Picture

mylle

skipper/musiker

Indlæg: 423

PB  Hjemmeside

Internationale vogne

Er der nogen af de ærede medlemmer, der har en liste over spise og sovevogne til og fra udlandet, epoke 3, f.eks. vogne der har passeret Kh, Nyborg eller Fredericia. Og findes de i model?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Horsecreek

Lokomotivfører

Indlæg: 1.508

PB  Blog  Hjemmeside

"mylle" skrev:
Er der nogen af de ærede medlemmer, der har en liste over spise og sovevogne til og fra udlandet, epoke 3, f.eks. vogne der har passeret Kh, Nyborg eller Fredericia. Og findes de i model?

I bogen "Internationale tog via Jylland" er der oprangeringer for en del af de internationale tog der kørte i gennem Nyborg og/eller Fredericia. Det er ganske vist ikke en list men der er noget til at begynde med.

De øvrige bøger i serien har flere info om tog til/fra Kh

__________________

Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.152

PB

"Sove- og Spisevogne i Danmark" af John Poulsen (Kurlands forlag 1980, ISBN 87-87826-10-0) kan også anbefales.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Rivarrossi har lavet sove- og spisevogne der har kørt gennem Danmark (CIWL). Men de er kostbare at få fat på når der er nogen på Ebay. Så derfor bliver der nok ikke nogen af dem til mig.

Dog synes jeg et eller andet sted at være faldet over at der kommer sove- og spisevogne fra CIWL i model. Men kan ikke huske hvor.

Men det er dem der har kørt igennem Jylland og Fyn. I Nyborg havde CIWL en afdeling hvor der stod spisevogne, inden de blev indrangeret i de internationale tog videre ud i landet.

Jouef har lavet også lavet noget, og de er af og til til salg på fx QXL. Men vær opmærksom på at vognene her er noget små i det, i forhold til de bogievogne man i dag får i handlen.

Jeg har selv en enkelt sovevogn der har kørt igennem Danmark (Rødby-København). Det er en tysk sovevogn fra DSG litra WLAB fra 1937 og er Fleischmann katalognr. 5634. Den passer fint i stilen med Bauart 1935-personvognene der også har kørt i DK. 2. klasses personvognen har i øvrigt katalognr. 5632 også fra Fleischmann.

Det er muligt at WLAB´eren også har kørt i Jylland, men skal ikke kunne sige det helt.

Men ellers vil jeg også sige at alle bøgerne Internationale tog via..... er rigtig gode. Heri får man et godt indtryk af de typer der har kørt i DK. Og helt klart også bogen om sove- og spisevogne som nævnt i ovenstående. Den kan ikke fås mere. Men den kan helt sikkert bestilles og lånes på biblioteket. Bøgerne Internationale tog via.... kan i øvrigt alle stadig fås (udentagen den fra Øresund).

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

UTJ

Indlæg: 438

PB

"Skovsøekspressen" skrev:
Rivarrossi har lavet sove- og spisevogne der har kørt gennem Danmark (CIWL). Men de er kostbare at få fat på når der er nogen på Ebay. Så derfor bliver der nok ikke nogen af dem til mig.Dog synes jeg et eller andet sted at være faldet over at der kommer sove- og spisevogne fra CIWL i model. Men kan ikke huske hvor. Men det er dem der har kørt igennem Jylland og Fyn. I Nyborg havde CIWL en afdeling hvor der stod spisevogne, inden de blev indrangeret i de internationale tog videre ud i landet. Jouef har lavet også lavet noget, og de er af og til til salg på fx QXL. Men vær opmærksom på at vognene her er noget små i det, i forhold til de bogievogne man i dag får i handlen. Jeg har selv en enkelt sovevogn der har kørt igennem Danmark (Rødby-København). Det er en tysk sovevogn fra DSG litra WLAB fra 1937 og er Fleischmann katalognr. 5634. Den passer fint i stilen med Bauart 1935-personvognene der også har kørt i DK. 2. klasses personvognen har i øvrigt katalognr. 5632 også fra Fleischmann. Det er muligt at WLAB´eren også har kørt i Jylland, men skal ikke kunne sige det helt.Men ellers vil jeg også sige at alle bøgerne Internationale tog via..... er rigtig gode. Heri får man et godt indtryk af de typer der har kørt i DK. Og helt klart også bogen om sove- og spisevogne som nævnt i ovenstående. Den kan ikke fås mere. Men den kan helt sikkert bestilles og lånes på biblioteket. Bøgerne Internationale tog via.... kan i øvrigt alle stadig fås (udentagen den fra Øresund).MvhClaus

Jeg tror man skal væbne sig med tålmodighed. LS-models (belgieren) varsler modeller af blå vogne af typer tæt på de vogne som kørte i DK. Hvis man er den mere utålmodige kan man med fordel gennemtrawle ebay (diverse europæiske landesider, it, fr, es og de) og være heldig. Rivarossis blå spisevogn er stadig en meget fin model og den er ikke altid så dyr, men forvent ikke en slutpris på mindre end EUR 40, hvis du byder.

Ellers er det "bare" at komme i gang med indkøbene, for man kan købe sig fattig i alle de forskellige typer, som har været et smut omkring DK og det ser ud til at der også i den kommende tid kommer vogne som passer ind i en dansk sammenhæng.

En mere prisbillig blå vogn er Rocos U-hansa i det gamle firevognssæt (katalog nr 44050). Det er vist ikke et epoke 3 sæt, men påskrifter, farve mv passer næsten nogenlunde. Dog må man enten ombygge vognenderne med harmonikaer og ændre "skørtet", hvis ikke man kan leve med look'et fra omkring 1970. Det fås af og til på ebay og det er oplagt at dele et sæt med andre modeltogsvenner. Vogntypen var meget almindelig i DK i 1960'erne.

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

"mylle" skrev:
Er der nogen af de ærede medlemmer, der har en liste over spise og sovevogne til og fra udlandet, epoke 3, f.eks. vogne der har passeret Kh, Nyborg eller Fredericia. Og findes de i model?

Jeg kan anbefale en tur på biblioteket efter Lokomotivet nr. 14. På siderne 64 - 74 er der en artikel om CIWL vogne på danske spor incl. en oversigt over modeller i 1:87.

Märklin 4029 (Blå CIWL type) er for kort, i bukket blik og har sikkert mange fejl. Den er også lidt fornøjelig og Sovevogn er tryk på dansk, fransk, engelsk og tysk på den.

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.