Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.607

PB  Blog  Hjemmeside

Intermodellbau i Dortmund.

Gringolandia var en af de mange udstillingsanlæg der deltog i Intermodellbau Dortmund (prøv evt. at se billederne på ovenstående link som slideshow,- 2 sek. pr. billede og husk at trykke på fuldskærmsvisning i nederste højre hjørne. Flere links på SVJMJKs blog. De anlæg der er seperate billeder fra er mindst representeret med 8 billeder.

"JaS" skrev:
Jeg var også i Dortmund igen i år. Anlæggene var denne gang af højere standard end de forrige år, hvilket var meget glædeligt. Men til gengæld synes jeg ikke selve udstillingen var speciel god i år. Priserne var generelt meget høje på standene, og de udbudte vare var denne gang også meget ordinære.

Modsiger du ikke dig selv, anlæg af højere standard (enig) må da give en bedre udstilling.

Men hvis det er alt markedsgøglet du bedømmer ud fra,- det er jo kun det der betaler for udstillingen, kan du da måske have ret. Der var færre salgsboder end de foregående år, men da det især var de regulære forretninger,- altså dem med nyheder/kasser fra Märklin, Roco m.m. der var blevet væk, giver det jo sig selv at der på det område ikke var det store at komme efter. Men udbuddet fra mindre byggesæts/tilbehørs/løsdelsfabrikanter (på de områder der interesserer mig) var da rigtig god denne gang og der var flere nye spændende (og selvfølgeligt dyre, monopol = højere priser) løsdels/tilbehørs/byggesætsfabrikanter tilstede. Den slags er altid spændende og det er meget svært at bedømme kvaliteten hvis man kun ser billeder på nettet. Hvad angår priserne - alt er jo relativt, vi er forvænte i Danmark med konkurrence mellem de handlende - det findes tilsydeladende ikke i Tyskland - Nyhedsvare = fast pris der var ens hos 3 forhandlere. Men de brugte ting og ældre hyldevarer var faktisk meget lette at handle endog meget langt ned i pris.

Og kommer man ikke på en udstilling for at se det der er udstillet! - købe kan man jo altid alle andre steder.

ps. fotoudstyr + 2 lokomotiver(brugte og billige) i rygsækken i ca. 8 timer,- det er hårdt at slæbe rundt med!

pps. nu er der links til billeder fra 7 anlæg på Dortmund 2010

Like 0 kan lide
Top

Picture

JaS

Maskiningeniør

Indlæg: 26

PB

Jeg var også i Dortmund igen i år. Anlæggene var denne gang af højere standard end de forrige år, hvilket var meget glædeligt. Men til gengæld synes jeg ikke selve udstillingen var speciel god i år. Priserne var generelt meget høje på standene, og de udbudte vare var denne gang også meget ordinære.

Jeg har næsten været på messen hvert år siden 94, og jeg synes at messen er blevet markant dårligere de sidste 4-5 år. Det er også det jeg hører blandt tyske modelbanefolk som jeg taler med. Mange lokale fra området omkring Dortmund (jeg residerer selv i Düsseldorf) tager slet ikke på udstillingen mere, men tager på messe i Köln i efteråret istedet, eller besøger messen i Sinsheim.

Til gengæld var der et kanon arrangement i på jernbanemuseet i Bochum-Dahlhausen i anledning 175 året for de første jernbaner i Tyskland. Fredag var der en speciel fotosession for alle fotointersserede. Næsten alt det rullende material, som normalt står gemt væk i de snævre remiser og haller, var trukket frem i solen så det kunne beundres og fotograferes. Derudover var der fyret op i følgende damplokomotiver: Br. 38, Br. 78, Br. 74 og Br. 58 som på skift trak rundt med diverse togstammer på området.

Et utroligt flot arrangement som museet i Bochum-Dahlhausen fortjener stor ros for at have gennemført på fineste vis

Mvh.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.