefale dig så vidt muligt, ikke at benytte dig af alt for skarpe kurver såsom nr. 24130, da dine vogne vil rage langt udover kanten af sporet, og det ser ikke godt ud.

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

Hej Dennis

Tak for tips'ne jeg vil kigge på det senere idag, og se hvad jeg kan få til at virke.

jeg ved at 130'erne er skarpe, men kører mest med kortere vogne, undtaget naturligvis roco lyntoget og en enkelt b vognsstamme. så jeg tror på at det går.

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.918

PB

"mith" skrev:
Hej DennisTak for tips'ne jeg vil kigge på det senere idag, og se hvad jeg kan få til at virke.jeg ved at 130'erne er skarpe, men kører mest med kortere vogne, undtaget naturligvis roco lyntoget og en enkelt b vognsstamme. så jeg tror på at det går.

Kan du komme til det, så prøv at benytte R3 som mindste radius, ellers bør R2 være absolut mindste radius hvis ikke, du vil have problemer med lange vogne og stive lokomotiver.

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

Hej gruppe

så har jeg lagt en plan. skott har været så flink at give lidt input på tomandshånd, tak for det. (også selvom jeg ikke bruger det fuldt ud).

vedhæftet som det cirka bliver, dog er der af praktiske grunde indsat en elevator nederst til venstre, der fører den røde streng en ekstra omgang inden den ender på skyggestationen.

der er 2 skyggestationer, 1 med 2 parkerings og 1 gennemgangsspor, og en der blot er en skjult sløjfe.

grønt og blåt spor bliver synligt, sammen med lilla der er smalspor, resten smutter i kælderen.

der er ikke meget rangering, men der kommer måske en sidebane nederst til højre (vist med grå) hvor der bliver noget omløb og et fabriksspor, det må tiden vise.

dem der har læst indlægget fra starten, ved at der var snak om en drejeskive. Den er ikke glemt, men jeg skal lige pusle den ind i takt med at jeg sætter skinner på anlægget. Den er tiltænkt en plads øverst i højre hjørne.

endelig sporplan

synligt område

skyggegårde

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

Så bygges der og der er lidt billeder.

har døjet lidt med jobbet, der griber gevaldigt ind i fritiden. så der er lidt stille i kælderen lige nu. billederne er der hvor jeg er lige nu.

bane7

bane6

bane5

bane2

bane1

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

Flere billeder

bane13

bane11

bane10

bane9

bane8

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Hejsa Michael

Det ser rigtigt godt ud Michael.

Dog vil jeg sige, at bruge tykke MDF plade ikke dæmper støjen :? tværdigmod, har en ide om du tænker på højttaler nå du nævner resonansen, men det virker desværre ikke på modeljernbanen øvøv

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

"killerp" skrev:
Hejsa MichaelDet ser rigtigt godt ud Michael. Dog vil jeg sige, at bruge tykke MDF plade ikke dæmper støjen :? tværdigmod, har en ide om du tænker på højttaler nå du nævner resonansen, men det virker desværre ikke på modeljernbanen øvøv

Hej og tak for kommentaren

Du har måske en pointe med højttaleren, det er nok det der ligger i baghovedet. Jeg er dog stadig af den overbevisning at jo tungere en plade man har jo mindre lyd kommer der retur fra den. imidlertidig er det sådan at der skal skæres en del af det plade væk der ligger i anlægget nu, og det vil formindske "resonansarealet" eller hvad det hedder. (overfladen på dansk).

Under alle omstændigheder, ligger der også den overvejelse at disse plader var gratis, og så supplerer jeg stadig med lyddæmpning på underlaget. i den sidste ende kommer jeg uanset til at leve med lidt støj, og så vænner jeg mig nok til det niveau det ender på.

nu er vejret imidlertidig blevet godt, så det er camping der trækker i fruen nu, må se om valby bliver en realitet...

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.