Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.093

PB  Blog  Hjemmeside

HTML

Da' alle sammen.

Det kan virke lidt absurd - men det er næsten umuligt at skrive fornuftige indlæg i Drupal. Cool Det har taget mig noget tid at erkende, men den er sevet ind - jeg kan heller ikke selv, med mindre jeg går over til de grovkornede metoder (Læs: Logger ind som Webmaster).

Og det er jo ikke så godt. Til gengæld kan jeg godt love, at det nok skal blive godt. Laughing out loud

Bag kulissen har jeg naturligvis rodet meget med det, for det er naturligvis vigtigere end noget andet, at tingene fungerer, og frem for alt: At det er let.

Det er det også, hvis man laver en ny Drupal site. Og det er jo det, vi er ved at gøre, ikke sandt? Well, ikke helt: Der ligger mere end 76.000 gamle indlæg i phpBB, som jeg vil gøre alt for at få med over - en guldgrube af viden - og det kræver en del gymnastik undervejs.

Mere præcist er arbejdsgangen i øjeblikket:

Konvertér phpBB2 til phpBB3

Konvertér phpBB3 til Drupal

Konvertér Drupals (dårlige) billedhåndtering til ImagePicker

De to første stykker software findes ude på nettet, mens jeg selv har skrevet programmerne til den sidste konvertering.

Nu har der så vist sig et nyt problem, som jeg ikke har været tilstrækkeligt opmærksom på: Drupal havde - i gamle dage - ikke nogen WYSIWYG editor: Det var almindelig praksis, at alle skribenter havde kendskab til HTML og kunne skrive indlæg på denne måde.

WYSIWYG er siden kommet til - der er i dag mere end 15 forskellige editorer at vælge imellem - men konceptet halter alligevel: Drupal benytter en masse filtre for at få det hele til at hænge sammen - men der findes ikke nogen kombination af filtre, der kan få både gamle indlæg fra før WYSIWYG og nye indlæg fra efter til at sameksistere. Sad Sjovt nok er der heller ikke nogen, der har skrevet software til at håndtere problemet.

Desværre leverer phpBB-importen alle indlæggene i pre-WYSIWYG format - så hvis de skal vises korrekt, kommer WYSIWYG editoren ikke til at fungere. Pest eller kolera.

Så den næste store udfordring bliver altså at få skrevet noget software, der kan flytte de gamle indlæg over i den nye verden, så vi kan få fornøjelse af de dejlige WYSIWYG editorer. Det er målet for beta 2.

Indtil da må jeg erkende, at det er vanskeligt at skrive indlæg. Det kan lade sig gøre, men man skal prøve mange gange og være ret heldig. De få indlæg, der er lavet på testserveren, har jeg rettet til, så de ser lidt bedre ud.

Men fra beta 2 skulle den side gerne være på plads - og så ryger bbcode ved samme lejlighed. For de fleste af jer kan det være lige meget, men der er nogle powerusers, der måske skal overveje, hvordan deres næste indlæg kommer til at se ud.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top