Picture

061081

Indlæg: 6

PB

Hjælp til indkøb.

Hejsa

Da jeg ikke har kørt modelbane siden jeg var dreng for snart 20 år siden, har jeg bestemt mig for at bygge et anlæg i str N og med digital drift. Jeg har kigget på Roco's Digital startsæt med MultimouseIII, men så kommer alle spørgsmålene :?

Hvilke skinner er bedst i spor N?

Digital styresystem, jeg er mest til en enhed hvor ALT kan styres, tog, skiftespor, lys, osv. hvad skal man vælge (gerne med dansk manual) ?

Kan man evt. bruge en bærbar computer til styring af hele anlægget?

Hvilke ting skal bruges for at komme igang med at køre, udover tog, skinner, trafo og styreenhed?

Jeg vil gerne ha det bedste af det bedste. så prisen kommer i anden række, dog synes jeg 4000-5000kr for ESU ECos er mange penge Sad

Håber i vil hjælpe mig med jeres erfaringer og meninger.

På forhånd tak

Martin

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

Hejsa, og velkommen.

Jeg kører ikke selv spor N men synes da alligevel du har fortjent et svar her Laughing out loud

Skinner: Ja du har jo ikke 2/3 skinne problemet som vi har med H0. Min erfaring fra H0 siger at man først og fremmest skal vælge, om de skal være med eller uden ballast. Dernæst kan man kigge på geometrien, kan man få de slanke sporskifter osv som man gerne vil have... Motoriseringen er også en overvejelse: med f.eks. fleischmann skinner sidder motoren direkte på sporskiftet nemt og ligetil - men ikke så kønt. Skal motoren ned under pladen er der mange muligheder.

Peco og Piko laver nogle flotte skinner som mange herinde anbefaler - jeg formoder at dette også gælder for spor N.

Digitalt: søg! Der er en million indlæg herinde om det. Men multimaus er vist et godt apparat som kan udvides (eller sættes til som ekstra controller hvis du en dag alligevel køber en af "de store" controllere) Dansk manual? Uha. Den tror jeg er svær, men du har jo os her på sporskiftet Wink

Bærbar computer: ja, men vist nok ikke med mausen? IB og Ecos kan ihvertifald. Det spiller ingen rolle om computeren er bærbar eller stationær.

Du skal bruge:

Lokomotiver (digitale) og vogne. Skinner, ja. En styreenhed med en passende strømforsyning.

Nu er N ikke så let at bikse sammen løst på en plade så jeg vil da med det samme anbefale dig at bruge tid på at planlægge - også for ikke at gøre fejlkøb. Et godt forbillede er en stor hjælp når der skal træffes beslutninger.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tonny Pedersen

Håndformer

Næstved

Indlæg: 348

PB

Hej

De pæneste skinner er vel Peco code 55 , men udvalget er ikke særligt stort , Roco og Minitrix passer skinner sammen , og så er der Fleischmann som jeg selv bruger , de er nemme at lægge og har fordelen ved "tænkende sporskifter".

Skal lige siges at jeg kører 100 % analog.

Tonny

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.