Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

Hjemmebyggede servodekodere

Der er flere, der i løbet af de sidste par år har snakket eller skrevet lidt om at bygge deres egne styringer til servomotorer.

Er der nogen der har fået gjort alvor af det og vil dele med os andre?

Jeg har snart monteret den stak af MBTroniks WA5'ere, som jeg købte for nogle år siden og kan regne ud, at jeg kommer til at skulle bruge en hel del flere, så jeg skal have afsøgt markedet for hvad der kan findes og måske bare have samlet stumper sammen til at bygge selv.

Mine største udfordringer er programmering af en passende processor og fremstilling af print i en ordentlig kvalitet. Printene vil jeg gerne give lidt mere for og så få i en bedre kvalitet end dem jeg fik lavet billigt til S88-tilbagemeldere, de har for mange fejl, men er heldigvis ret simple at fejlsøge på.

Jeg vil gerne bygge selv, da jeg synes det er sjovere end at købe færdigt og det er også lidt sjovere at have noget, jeg selv har lavet fra bunden end bare et samlet byggesæt. Dertil kommer, at jeg har en tro på at det kan gøres billigere end at købe det færdigt (også selvom jeg sparer noget ved at købe byggesæt).

Endeligt er der jo det med detaljerne, for selvom jeg faktisk er godt tilfreds med WA5, så er der lige et par småting, der kunne få det til at passe endnu bedre til mit anlægs sammensætning og en enkelt feature som jeg ikke har noget at bruge til.

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

smølf

Næsbyhoved-Broby

Indlæg: 57

PB  Blog

På denne hjemmeside http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/CircuitIndex.html er der forskellige tegninger og forslag til hjemme byg.

God Fornøjelse Cool

Like 0 kan lide
Top

Picture

futlgb

Elektriker og Lokomotivfører

Indlæg: 96

PB  Hjemmeside

Hej

Denne kloge mand http://www.tinet.org/~fmco/home_en.htm har lavet en perfekt "gør det selv" servostyrings dekoder til DCC systemet, pluds sit eget digital system! Og jeg har bygget en del af hans "servopoint", som bare virker. Servoer til ca.20 kr stykket (9 grams) på E-bay og elektronik til ca 45 kr per sporskifte/servo hos Conrad, så kan det ikke blive billigere Wink

Det sværeste er at brænde PIC`en, men selv jeg har lært denne kunst, så kan alle Laughing out loud

Prøv også at læse tråden "gør det selv" på "digital drift"

med fut hilsen

__________________

Med venlig
Fut fut
Futlgb
Til store tog uden lup! www.dgmf.dk og Brandhøjbanen – Mini-jernbane med damp, el og motordrevne lokomotiver. (brandhojbanen.dk)
1:10 5 tommer, 1:22,5 + Lenz 3,6 + WinDigiPet 9 + Lenz trådløse telefoner + Massoth Navigatorer + Mobiltelefonerne
Og for børnene: Roco`s gamle mus

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.