Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 601

PB  Hjemmeside

Hjemmesidelayout

Hej

Jeg er ved at omstrukturere en del af min hjemmeside, så den bliver lettere (forhåbentlig) tilgængeligt. Forslag og kritik modtages gerne. Alle links funker ikke endnu og de fleste sider er under opbygning.

http://www.fjordens-naturskole.dk/naturskole/Modelbyg/Modelbyggeri.htm

Hilsen

Reiner

Startside

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Umiddelbart virker de mange grønne nuancer afslappende af se på. Pangfarver stresser, og dem undgår du meget fornftigt at bruge.

Jeg er også godt tilfreds med, at du ikke har valgt baggrundslyde: togfløjter, dampslag eller hvad ved jeg.

Indholdsmæssigt er siderne helt klart i deres indledende fase, men med tiden vil jeg f.eks gerne se "opskrifter" på de broer, du har billeder af: en liste over materialer og gerne med nogle mål. Hvis broernes forbilleder findes i virkelighedens verden, ville det være rart med et billede af det også - til sammenligning.

Siden med opskrift på træer er rigtig god, og gør det nemt at komme igang selv.

For at begrænse nødvendigheden af museklik eller tryk på TILBAGE, kan du opbygge siden med frames: en venstre frame til menuen og så alt det andet til højre.

Det er iøvrigt også en god ide, hvis du lader være med at loade nye sider i en ny frame; brug i stedet hovedframen, så jeg ikke lige pludselig sidder med 5-10 åbne vinduer, hvis jeg har været inde og kigge på meget af dit stof.

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

Det er en god side! det tegner rigtig godt! Du gør efter min mening det vigtigste rigtigt, nemlig at formidle viden og inspiration. jeg er enig at den side med bygning af træer er skidegod, for at sige det på højskoledansk.

Er glad for at besøhe skala-n.dk og se de nyheder lars lægger op og hans ideer til bygge osv, du fortsætter i fornem stil den slags. det er dejligt der er nogen der har energi og overskud at dele med os andre!

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

merete_np

København Ø

Indlæg: 557

PB  Hjemmeside

Hej Reiner

En ting, som jeg selv har haft problemer med er træer.

Ikke bare de almindelige problemer med modeltræer.

Det jer har spekuleret over er 1) hvordan ser de forskellige trætyber ud. 2)Hvilke farved har deres blade (forår/sommer) 3) hvor store er de forskellige træer i skoven og i haven.

Jeg fandt lidt om havetræers størrelse, men jeg er sikker på at du ved meget mere end jeg om disse ting.

Det kunne være rigtig spændende med et sted hvor man kunne se disse ting. Evt en cilouet at trætyberne og et par ord om karakteristiske tind ved netop denne trætybe.

Omregning af målene på træerne til modelmål (i flere størrelsen) vil jeg gerne hjælpe dig med, hvis det har interesse (se eks. om dyr på min hjemmeside. http://modelbane-piger.dk/husbyggeren/gartner/dyr02.htm#maal.

__________________

M.v.h. Merete N-P

Billede

http://husbyggeren.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 601

PB  Hjemmeside

Tak for Inspirationen. Willie du har helt klart ret i at det er vigtig med nogle mål på tingene. Det skal jeg huske. Jeg bruger mest internetbilleder som forbillede. Så det er ikke så enkelt med de originale mål. Men jeg prøver at holde mig inden for det rimelige. Angående sidens opbygning er det helt bevist at den desværre kræver flere museklik, men.... når man er på en side, går jeg ud fra, at man har tiden med sig Smile Dermed ikke sagt at det andet ikke duer. Jeg bruger det da også ved naturskolesiden. Da jeg er "nybegynder" med mange af de her ting, har jeg egentlig savnet mere information om nogle af de her emner. F.eks. flexskinner, samlinger af dem, motor til sporskifter, opbygning af en bane, strømføring, sporplaner. Derfor siden. Det her forum er guld værd for mig, da der gemmer sig en masse information her. Og jer der er i en klub, har naturligvis en kæmpe fordel. Der er også en del danske sider med information, men det er også hyggeligt, selv at lave noget. Og så er det måske også en lille pisk i at lave noget færdig Wink

Hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.817

PB

Jeg har ikke andet at tilføje, end at jeg har tilføjet siden til mine foretrukne.

