Picture

Søndenfjords

Indlæg: 284

PB

Inspiration til modelbanen fra Limfjordsbanens DVD'er

Jeg har købt Limfjordsbanens tre DVD’er for at kunne pleje nostalgien her i de lange vinteraftener. Tilsammen rummer de mere end 5 timers 8 mm smalfilm, typisk fra slutningen af 1960’erne, og de kommer rundt i hele landet, lige fra Vandbygningsvæsenets smalspor i vest over Ørsø-Asaa i Nord til de bornholmske jernbaner i øst.

DVD’erne er fulde af inspiration til modelbanen, specielt hvis man kører epoke III, og f.eks. når det gælder oprangeringer. Se f.eks. et Y-tog fra Odderbanen køre af sted med en postvogn med tagrytter eller et andet Y-tog fra Skagensbanen trække af sted med en lukket godsvogn.

En E- og en R-maskine kører i forspand med en hale af godsvogne efter sig, og på Bornholm slæber en Scandia skinnebus rundt på både en postvogn og en stykgodsvogn.

Klip fra Nordjylland viser, at en togstamme fuld af Q-vogne slet ikke behøver at være så brun og ensformig, for her er der masser af nuancer af gråt og rødt og hvidt, og der er mange andre detaljer, der kan give ideer:

Hovedparten af privatbanerne var f.eks. lagt i grus dengang, og rundt om på endestationerne holdt der lange rækker af udrangeret materiel, som var med til at skabe atmosfære.

Der er også inspiration at hente fra de mange klip fra remiseområderne og også fra havnebanerne i bl.a. Helsingør og Lemvig og Glyngøre og Hvalpsund. Der er endda kig fra de amputerede havnebaner i Nykøbing Mors og Sundsøre, så se f.eks. færgevognen køre fra borde på M/F Morsø eller skinnebussen rangere på gaden i Helsingør.

Der er masser af damp og daddelæsker, marcipanbrød og firkantede, og der er glimt af MY 1201 og også af 2. generations S-tog i Randers, og så har jeg endda ikke set det halve endnu. Mange af klippene med DSB’s damplokomotiver har jeg f.eks. til gode endnu.

Se mere på http://www.jernbaneklub.dk/lfb/publika/index.asp

Jeg bestilte DVD’erne på lfb@jernbaneklub.dk, og de kostede ca. 200 kr. stykket plus porto.

God fornøjelse

Søndenfjords

__________________

Søndenfjords

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

"Søndenfjords" skrev:
Jeg har købt Limfjordsbanens tre DVD’er for at kunne pleje nostalgien her i de lange vinteraftener. God fornøjelseSøndenfjords

Der har været en anden tråd om det her;

http://www.sporskiftet.dk/node/1924

Men må også se at få fat i de andre DVD´ere fra Limfjordsbanen (har dem på VHS nu). Det er nemlig helt rigtigt kanon at se disse film en mørk vinteraften, og så er der rigtig god inspiration at hente til modelbanen Wink

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.