Og delvist på grund af dine billedserier er det lykkedes mig, at få Nådigfruen til at forsøge sig med træbygning til vinter! (de fleste kvinder tror vist, at modelbanehobbyen kun kan dyrkes i en mørk kælder om vinteren).

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

Hej Reiner!

Fint tiltag. Det skal nok blive til en af de ofte benyttede MJ-sider. Din træbygninng er suveræn! Ingen producenter når dig til anklerne!

Som skrevet ovenfor, så må du gerne lægge nogle tegninger eller billeder af typiske træers grenstruktur ind på hjemmesiden - det vil være en hjælp for mange af os i vores træfremstilling. Ja i det hele taget informationer om de forskellige trætypers typiske fremtræden. Du har jo specialviden om netop dette emne. Så må vi andre hjælpe til med det vi kan noget om!

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

Newtrain

Brabrand

Indlæg: 668

PB

"Reiner" skrev:
Hej Jeg er ved at omstrukturere en del af min hjemmeside, så den bliver lettere (forhåbentlig) tilgængeligt. Forslag og kritik modtages gerne. Alle links funker ikke endnu og de fleste sider er under opbygning. http://www.fjordens-naturskole.dk/naturskole/Modelbyg/Modelbyggeri.htmHilsenReiner

Fremragende side, nem at navigere rundt i, og ingen "skrigende farver" til at forstyrre.

Hvis du forsætter omstruktureringen i samme stil som du har lagt ud med, tror jeg at det er bedst at jeg ikke leger rådgiver, for det klarer du selv til "UG med kryds og slange". Laughing out loud

Her er mange timers inspiration, siden er på nuværende tidspunkt allerede placeret under "foretrukne".

Og det bedste til sidst, siden indeholder fantastisk flotte eksempler og arbejdsvejledninger på "husflids arbejde". Laughing out loud

__________________

Venlig hilsen

 Carsten

  • Skala N
  • Epoke IV og V
  • Tysk og Dansk materiel + "det løse"
  • Digital med Roco MultiMaus
  • Har demonteret pladeanlæg, og arbejder nu med layout til et modulanlæg i 6 dele. 1´modul ender forhåbentlig med at indeholde: "Det gule palæ", traktor 57, Franz Jäger vognen, Bøffen "det dumme svin", med sin Ford Transit, og Olsen banden med Chevrolet Bel Air eller Impala.
Like 0 kan lide
Top

Picture

Togthom

Skovløber

Indlæg: 341

PB

Halløj med dig Reiner..

Jeg syntes det ser kanon godt ud..

Bliv endelig ved med det. Her er der meget at lære for rigtig mange togfolk...

med venlig toghilsen Laughing out loud Laughing out loud

Togthom :roll: :roll: :roll:

__________________

Thomas Thomsen
2 skinnekører

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

"merete_np" skrev:
Hej Reiner En ting, som jeg selv har haft problemer med er træer.Ikke bare de almindelige problemer med modeltræer.Det jer har spekuleret over er 1) hvordan ser de forskellige trætyber ud. 2)Hvilke farved har deres blade (forår/sommer) 3) hvor store er de forskellige træer i skoven og i haven.Jeg fandt lidt om havetræers størrelse, men jeg er sikker på at du ved meget mere end jeg om disse ting.Det kunne være rigtig spændende med et sted hvor man kunne se disse ting. Evt en cilouet at trætyberne og et par ord om karakteristiske tind ved netop denne trætybe.Omregning af målene på træerne til modelmål (i flere størrelsen) vil jeg gerne hjælpe dig med, hvis det har interesse (se eks. om dyr på min hjemmeside. http://modelbane-piger.dk/husbyggeren/gartner/dyr02.htm#maal.

jeg har spurgt en af mine venner om han har en planche eller en oversigt med træer, navne og størrelser. han har en skov og er meget aktiv forstmand, så han må have det du efterlyser.

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

Keep up the good spirit and good work ...

Det ser meget lovende ud.

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Det ser jo rigtig godt ud Reiner. Din side er selvfølgelig også kommet på min foretrukne, samt på min linkside som "Reiners side om Modelbyggeri".

Så mangler du bare et slogan! "Hvis du vil vide mere ..... om træer" eller måske "Træmanden"? Wink

Men nu er det selvfølgelig ikke kun dine træer, der ser godt ud. Cool

Jeg ser frem til næste update.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 601

PB  Hjemmeside

Hej

Det glæder mig at siden kan bruges. Tak for gode råd og opmuntringen. Jeg vil se om jeg kan lave lidt mere om træer, når jeg bliver færdig med åen. Så skal der bygges træer Laughing out loud

Hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

"merete_np" skrev:
Hej Reiner En ting, som jeg selv har haft problemer med er træer.Ikke bare de almindelige problemer med modeltræer.Det jer har spekuleret over er 1) hvordan ser de forskellige trætyber ud. 2)Hvilke farved har deres blade (forår/sommer) 3) hvor store er de forskellige træer i skoven og i haven.Jeg fandt lidt om havetræers størrelse, men jeg er sikker på at du ved meget mere end jeg om disse ting.Det kunne være rigtig spændende med et sted hvor man kunne se disse ting. Evt en cilouet at trætyberne og et par ord om karakteristiske tind ved netop denne trætybe.Omregning af målene på træerne til modelmål (i flere størrelsen) vil jeg gerne hjælpe dig med, hvis det har interesse (se eks. om dyr på min hjemmeside. http://modelbane-piger.dk/husbyggeren/gartner/dyr02.htm#maal.

Nu har jeg talt med ham om træer: Det er meget enkelt. Politiken har en bod der hedder vores danske træer, den er så god, at selv professionelle skovfolk bruger den som håndbog.

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nomisdk

IT

Indlæg: 229

PB  Hjemmeside

Rigtig super side, med nogle dejlige forklarende artikler omkring alt hvad en modelbyger har brug for at vide Smile

Den kommer i min foretrukne helt sikkert.

Glæder mig til at følge med på siden.

__________________

Mvh Simon M. Mørch
Besøg min side om Modeltog og tog | SimonTog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

merete_np

København Ø

Indlæg: 557

PB  Hjemmeside

"00" skrev:
jeg har spurgt en af mine venner om han har en planche eller en oversigt med træer, navne og størrelser. han har en skov og er meget aktiv forstmand, så han må have det du efterlyser.

Mit problem er at finde foto af træer, hvor der ikke er ophavsret på billederne. Har fundet nogle gode billeder i en havebog, men dem må jeg jo ikke bruge for dem er der en anden der har ophavsret på.

Da Reiner har nogle flotte billeder af træer kunne vi måske lave det i fællesskab. Automatisk omregning af målene har jeg lidt erfaring med.

__________________

M.v.h. Merete N-P

Billede

http://husbyggeren.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

merete_np

København Ø

Indlæg: 557

PB  Hjemmeside

00

Problemet med Politikens bog, som jeg selv har brugt, er at billederne ikke må lægges på nettet sammen med et omregningsskema til mål.

Reiner

Virkelig god side. Den er overskuelig og let at gå til. Tak for det.

__________________

M.v.h. Merete N-P

Billede

http://husbyggeren.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Trees

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg må også stemme i koret med roser. Har lagt din side i mine bogmærker. En ting jeg godt kunne bruge, er en oversigt over opdateringer, så jeg ikke skal igennem hele siden for at finde evt. nye ting på siden, hvilket jo kan blive en større opgave jo større siden bliver :roll:

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 601

PB  Hjemmeside

Nu har jeg igen rodet lidt med min hjemmeside og kunne godt tænke mig at høre om der er nogle der sidder inde med nogle forbedringsforslag. Vil også gerne lægge lidt ud om det kørende materiel, men det må vente lidt, da byen lige skal blive færdig omkring savværket og det næste værelse tages i brug over julen.

DennisTR skriver: En ting jeg godt kunne bruge, er en oversigt over opdateringer, så jeg ikke skal igennem hele siden for at finde evt. nye ting på siden, hvilket jo kan blive en større opgave jo større siden bliver Rolling Eyes

Det med hvad der er opdateret eller hvornår det er sket / sker, kan jeg ikke finde ud af. Så det bliver nok bare sådan her.

Billede

http://www.fjordens-naturskole.dk/naturskole/Modelbyg/Modelbyggeri.htm

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Det er helt fint Reiner. Jeg besøger din side en hel del, og en evt. oversigt over nyt på siden, har såmænd ikke engang været rigtig nødvendig endnu.

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.